Nedávám mu toho moc?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Anonymní
17.2.11 22:57

Sinlac je super ten dávám taky. Jogurt bych mu dala strašně ráda, ale bojím se, aby mu vážně nebylo špatně. Jsem ráda, že nemusí už pít alergy digestiv care, ale jen alergy care, takže nechci riskovat, že na tom zase bude hůř. :nevim:

• Citovat
  • Upravit
2803
17.2.11 23:41

No jasně, ptala ses proto, abys mohla útočit.
V Praze je nejlepší alergolog Mudr. Roztočilová - zavolej a zeptej se - jestli je možné jíst jogurt, když je alergie na kravskou bílkovinu.
Nemluvím ze zkušeností ze studia, ale z vlastní praxe.
Ty nemléčné kaše, jak píšeš, že je v nich mlíko, to je nesmysl.

strace píše:
Lumáťo, praxe je mnohdy jiná než studium :wink: Nesouhlasím totiž s tím, že při alergii na BKM se může jen tak dávat jogurt. Syn měl též ABKM, byl sledován v alergologické poradně na pracovišti vyššího typu. Po konzultaci s alergologem jsem zkusila dát jogurt a syn na něj měl velmi výraznou reakci. Předpokládám, že pokud zakladatelka dává synovi NAC a syn má ABKM, tak že je též sledován na alergologii. A pak určitě ví, že předčasné zatížení organismu dítěte mléčnou bílkovinou může oddálit „vyléčení“.
Prostě bych při ABKM byla se zaváděním jogurtu a mléčných výrobků do stravy dítěte hodně opatrná.Ještě poznatek:
Když jsem dala synovi nemléčnou kaši třeba Sunarku nebo Hami, tak taky špatně spal, budil se, poplakával. Ale nebylo to hlady. Ony totiž tyhle kaše nejsou vůbec nemléčné. Ve složení mléko uvedeno není, ale jsou vyráběny v závodech a na linkách, kde se vyrábí a plní i mléčné kaše a tak v nich stopové množství mléka klidně může být a to pak dělá neplechu. Mně se osvědčila speciální kaše Sinlac.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2100
18.2.11 00:24

Zakladatelko, nechci tady vstupovat do žádné pře, já nejsem doktor, ale pokud ti gastroenterolog tvého děcka doporučil nedávat žádné mléčné výrobky, raději se s ním o podávání jogurtu poraď. Přeci jen, on jediný zná všechny okolnosti případu konkrétně tvého dítěte.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7142
18.2.11 00:26
Anonymní píše:
Lumáťo má normální bobečky, no tu kaši mu dávám, jak říkam, ale nezasytí ho na noc moc dobře. Naproti tomu zelenina ho zasytí až do rána…a ten jogurt vážně můžu ? Protože gastroenteroolog mi říkal, že mu nesmím dávat žádné mléčne výrobky…díky za rady.

já bych teda jogurt nedávala, minimálne do roka ani ochutnat, nevim pkud má alergii na BKM nedělala bych to. jídelníček mi příde v pohodě, nejspíš to bude tou špatnou mikroflorou, a taky bych asi nekombinovala, zeleninu a ovoce s mlíkem, to mu dej radši na na večer víc zeleninky, když mu kaše nedělá dobře.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1212
18.2.11 06:44

Lumáťo, neútočím. Jen jsem řekla svůj názor.
A níže kopíruji oficiální vyjádření zástupce HERO CZECH s.r.o. (výrobce nemléčné kaše Sunarka), které mi zaslali poté, co jsem se snažila přijít na to, proč syn, přestože má i jeho dieta byla extra přísná, má stále křeče v bříšku, nespí, pláče a stolici má plnou hlenu a krve. Já taky mluvím z vlastní praxe. A jen díky tomu, že jsem dodržela pokyny alergologa (nic mléčného, ani stopové množství), tak je dnes syn v pořádku a po ABKM ani stopy :dance: Jakmile jsem onu nemléčnou kaši vysadila, ejhle, do týdne jsem měla zas spokojené mimčo.

Zde vyjádření:
Nicméně, pokud je u miminka prokázaná těžká alergie, je třeba, jak sama dobře víte, dávat velký pozor i na stopová množství. Nemléčné kaše jsou určeny v podstatě zdravým dětem, u kterých je pouze zvýšené riziko možného vzniku a kterým stopová množství neuškodí. Všechny výrobky spol. Hero jsou určeny zdravým dětem tj. např. i bez alergie.
Pro děti, u kterých byla prokázána alergie na bílkovinu kravského mléka jsou určeny speciální výrobky, které zaručují eliminaci i stopových množství, což je asi Váš případ. Je nám líto, ale obávám se, že na trhu bude obtížnější sehnat kaše, které by neobsahovaly ani stopy mléka. Většinou se tyto výrobky vyrábí ve stejném závodě jako mléčné kaše. Tím může teoreticky docházet k přítomnosti stopového množství mléka i v případě, že se výrobní linky pečlivě před další výrobou čistí.

lumáťa píše:
Ty nemléčné kaše, jak píšeš, že je v nich mlíko, to je nesmysl.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1212
18.2.11 07:13

Hami (nebo Nestlé :nevim: ) má na obalu nemléčných kaší dokonce uvedeno, že může obsahovat stopy mléka. Proto jsem volila Sunarku, která to tam neměla, ale bohužel stejně asi obsahovala. Opravdu záleží na každém jednotlivém dítěti a na rozsahu alergie a jak už tu někdo napsal, je dobré postupovat dle gastroenterologa nebo alergologa, v jehož péči dítě je a zná všechny jeho výsledky, reakce na BKM apod.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
18.2.11 08:37

Holky díky moc za rady. Víceméně jsem si odnesla to, že radši zůstanu při starém a na ten jogurt se optám doktora. Zeleninu a ovoce s mlékem teda kombinovat nebudu. :oops:

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1 Good Sleep

• (4.7) + 729 recenzí

2 Pokračovací mléko

• (5) + 213 recenzí

3 batolecí mléko