Nedoceněná v práci

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Parninas
11.3.21 08:55
@Dědek 66 píše:
To jste si popletla století, robotování skončilo to už je dost dávno. Je pravda že bolševická praxe, zde neustále funguje.

Cože? :roll:

Tak mě přijde svým způsobem fér, aby byl lépe ohodnocen ten, kdo si bere ty „horší“ směny. Zakladatelka má zase ten benefit, že může být víc s rodinou, protože za ní kolegyně bere ty směny, které ona nechce. Jako aby ta kolegyně, co má horší směny měla stejné (nebo menší) peníze jako ta, která si je nebere, tak to zase přijde nefér mě. Je pravda, že by měla být zakladatelka ohodnocena za svou vyšší praxi, ale pokud je ta praxe jejímu zaměstnavateli na dané pozici jedno (a naopak si váží flexibility té mladší kolegyně), tak to prostě může zakladatelka vzít jak to je. Buď tam zůstane se stejnými penězmi, zkusí si argumentem vysoké praxe vyhádat lepší peníze, nebo půjde ke konkurenci, kde by si jí vážili, tak jak ona chce. Moc nechápu proč tu lidi nasazují na tu mladší kolegyni, která je v téhle situaci neprávem a ne na toho zaměstnavatele. :nevim:

• Citovat
  • Upravit
1603
11.3.21 09:34

Máte pravdu všechny. Tím že jsem to napsala a přečetla komentáře se mi udělalo lip. Vím o sobě že jsem hodnej blbec a neumím říct ne. Jen se bojím že až zase bude kolegyně brečet kvůli penězům něco nepekneho ji řeknu. A to je pak blbý, když spolu musíme pracovat. Rady rozdávat nebudu a po práci se ohlížím už delší dobu, jenže zatím nic. Rozhodla jsem se soustředit na něco jiného a brát práci, jen jako prostředek. Měla bych méně hrotit nepodstatné věci a uzirat se tím. Děkuji všem za názory.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4785
11.3.21 09:48
@Anonymní píše:
A nejlepší jsou mladé kozy co se vyspí s chlapem ve vedení a je hotovo.
Profitují z toho x let :lol: :lol: :lol:

Tak určitě, když je v práci nějaká mladá a dobře zaplacená, určitě je to tím, že spí se šéfem :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Parninas
11.3.21 10:12
@Freeandwild píše:
Tak určitě, když je v práci nějaká mladá a dobře zaplacená, určitě je to tím, že spí se šéfem :D

Mě by hrozně zajímalo jestli si o mě mí kolegové třeba myslí něco podobného. 8o Protože ve firmě, kam jsem nastoupila, jsem se od nástupu pohybovala výše poměrně hodně rychle. Jen u mě to byla souhra štěstí a toho, že jsem na to fakt dobrá.
Ale chápu, že je o někom jednodušší říct, že si to vychrápala, než říct, že si to někdo může zasloužit prací a talentem.

• Citovat
  • Upravit
262
12.3.21 20:35
@Parninas píše:
Cože? :roll:Tak mě přijde svým způsobem fér, aby byl lépe ohodnocen ten, kdo si bere ty „horší“ směny. Zakladatelka má zase ten benefit, že může být víc s rodinou, protože za ní kolegyně bere ty směny, které ona nechce. Jako aby ta kolegyně, co má horší směny měla stejné (nebo menší) peníze jako ta, která si je nebere, tak to zase přijde nefér mě. Je pravda, že by měla být zakladatelka ohodnocena za svou vyšší praxi, ale pokud je ta praxe jejímu zaměstnavateli na dané pozici jedno (a naopak si váží flexibility té mladší kolegyně), tak to prostě může zakladatelka vzít jak to je. Buď tam zůstane se stejnými penězmi, zkusí si argumentem vysoké praxe vyhádat lepší peníze, nebo půjde ke konkurenci, kde by si jí vážili, tak jak ona chce. Moc nechápu proč tu lidi nasazují na tu mladší kolegyni, která je v téhle situaci neprávem a ne na toho zaměstnavatele. :nevim:

Tak stímto uvažováním opravdu, věřím všemu co jste zde sepsala. No máte pravdu talent a píle :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6831
12.3.21 20:56
@Parninas píše:
Mě by hrozně zajímalo jestli si o mě mí kolegové třeba myslí něco podobného. 8o Protože ve firmě, kam jsem nastoupila, jsem se od nástupu pohybovala výše poměrně hodně rychle. Jen u mě to byla souhra štěstí a toho, že jsem na to fakt dobrá.
Ale chápu, že je o někom jednodušší říct, že si to vychrápala, než říct, že si to někdo může zasloužit prací a talentem.

Asi tak, stejná zkušenost, kdy jsem nastupovala do firmy před 5 lety. Doteď nejsem problémová, udělám svou práci na 110%, jsem naučená, že od rozdělané práce neodejdu. K tomu jsem časově flexibilní. Stejný scénář. Firma plná „inventářů“. Pár nováčků, které byli tvárné. Vedení bylo úplně nové a také jsem " bohužel" měla vyšší základ. Kolegyně to zjistila nějakým záhadným způsobem a udělala tam peklo. Dostala výtku od vedení. Také se ke mě doneslo, že to mám před postel. Náš hlavní manažer je chlap. Ale už neviděli, že sice jsou tam dlouho, ale vše byl pro ně problém. Neustále srovnávali se starým vedením, který jeli ve firmě stejné metody 30 let. Nahlas pomlouvali, dělali chytré, přesčasy dělat nemohli. Nebyli otevřené novým znalostem. Já počítám trošku také s tím, že asi budu v nevýhodě za pár let, oproti nové krvi, která bude třeba ještě lepší, než já. Ale ty argumenty, že určitě chrápe s vedením jsou trapné a dětinské. Jeden čas jsem i uvažovala, že skončím, ale to bych jim udělala akorát radost. Zakladatelce bych poradila, když je tak kvalitní pracovník s tolika zkušenostmi, aby změnila práci. Kvalitních lidí je i tak dnes málo. Navíc budeš nová a budeš mít i jako nováček třeba i lepší plat a diktovat si podmínky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6831
12.3.21 20:59

Teď nechci vyhnět nějak negativně, vůči zakladatelce. Ale hodně záleží na oboru. U některých je to spíš na škodu, když v jedné firmě pracuje třeba 15 let v kuse. Nemusí být už pak perspektivní. Naopak u jiných se dávají různé bonusy za délku praxe

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
262
15.3.21 02:33
@vejilka píše:
Teď nechci vyhnět nějak negativně, vůči zakladatelce. Ale hodně záleží na oboru. U některých je to spíš na škodu, když v jedné firmě pracuje třeba 15 let v kuse. Nemusí být už pak perspektivní. Naopak u jiných se dávají různé bonusy za délku praxe

Tak nevím když, zaučuje svojí nadřízenou což je opravdu bizarní ale možné, v české hře na kapitalizmus, tak tam na škodu rozhodně, nebude. To spíš ta spolehlivá informátorka, jejíž jediná přednost je přesčas a informace vedení.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6831
15.3.21 09:45
@Dědek 66 píše:
Tak nevím když, zaučuje svojí nadřízenou což je opravdu bizarní ale možné, v české hře na kapitalizmus, tak tam na škodu rozhodně, nebude. To spíš ta spolehlivá informátorka, jejíž jediná přednost je přesčas a informace vedení.

Nadřízenou bych nezaučovala, to je fakt. To tam může dělat nadřízenou zakladatelka. Nebo bych si toto obhájila u zvýšení platu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat