Nedonošenátko

• Otevřená skupina

Může vstoupit kdokoliv, kdo má potřebu se podělit se zážitkem s předčasným porodem a životem naruby s předčasně narozeným dítětem. Slasti a starosti s výchovou předčasně narozených dětí.

Otevřená skupina (volný vstup pro všechny návštěvníky)
Otevřené přispívání (kdokoliv může příspívat do skupiny)

4091
23.10.11 12:13

nedonošenátko

Jsem maminou sice už 10-ti letého nedonoššeného kluka…z důvodu preeklampsie jsem rodila v 32tt syn měl 1560g a 40cm…měsíc na jipce,neventilován jen přidání kyslíku,pak infekce po 2 měsících puštěni domů…časté zvracení z důvodu nedostatečného uzavírání horního svěrače,2 operace tříselné kýly.Do 6 let jsme cvičili Vojtovku..ted naštěvujeme neuro,psycho a psychiatrii…máme ADHD s poruchou soustředění bereme Concentu a Medorisper…občasné záchvaty vzteku,sebepoškozování,kousání nechtů a jiné neurotické vjemy máme…je tu nějaká mamča z Budějc nebo i odjinut která má něco podobného… :?: Jinak je to normální a pohodový kluk,pouze ta škola,hrozí nám propadnutí mám podezření na dys…doporučená celodenní asistentka,vzhledem k malému stupni bych si jí musela platit?? :cry: Co dál...... 8-o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
630
15.11.11 11:11

zdravím, já jsem letos v červenci porodila nedonošená dvojčátka. rodila jsem ve 30tt. taky jsme si prožili hodně a po měsíci a půl nás pustili domů. markétka vážila 1320 g a měřila 42 cm a anetka 1530 g a měřila 45cm. nebylo v nemocnici o co stát. taky cvičíme vojtovu metodu. jen doufám, že to nebude tak dlouho jako u vás. zatím je vše tak jak má. možná je to tím, že jsou ještě malinké. nevím kdy by se projevil nějaký ten problém. moc bych si přála, aby to do budoucna bylo ok. vám držím pěsti, ať vše zvládnete. mějte se hezky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4091
17.11.11 00:40
lujami píše:
zdravím, já jsem letos v červenci porodila nedonošená dvojčátka. rodila jsem ve 30tt. taky jsme si prožili hodně a po měsíci a půl nás pustili domů. markétka vážila 1320 g a měřila 42 cm a anetka 1530 g a měřila 45cm. nebylo v nemocnici o co stát. taky cvičíme vojtovu metodu. jen doufám, že to nebude tak dlouho jako u vás. zatím je vše tak jak má. možná je to tím, že jsou ještě malinké. nevím kdy by se projevil nějaký ten problém. moc bych si přála, aby to do budoucna bylo ok. vám držím pěsti, ať vše zvládnete. mějte se hezky.

Ahoj to jste šli domů také poměrně brzy…neboj máš holčinky a ty jsou silnější povahy než kluci…Kamarádka co semnou ležela měla také dvojčata necelé kilo měli každá,jedna z nich na tom byla velice špatně-dokonce jí chtěli odpojit ale vyrostli z nich pěkné a chytré slečny,nějaké menší zdrav.problémy sice mají ale jinak je vše jak má být.Vojtovku cvičte,pomáhá.Přeji hodně trpělivosti,žádné nemoce a spoustu krásných zážitků s mimi.. :kytka: :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
630
18.11.11 00:08

opět zdravím, ta trpělivost je důležitá, emocím se člověk nevyhne a krásných zážitků s mimi je doopravdy hodně a věřím, že ještě bude. můžu se prosím zeptat jaké menší zdrav. problémy mají ta dvojčátka od tvé kamarádky?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4091
20.11.11 21:26
lujami píše:
opět zdravím, ta trpělivost je důležitá, emocím se člověk nevyhne a krásných zážitků s mimi je doopravdy hodně a věřím, že ještě bude. můžu se prosím zeptat jaké menší zdrav. problémy mají ta dvojčátka od tvé kamarádky?

jedna holčinka má šelest na srdíčku..a obě mají něco se štítnou žlázou..naposledy když jsem mluvila s jejich maminou tak šli na další vyšetření..asi budou muset brát doživotně hormony aby mohli mít děti??? :cry:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
630
21.11.11 12:06

tak to je mi moc líto...............já říkám, že nic takového by nemělo být.........ať už různé nemoci tak i předčasné porody a s tím i spojené komplikace a zdrav. problémy. vojtovku cvičit určitě budeme i když se přiznám, že je hrozné se k tomu někdy donutit. ale hodně jsem slyšela, že pomáhá tak to je pro člověka náboj.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4091
21.11.11 12:19
lujami píše:
tak to je mi moc líto...............já říkám, že nic takového by nemělo být.........ať už různé nemoci tak i předčasné porody a s tím i spojené komplikace a zdrav. problémy. vojtovku cvičit určitě budeme i když se přiznám, že je hrozné se k tomu někdy donutit. ale hodně jsem slyšela, že pomáhá tak to je pro člověka náboj.

Určitě…je to sice šílený ale vydržela jsem do klukovo 6ti let. :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
630
21.11.11 12:21

obdivuju...........a přiznám se, že doufám, že mi tak dlouho nebudeme muset.......přeci jen už by to pak bylo i složitější, a to hodně, když budou holčičky ve školce a já v práci............tak snad to bude ok dřív. držím pěstičky ať je klouček zdravý a v pohodě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4091
21.11.11 12:31
lujami píše:
obdivuju...........a přiznám se, že doufám, že mi tak dlouho nebudeme muset.......přeci jen už by to pak bylo i složitější, a to hodně, když budou holčičky ve školce a já v práci............tak snad to bude ok dřív. držím pěstičky ať je klouček zdravý a v pohodě.
:palec: cvičily jsme pak už jen večer nebo o so-ne…taky jsem chodila do práce…a mordovat ho v 5 h ráno mi připadalo morbidní :roll: a co potom na to sousedi,že i tak mě podezírali že ho mučím?? :zed: :zed:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
630
21.11.11 12:34

tak to chápu, žes to tak dělala, ale i tak si to nedokážu představit. mělo by se to cvičit 4× denně, ale přiznám se, že to cvičím míň. někdy se to doopravdy nedá. 4× denně jsem to cvičila, když jsem byla s holčičkama na pokoji v nemocnici než nás pustili domů a teď to trochu šidím. ale snažím se hodně, aby aspoň min.2× denně cvičily, max. 3× nám to časově vychází.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4091
21.11.11 12:43
lujami píše:
tak to chápu, žes to tak dělala, ale i tak si to nedokážu představit. mělo by se to cvičit 4× denně, ale přiznám se, že to cvičím míň. někdy se to doopravdy nedá. 4× denně jsem to cvičila, když jsem byla s holčičkama na pokoji v nemocnici než nás pustili domů a teď to trochu šidím. ale snažím se hodně, aby aspoň min.2× denně cvičily, max. 3× nám to časově vychází.

Já vím že se to nedá stíhat..když jsem ležele na dětským ( moc mi zvracel,prakticky pořád ) tak tam byla s námi pani z Tábora…také dvojčata ale opravdu prtaví byli když se narodili něco přez půl kila a cvičila z každým 17 cviků 3× dennně!!jen zkončila s jedním začla s drtuhým!!byli na tom opravdu moc špatně..vývoj se jim zastavil něco kolem 8m věku :cry: :cry: :cry: :cry: :cry:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
630
21.11.11 14:54

další smutný blbý příběh a životní zkušenost......jak říkám nemělo by to být.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
82
10.1.12 22:57

Já jsem začala předčasně rodit. Chtěli mi pozastavit porod, ale nezdařilo se. Císařským řezem se mi narodil chlapeček v 29t. Vážil 1350g a měřil 42cm. Teď má 16 měsíců. Už pár měsíců s malým cvičím vojtovu metodu, protože měl slabé svalstvo, špatně se plazil a tak. Už je to lepší, ale není to ještě ono, ale to jsou takové drobnosti. jinak je plně zdráv. Zatím ještě sám nechodí, tak snad se brzy dočkáme. Ovšem není sám doma. Taky už mám nyní 30-ti měsíční dceru. Takže když se malý narodil, tak měla 13 měsíců.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
630
6.2.12 11:01

andysch blahopřeji k dětem. je vidět, že předčasně narozených dětí je doopravdy moc a moc. chci se tě zeptat jak dlouho asi cvičíš s malým vojtovku a kdy jsi asi tak začala. já mám půlroční dvojčátka a cvičím s nimi už od malinka. zdraví Lucka :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
82
7.2.12 19:17
lujami píše:
andysch blahopřeji k dětem. je vidět, že předčasně narozených dětí je doopravdy moc a moc. chci se tě zeptat jak dlouho asi cvičíš s malým vojtovku a kdy jsi asi tak začala. já mám půlroční dvojčátka a cvičím s nimi už od malinka. zdraví Lucka :)

My jsme začli, když malý se začal plazit. Neuroložka usoudila, že se špatně plazí, tak nás poslala na cvičení, aby se zpevnil. Nyní mu je 17 měsíců a stále cvičíme, protože na vše jde složitě. Špatný způsobem lezel po čtyřech, stával dvěma nohama najednou a také tak slézal. Cvičit budeme do doby, než začne chodit. Malý už začíná dělat první krůčky, tak snad se nám už blíží konec.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Návštěvy uživatelů

Moderátor skupiny