Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@kakuter Jako učitelku i jako člověka - mámu mě velmi mrzí, že i takoví lidé jsou mezi učiteli.
Anonym 18:33 - nechápu, proč raději anonymně. Kdyby mé dítě někdo fyzicky nebo jinak nepřiměřeně trestal, také bych se ho zastala.
@alifie Pevně věřím, že dnes už je jiná doba.
Přesně tak, naše děti také vědí, že v nás mají zastání. Nejdříve jsem chtěla jít do školy já, ale to by bylo setkání dvou hysterek. Takže to vzal do svých rukou manžel a hold p. uč. důrazně domluvil. Uznávám že to učitelé nemají jednoduché, děti jsou dneska drzejší. Taky syn dostal sprďana, jak se má ve škole chovat.Ale tohle už bylo přes čáru.
A další extrém, první tři roky měl syn tak moc hodnou paní učitelku, že jí dětičky tzv. přerostly přes hlavu. O hodině klidně klábosily, když jsem šla pro úkoly, stálz kolem mě a p. uč. a poslouchaly co si říkáme. Při úrazu(klasika, kluci se provokovali a náš dostal kostkou do hlavy, manžel pro něj šel, tekla krev. Úraz jsme neřešili, kdyby byl v klidu, nic se mu nestalo.Ale opět hlouček dětí kolem manžela a p. uč.,teď už ale jeden přes druhého mluvily o tom co se stalo. Vůbec nerespektovaly uč. až na ně muž zvýšil hlas, a poslal je do třídy), tresty jsme někteří rodiče přímo žádali, pokud děti zlobily. Teď mají jinou p. uč. a ani neceknou.Je to učitelka údernice s praxí 30let, moc se s nima nemaže. A co hlavně. Nedělá rozdíly mezi kluky a holkami.
@kakuter Ono nejde anitak o věk a praxi, ale o osobnost člověka. Já jsem celkově s autoritou nějaké problémy neměla (klepu na dřevo), ale jsem energická přímá bytost. O 10 let starší kolegyně mívá podobné problémy s respektem, protože je od přírody tichý, dobrotivý a takový mateřský typ. Ne že já bych mateřský typ nebyla, mám „děti“ moc ráda. Ale odsaď pocaď
. Mmch ono s dětma (i rodiči) to kolikrát fakt není jednoduchý. Není radno jim věřit nos mezi očima (ale učím na gymplu).
@mishka2 Ahoy, tvůj příspěvek mě opravdu zaujal. Mám malé mimčo, ale studuju pedagogiku a myslím, že bych mohla poradit… Nečetla jsem celou diskuzi, tak k tomu kdyžtak přihlédni ![]()
Rozhodně bych to řešila osobně a ideálně za účasti třetí osoby ze strany školy, ideálně ředitel… a hlavně v klidu objektivně popsat situaci. Pokud učitelka nebude ochotná ke smíru, je někde chyba. A pak je na tvém uvážení, zda by se to případně nemohlo odrazit na synově další docházce do školy a jestli byste neměli změnit alespoň třídu. Myslím, že sice situace vznikla z neporozumění tvého prvního vzkazu, ale to ji rozhodně neomlouvá a takové chování je pro pedagoga nepřístojné! Teď jen zjistit, jestli je to opravdu taková megera nebo jí třeba ujely nervy a sama se z toho poučila…
Učitel/ka je na prvním stupni pro dítě opravdu důležitá osoba, takže si váš chlapec určitě zaslouží rovného a vyrovnaného člověka.
Hodně štěstí!!
Ahoj holky, tak jsem si v sobotu zlomila nohu a nemám šanci se do školy dostat. Tak nevím, budeme to muset nějak vyřešit… Dám vědět kam se to hlo.
@mishka2
co jsi vyváděla? ![]()
Držím palce at se to vyřeší a nožka at nebolí
![]()
Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?
Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.
PDF ke stažení a tisku zdarma.
Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.