Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
@Anonymní píše:
Ale ono to ve spoustě rodin není OK. Já mám třeba 2 starší sestry. Otec prodal dům za 11 milionů s tím, že peníze rozdělil mezi sestry. Obě mají obrovské baráky, u jedné sestry otec žije, má tam vlastní bytovou jednotku. Druhá sestra má 2/3 domu pro sebe, 1/3 samotná bytová jednotka k pronájmu. Já nedostala nic a také nikdy nic nedostanu, protože otcův byt zůstane po jeho smrti sestře. Můžu se cítit být dotčená. Mám obrovské problémy s manželem, děti školou povinné. Já být mou sestrou, která má volný byt, tak bych se snažila sestře v nesnázích pomoci a jako kompenzaci za to, že jsem nedostala ani korunu, bych jí nabídla, aby v tom volném bytě alespoň dočasně žila jen za provozní náklady. Ale má sestra nemá povahu jako já, takže pokud bych s ní měla bydlet, chce po mě 15 tisíc nájem. Což je prašť jako uhoď, jestli si najdu byt někde v paneláku nebo u sestry, protože cenově je to stejné a pro mě finančně nedosažitelné. Já jsem taková, že bych se snažila rodině co nejvíce pomoci, má rodiná je typ „hamty hamty, ať mám víc než tamty“ a myslí jen na sebe.Prostě každý je jiný a to, co bys udělala ty, nebo třeba já (ano, já bych svůj byt poskytla, i kdybych nemusela), tak jiný prostě udělá jinak. Ale víš co? Já si kolikrát říkám, že čím větší jsem dobrák, tím hůře je se mnou potom jednáno. Možná bych se měla naučit být trochu „mrcha“ a bylo by mi na světě lépe
Zajímalo by mě proč jsi jako jediná nic nedostala
![]()
@radkka píše:
Ale oni to vyřešili, dali babičce termín úmrtí 2020.
@Anonymní píše:
To samozřejmě že budem přispívat, ale rozhodně nás to nebude stát tolik co nájem, budeme stavět jednou až přítel zdědí dům po babičce. Tam by taky šlo bydlet nahoře v bytě, ale není tam koupelna, museli bysme chodit dolů a to je také pěkně na houby no.
To je mazec
takhle se spolíhat po kom co zdědím a u koho můžu bydlet skoro zadarmo. A ještě si vymýšlet, že chci větší a tam není koupelna.
Být Váma, tak si najdu podnájem a radši se osamostatním. Nedokážu si představit mít s někým dítě a žít odděleně, aby jsme ušetřili ![]()
@Anonymní píše:
Ale ono to ve spoustě rodin není OK. Já mám třeba 2 starší sestry. Otec prodal dům za 11 milionů s tím, že peníze rozdělil mezi sestry. Obě mají obrovské baráky, u jedné sestry otec žije, má tam vlastní bytovou jednotku. Druhá sestra má 2/3 domu pro sebe, 1/3 samotná bytová jednotka k pronájmu. Já nedostala nic a také nikdy nic nedostanu, protože otcův byt zůstane po jeho smrti sestře. Můžu se cítit být dotčená. Mám obrovské problémy s manželem, děti školou povinné. Já být mou sestrou, která má volný byt, tak bych se snažila sestře v nesnázích pomoci a jako kompenzaci za to, že jsem nedostala ani korunu, bych jí nabídla, aby v tom volném bytě alespoň dočasně žila jen za provozní náklady. Ale má sestra nemá povahu jako já, takže pokud bych s ní měla bydlet, chce po mě 15 tisíc nájem. Což je prašť jako uhoď, jestli si najdu byt někde v paneláku nebo u sestry, protože cenově je to stejné a pro mě finančně nedosažitelné. Já jsem taková, že bych se snažila rodině co nejvíce pomoci, má rodiná je typ „hamty hamty, ať mám víc než tamty“ a myslí jen na sebe.Prostě každý je jiný a to, co bys udělala ty, nebo třeba já (ano, já bych svůj byt poskytla, i kdybych nemusela), tak jiný prostě udělá jinak. Ale víš co? Já si kolikrát říkám, že čím větší jsem dobrák, tím hůře je se mnou potom jednáno. Možná bych se měla naučit být trochu „mrcha“ a bylo by mi na světě lépe
Tohle já prostě nepochopim, jak můžou dělat rodiče mezi dětmi takové rozdíly. U nás se vše vždy dělilo spravedlivě a tak to budu dělat i já. Vy jste si s tátou něco udělali, že vše dal sestrám? Jako já na peníze nejsem, ale tohle by mi přišlo tak neskutečně líto a brala bych to jako podraz.
Šla bych do 1kk a byla ráda, že mám možnost někde „zadarmo“ bydlet ![]()
@Anonymní píše:
taky by mě docela zajímalo, jak otec došel k tomu, že mezi dvě dcery rozdělil pět míčů a na poslední se vykašlal… ![]()
@Mar__tanka1983 píše:
nevím, jestli se smát nebo brečet.
Mně je z ní upřímně špatně. Rodiče čtyřletého dítěte, kteří neumí nic jiného, než někde parazitovat, hlavně aby babička umřela co nejdřív. Kéžby jí někdo otevřel oči na ona ten barák na někoho převedla ![]()
@malinika Mohou bydlet u babičky, ale nechce se jim chodit dolů do koupelny…
@Anonymní píše:
To samozřejmě že budem přispívat, ale rozhodně nás to nebude stát tolik co nájem, budeme stavět jednou až přítel zdědí dům po babičce. Tam by taky šlo bydlet nahoře v bytě, ale není tam koupelna, museli bysme chodit dolů a to je také pěkně na houby no.
Tak si tam tu koupelnu dodělejte, ne? Barák bude stejně váš, tak investujete do svého. To by nešlo?
@Mar__tanka1983 píše:
nevím, jestli se smát nebo brečet.
No možná se vám to zdá sprosté, ale píšu prostě reálně jak to je, vy jste určitě nikdy nepočítaly že něco zdědíte co? A psala jsem že možná dýl jak 5 let!
@malinika píše:
@Regina Hero Když rodina vidí, že by mohla některému svému členovi pomoci, ať už materiálně, finančně, nebo jinak, měla by to udělat. Od toho je to přece rodina.
Mě by teda přišlo zbytečné, aby má sestra musela zbytečně platit nájem, když by se jí ty peníze hodili na stavbu baráku. V této situaci bych jí sama nabídla, aby šla na tu přechodnou dobu bydlet k nám.
Ja to taky vidim, jako ty, vsechno, co tu pises. Ta situace zakladatelky pusobi zvlastne, u babicky bydlet nechteji, protoze by se museli delit o koupelnu. Do 1kk take jit nechteji, radeji bydli oddelene. Asi tam bude na pozadi jeste neco jineho. Tezko soudit, co:-(
@ivunak Hm, nečekala jsem, že může být někdo tak vyčůraný…Bych se musela smát, kdyby ten barák od babči nedostali.
Ale ono to ve spoustě rodin není OK. Já mám třeba 2 starší sestry. Otec prodal dům za 11 milionů s tím, že peníze rozdělil mezi sestry. Obě mají obrovské baráky, u jedné sestry otec žije, má tam vlastní bytovou jednotku. Druhá sestra má 2/3 domu pro sebe, 1/3 samotná bytová jednotka k pronájmu. Já nedostala nic a také nikdy nic nedostanu, protože otcův byt zůstane po jeho smrti sestře.
Tohle není normální. Nejsou ty další dcery z jeho druhého manželství?
V tom něco musí být, jinak to není možné.
@Anonymní píše:
No možná se vám to zdá sprosté, ale píšu prostě reálně jak to je, vy jste určitě nikdy nepočítaly že něco zdědíte co? A psala jsem že možná dýl jak 5 let!
Jakou máte záruku, že Vám ten barák odkáže?.. Nebo to už jste si taky pojistili??…
Opravdu jenom parazitujete na ostatních a ještě byste chtěli víc a víc, a tohle je málo a tady je tohle a ona má tohle a tamto, a já chci taky a hned hned hned..
@Anonymní píše:
A nenapadlo vás, že ten barák zrekonstruujete ještě za života babičky? Nevím jak je stará, ale jestli jí odpočítáváte roky do úmrtí, asi to žádná mladice nebude. A možná by se jí hodilo, aby v tom baráku nebyla úplně sama, ale měla někoho, kdo se o ní alespoň částečně postará - třeba jí uvaří, uklidí, vypere…