Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
@Anonymní píše:
on bydlí u jeho babičky a je tam max 2 dny v týdnu jinak jezdí za náma. On by do nájmu přítel klidně šel i se zminoval o hypotéce, jen já pořád váhám, nechci se mít špatně na úkor bydlení.
Tak se budeme mít dobře na úkor ostatních.. Ty jsi fakt bůůůůůů
Příspěvek upraven 20.11.15 v 13:30
@zrcadlo píše:
Takže jestli chápu správně, tak:No, co na to říct
- máte čtyřleté dítě, ale ještě jste s partnerem spolu nebydleli
- 1kk zadarmo u rodičů vám přijde malé
- nechápeš, že ti sestra nechce uvolnit svoje zabydlené pokoje a odstěhovat se do pokoje k matce
- přítel pravděpodobně zdědí po babičce byt, a její smrt plánujete v horizontu zhruba těch 5 let
- jakmile babička zemře a prodáte její dům, začnete stavět
- až dostavíte, sestře milosrdně ty dva pokoje vrátíte
- když bude mít babička tuhý kořínek, tak vaše čtyřleté dítě už bude plnoleté, až konečně kopnete do země a půjdete do svého
hehe ještě jsi zapomněla, že si nechtějí brát hypotéku - aby nežili od výplatě k výplatě…takže dům, který hodlají postavit, chtějí zafinancovat z toho prodeje domu babičky (který má vlastně jen cenu pozemku) ![]()
No to bych byla nadšená, kdyby se ségra rozhodla nakýblovat zpět domů a požadovala po mně, abych šla bydlet k mámě. Má tam asi v tom mezipatře svoje soukromí ne? proč by ti ho měla přenechávat?
Tak běž do jejích svou pokojů, ona do svého soukromí dole do 1+kk, třeba ti na to přistoupí a o kuchyň a záchod se děl s maminkou ty.
@Anonymní píše:
Samozřejmě že to si také přeju aby tu byla co nejdýl, jen prostě to beru tak že jednou prostě je to nevyhnutelný a nic s tím neuděláme.
No me se zdálo ze píšeš ze by to mohlo trvat i 5 let a dýl. Z toho cítím, ze doufas ze to bude dřív ![]()
Anonymni, a tvuj partner o tomto planu se svym otcem mluvil? Protoze ono dedictvi nededictvi, on se muze seknout, ze dum vam da pouze pod podminkou, ze ho neprodate. To by udelala rada lidi, kteri maji nekde citove vazby.
@Anonymní píše:
on bydlí u jeho babičky a je tam max 2 dny v týdnu jinak jezdí za náma. On by do nájmu přítel klidně šel i se zminoval o hypotéce, jen já pořád váhám, nechci se mít špatně na úkor bydlení.
mít se špatně na úkor bydlení? no, nevím, kde máš priority, ale já teda primárně pro rodinu chci vlastní bydlení (které bude vyhovovat našim požadavkům), jelikož pravě DOMOV je místo, kde se lidé schází a prožívají spolu ty důležité chvíle, tam přeci děláš tu atmosféru…tam ta rodina žije celý život
ale tak asi chceš šetřit zrovna na tomto no…
Takže teď se máš dobře když bydlíš s mamkou a přítel k vám dojíždí? Tak proč to měnit.
Moment. Chcete postavit dům za peníze z prodeje pozemku? Jste přismyslech? To ti barák opravdu nezafinancuje, stejně si tu hypotéku budete muset vzít. Nebude lepší si jí vzít teď a pak (
), až bude pozemek k prodeji udělat mimořádnou splátku?
A ještě nechápu jednu věc, když už se dům převáděl, proč ne na tvého přítele, když ho má dostat on? Hm? Ono to tak jednoznačné totiž asi nebude.
@Anonymní píše:
takže vlastně bydlíte všichni nakvartýrovaný u Tvý mamky a nechce se Vám pustit korunu a starat se sami o sebe
![]()
nezlob se, ale to je vyčůranost nejvyššího kalibru
@LuckaPt píše:
Takže tvoje mamka má dům v tom má nájemníky v bytě. pak tam bydlí ve dvou pokojích tvoje sestra jeden pokoj je prázdnej a ty a mamka a malej bydlíte v dalším patře? Nemůže jít mamka do patra za sestrou?Sestru chápu vem si, že třeba má přítele a chtějí časem spolu žít a mít děti to pak budou bydlet s mámou nahoře? Ona myslí stejně na sebe jako ty.
Další co mě zarazilo vy čekáte až umře přítelova babička aby byl dům přítelova otce ten mu to přepsal a vy to prodali a začali stavět někde jinde? Proč?
Jo mamka navrhla že by šla dolu do bytu místo nájemníků to by bylo ideální, ale nakonec si to rozmyslela, mě je proti srsti je do něčeho nutit, prostě budem muset být v 1kk 3 a nebo u jeho babičky bez koupelny.
@Anonymní píše:
No možná se vám to zdá sprosté, ale píšu prostě reálně jak to je, vy jste určitě nikdy nepočítaly že něco zdědíte co? A psala jsem že možná dýl jak 5 let!
je mi z tebe zle, máš 4 letý dítě a místo toho, aby jste se o sebe starali s chlapem, tak jak je to u dospělých lidí běžný, tak jak on, tak ty parazitujete na příbuzných a čekáte, až babička umře, aby jste měli kde stavět
tebe bych fakt chtěla v rodině ![]()
@radkka píše:
A ještě nechápu jednu věc, když už se dům převáděl, proč ne na tvého přítele, když ho má dostat on? Hm? Ono to tak jednoznačné totiž asi nebude.
Jo, tak přesně tohle mě napadlo, když je dům stejně na otce, tak je fuk (z tohoto pohledu samozřejmě, jinak ji přeju dlouhý život) zda babička umře nebo ne, dům se na otce a on ani po její smrti nemusí vůbec nic, klidně si může najít partnerku a celý dům přepsat na ni.
@Anonymní píše:
Jo mamka navrhla že by šla dolu do bytu místo nájemníků to by bylo ideální, ale nakonec si to rozmyslela, mě je proti srsti je do něčeho nutit, prostě budem muset být v 1kk 3 a nebo u jeho babičky bez koupelny.
za ty čtyři roky, jste už mohli mít pěkné bydlení, ale zřejmě jste pořád čekali a on Vám nikdo nic nenaservíroval co