Nedorozumění s paní učitelkou - váš názor

Napsat příspěvek
Velikost písma:
13503
24.10.12 20:37

Np tak ocividne ma pi. ucitelka nejake osobni problemy, ktere se snazila ventilovat na tobe.
Ja bych to teda nedala a zadala bych doreseni v reditelne. Jen si rikam, aby si pak na syna uplne nezasedla. No ale jeji poznamka, co pak rekla synovi pred celou tridou, tak to bych si s ni vyresila velmi strucne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1183
24.10.12 20:38

Tak to je mazec :cert: já osobně bych tam poslala manžela, protože ten, kdo evidentně potřebuje srovnat věci v hlavě, je paní učitelka. Co je to proboha za nánu, ta by měla jít vrátit diplom, protože zřejmě zapomněla vše z předmětu pedagogika, psychologie apod. Já bych to řešila rozhodně v ředitelně, nejprve bych poslala řediteli mail, kde bych osvětlila situaci a požadovala sjednání schůzky, na kterou bych si přinesla tu „korespondenci“. Uvidíš, jak se tam k tomu postaví. Pokud by se něco podobného opakovalo, sehnala bych si papír od psychologa, že pí. uč způsobuje synovi psychické trauma veřejným zesměšňováním před spolužáky a klidně to dala jako podnět školní inspekci. A´t to té paní učitelce aspoń trochu znepříjemní, protože toto si fakt dovolit nesmí. Nejsem zastáncem nějakých sporů ani za každou cenu obhajování vlastního dítěte, ale pokud je to takováto situace a vy jste v právu, tak není o čem mluvit. Prostě " Odtud potud a hotovo. Určitý respekt musí být na obou stranách. :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1762
24.10.12 20:39

@hkac
Ona se mnou ale nechce mluvit. odkázala mě na schůzku ve společnosti pana ředitele. o samotě to řešit nechce :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26574
24.10.12 20:42
@mishka2 píše:
@hkac
Ona se mnou ale nechce mluvit. odkázala mě na schůzku ve společnosti pana ředitele. o samotě to řešit nechce :nevim:

aha, tak to bych si ale dala nejdříve schůzku s panem ředitelem sama :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15674
24.10.12 20:43

@mishka2 Tak v tom případě bych si sjednala schůzku s ředitelem (bez ní nebo s ní) a tam mu všechno popsala. Tohle by určitě měl vědět.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18305
24.10.12 20:44

No pokud s tebou paní učitelka nechce mluvit o samotě, mohlo by tam být i to vsvětlení, že má třeba s některými rodiči nedobré zkušenosti. No znám osobně některé lidi, co učitele považují za speciální druh rohožky na čištění bot… 8o
Ale zase na druhou stranu - pokud ona trvá na přítomnosti ředitele, ty trvej na přítomnosti manžela. A točil bych se na tom, že se snaží s dospělým člověkem jednat stylem mukla z lapáku - a že pochybuješ o tom, že bude jako pedagožka mít dobrý vliv na tvoje dítě. Čili že v jejím chování vidíš prvopočátek jejího profesního pochybení. (No aspoň já bych to tak udělal.)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8566
24.10.12 20:45
@mishka2 píše:
@ivanak
Napsala jsem jí: Sešit měl v aktovce, sama jsem jej tam dávala. Někde jej vytratil. (ještě jsem nevěděla, že ho nechal v té třídě)

Napsala si jí, že ho někde vytratil, i když si ho potom zase našla v aktovce? :mrgreen: Ovšem termíny jako podvodné jednání atd. by psát neměla, ovšem pokud kluk dělá samé „boty“ mohla to chápat tak, že se snažíš aby neměl další průser. - Což jí ale neomlouvá - dones jí čokošku na nervy :mrgreen: (vtip). Rozhodně si s ní promluv jak to všechno bylo, děti většinou přijdou s upravenou pravdou aby „unikli trestu“, ředitele bych do toho zatím asi netahala, ovšem pokud ho učitelka sama vyžaduje, proč né. Počítej ale s tím, že ředitele/lku předem informovala „o problémovém žákovi, který dělá samé problémy“ a zřejmě bude ředitel nalazen na stejnou vlnu. Hlavně klid, uznat svoji vinu - že ač kluk úkol psal a do školy si ho nesl, je jeho vina, že úkol neodevzdal (ať proto, že ho cestou ztratil, nebo že ho někde zapomněl..), ale zároveň sdělit, že budeš příště ráda, když kluk dostane za toto úkol navíc místo osočování rodičů z podvodného jednání…tož hodně zdaru :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12154
24.10.12 20:49
@kačenka1 píše:
8o 8o 8o

Jako paní učitelku nepobírám 8o. Úplně nejvíc by mě vytočilo, že synovi řekla, at si tatínek maminku srovná :cert: :cert: :cert: tohle řešení přes děti je opravdu úžasný :cert:

Zřejmě už není dost soudná a má zřejmě nějaký komplex, protože normální člověk by se takhle stupidně nechoval :mrgreen:

Asi bych to řešila dál, ale připrav se na to, že synkovi to moc nepomůže, bohužel :roll:

Přesný. Chtěla jsem napsat totéž. Jak si může taková osoba dovolit před děckem hlásat píoviny o srovnání matky 8o???
Tý vo
e, jsem se vytočila jak dlouho ne… :cert: :cert: :cert:
Tohle bych s gustem řešila v ředitelně…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1762
24.10.12 20:50

@jenny.fields
Já se jen bojím, že si zas povede ten svůj monolog… Ten email ale pošlu, protože mám osobně pocit, že i pan ředitel bude mít prostor si to trochu srovnat ještě než se sejdeme… Je mi hrozně, já tohle tak nesnáším… Bohužel kluk je fakt zlobidlo, nevydrží v klidu. V pedag. poradně nám napsali pro školu doporučení kde je, že ho nemají nutit ke klidu. Vrtí se, stoupne si, klekne na židli. Když si ho nevšímají dá pokoj, ostatní neruší. Jenže jak mu to zakáže, začne otravovat okolí a dělat šašky. Vím to, zároveň chápu učitelku, že tam nemá jen jeho… jenže ona to ani nezkusila. Aj mají půlenou a je jich tam 9. Třídní už má 3. tím rokem. Chvilku trvalo než jsme si vše ujasnili, ale více méně v klidu, bez urážek. Dnes si myslím, že je to fajn učitelka, ví jak na něj. Její tresty respektuji a ikdyž mám někdy výhrady, považuji to za normální. Nikdy se nazavděčí všem…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1012

Nezlobte se, jsem taky učitelka a maminka a pokud tuto učitelku má pořád, tak bych opravdu vážně uvažovala o přechodu na jinou školu, nebo do jiné třídy. Nechtěla bych, aby moje dítě vychovával takový člověk, a ve škole tráví docela dost času. Rozhodně bych minimálně zašla do ředitelny, taková píp na škole nemá co dělat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1762

@hkac
schůzku máme domluvenou ;) Já chtěla mluvit s ní, ona že ano, ale pouze v ředitekně

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1762
24.10.12 20:53

@Jura007
Přítomnost manžela považuji za samozřejmou. Je to i jeho otec byť nevlastní tak má také zájem to řešit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8566
24.10.12 20:55
@radúna píše:
Přesný. Chtěla jsem napsat totéž. Jak si může taková osoba dovolit před děckem hlásat píoviny o srovnání matky 8o???
Tý vo
e, jsem se vytočila jak dlouho ne… :cert: :cert: :cert:
Tohle bych s gustem řešila v ředitelně…

To srovnání matky jsem někde přehlídla, co to bylo za poznámku? Nemůžu dohledat..

Jinak teda ještě jsem zapomněla, že na Tebe řvala do telefonu jak na malého smrada - to by si neměla dovolit ani kdyby si ten úkol neodevzdala Ty, od prdele si jí neodpadla, že jo.. takže v ředitelně bych stavěla především na těžce neprofesionálním přístupu…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1762
24.10.12 20:55

@Kallkapa
Ano přesně tak jsem to myslela. nechtěla jsem ho omlouvat za jeho lajdáctví. Jeho průser - jeho trest. Jen jsem chtěla aby věděla, že ho udělal a „jen“ zašantročil.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18305
24.10.12 20:57

@adlin27 Bereš mi to přímo z pusy… aorát že jsem byl z tohoto tématu tak rozhozený, že jsem se nedokázal soustředit na zformulování. No zvládlas to líp. :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Mateřské školy na eMiminu

Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?

Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.

Pracovní listy k vytisknutí na eMiminu

PDF ke stažení a tisku zdarma.

Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.

Poradna dětského psychologa

Ikona - Václav Mertin

PhDr. Václav Mertin