Nedodělala jsem školu

Napsat příspěvek
Velikost písma:
652
25.9.18 08:28

měla jsem na VŠ spolužáka, který mi v prváku prozradil, že už studoval. Byl tři roky na nějaké fyzice a technice v Kladně, napsal ve třeťáku bakalářku, stačilo obhájit. On se místo toho přihlásil na medicínu, bakalářku zahodil a dnes už je to šikovny, ještě pořád mladý, doktor :lol: ještě do toho musel i pracovat, protože ve čtvrťáku už mu bylo 26 + za každý semestr platil kolem 30tisíc. Chápu tvůj pocit ztracených roků, ale jednou uvidíš, že to tak vlastně nebylo :kytka: a dáš si teď skoro rok na to, aby sis mohla vyřešit sebe :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1951
25.9.18 08:28

Jinak já se vykašlal už na střední, prodloužil jsem si jí o 2 roky :) Nestydím se za to, i když u pohovoru bych to nezmínil. Mě to na sebevědomí neubralo a proto i přes nižší vzdělání pracuji už několik let jako ředitel stavební firmy..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1543
25.9.18 08:32

A co máš za střední školu? Trh práce je dneska vysokoškoláky až přesycený, zejména v určitých oborech, takže vš není záruka vůbec ničeho, ani podmínka k dobré práci. Zamyslela bych se, co mě baví a jaké jsou v mém okolí možnosti a dívala se spíš po nějakých kurzech, případně vyšší odborné škole…
A loser se píše s jedním O ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7974
25.9.18 08:32

Vyzkoušela sis školu, zjistila, co zvládáš a nezvládáš. A co určitě nechceš. Někteří lidé tohle zjistí mnohem později, vystudují vejšku, co vlastně nikdy vystudovat nechtěli a začnou žít život, co je nijak extra neuspokojuje. Tebe potkal karambol hned na začátku a máš fůru času s tím něco udělat. Představ si, že by to přišlo třeba v padesáti.

Dej se hlavně v klidu do kupy. Začni dělat to, co chceš, ne to, u čeho máš dojem, že bys měla dělat, protože přeci musíš (kvůli rodině, kamarádům, kolegům…). Bez vejšky se dá slušně žít a kdo ví, třeba najdeš něco, co budeš dělat opravdu ráda a ještě se v tom oboru vyvejškuješ :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24918
25.9.18 08:45

nejsi jediná, kdo z vš odešel.. já bych se na tvém místě dala psychicky dokupy a přihlásila se na stejnou školu (přijímačky bys měla zvládnout bez problému), protože praxe je, že doposud řádně zvládnuté zkoušky ti po tvé žádosti uznají, tzn. že by sis pak mohla vyběhat ind.studijní plán a skončit studium dříve, než kdybys to jela celé od začátku.. já třeba měla uznané dva roky studia Bc. na jiné Mgr. státní univerzitě a nastupovali jsme rovnou do třeťáku.. stačí jen chtít a snažit se, neházej flintu do žita :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí

Petr, Ida a miminko

• (3.7) + 3 recenze