Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@eumedon Pustit ze třídy by ho nemusela, kvůli možnému úrazu. Mohla si ale nechat sešit donést po hodině.
Takže být vámi určitě bych do školy šla to vyřešit. Ale jak už tady bylo napsáno zachovat klid.
@radúna píše:
@Kallkapa, kopíruji úvodní příspěvek, tedy odstavec:
„Paní učitelka nelenila a ještě o vyučovací hodinu mi volala a spustila na mě svůj monolog, kde na mě řvala co si to dovoluji a že to spolu budeme řešit v ředitelně. Na to jsem jí řekla, že budu jen ráda a že bych jí k tomu chtěla něco ještě říct. Tak na mě začala štěkat, že jsem velmi neslušná, že jí skáču do řeči… Pak jsme se rozloučili. Vše řešila před synem (3. třída) a jeho spolužáky a korunovala to tím, že synovi řekla ať vyřídí tátovi ať si mě srovná“
@mishka2 píše:
@Kallkapa
po tom telefonátu, řekla synovi ať vyřídí tátovi a´t si mě doma srovná, že jsem hubatá
No tak to je tedy opravdu silné kafčo.
Kolik je té učitelce prosímtě let? Já jen jestli už učí tolik let, že se z toho úplně zcvokla, nebo je blázen od přírody
.
@jajul píše:
Ještě jednou jsem přečetla celou situaci. Její chování je naprosto nepřijatelné a neprofesionální. Pokud ředitel není její manžel (nebo pokud nemá za muže hlavního inspektora), musíš uspět. A nešetři ji! Slušně, ale tvrdě si trvej na svém. Jen si ověř, jestli ti dítě OPRAVDU nekecá. I když i kdyby jo, ten telefonát před celou třídou a ty kecy kolem by stejně byly mnohem horší.
Ale to osočení, že je podvodnice, má od ní písemně, a to v synově žákovce, takže to nebylo mezi čtyřma očima: Syn si může přečíst o své matce ve své žákovské knížce, že jeho matka je podvodnice! ![]()
To nesmí přejít! ![]()
Domluv si sama za sebe schůzku v řiditelně, dle mých zkušeností - dostane úča pěknýho sprďana od řídi, před tebou se ale zastane svý zaměstnankyně, ale pak ji pěkně sprdne veř mi, učím už dlouho.. ![]()
Fakt, že napsala poznámku bych brala, ale zbytek je uměle vytvořený a vyhrocený problém ze strany učitelky.
@Anonymní píše:
Domluv si sama za sebe schůzku v řiditelně, dle mých zkušeností - dostane úča pěknýho sprďana od řídi, před tebou se ale zastane svý zaměstnankyně, ale pak ji pěkně sprdne veř mi, učím už dlouho..
Wow..no co říci ![]()
Paní učitelka vidí a chce vidět jen jednu pravdu, tu svoji
Jestli má už takhle při začátku ujeté nervy no sbohem ![]()
Podle mne chce zastrašovat, nepočítala, že z toho ředitele budeš „nadšená“, každopádně bych mu vysypala všechno jak bylo a hlavně donesla ukázat ty jeji podtržené zprávy ![]()
Přeji pevné nervy, chovat se asertivně, stát si za svým, takové jednání není na místě ![]()
Moje první reakce: „Bože, to je kráva!“
MOje druhá reakce: „Všichni jsme jen lidi, možná má nějaké problémy, které si tak řeší. Někdo (ale ne ty) by jí měl sdělit, že taková reakce je fakt nepřijatelná. Nejlépe její nadřízený.“
MOje třetí reakce: „Jestli to není jen náročnou životní situací, ale setrvalý stav, tak ta ženská je zralá dlouhou zdravotní dovolenou.“
To je teda hustý
No já vím, že jsem radikální, ale takovou uč. bych své dítě učit nenechala, pokud by to bylo jen trochu možné. Co takový člověk může dětem předat dobrého, co je může naučit, jak ho mohou respektovat jako autoritu?
![]()
@mishka2 -Jsem učitelka a matka. Se synem jsme řešili podobnou situaci. Dnes lituji jedině toho, že jsem ho vzala ze třídy ( a školy- tam byl problém i v celém vedení) až po celém školním roce. Měla jsem ho vzít hned. Dnes by nejspíš neměl k učení takový odpor, i když už je to lepší (Jsme druhý rok z té školy a jsme naprosto spokojení)…NEčekej, že učitelka se napraví…naopak, bude hůř.
Nikdy bych si nedovolila takto přistupovat k dětem a už vůbec ne k jejich rodičům. Zkus situaci řešit přímo s ředitelem školy, sjednej třeba přeřazení do jiné třídy, pokud víš, že tam je pedagog lepší…hodně štěstí. ![]()
Ahoj, je to hruza, nezavidim, zejmena proto, ze jsme se starsim synem uz taky neco resili se skolou, tak vim, co to obnasi.
Co chci ale napsat - ze zkusenosti moji jakozto ditete na zakladce - muj tata mival bohuzel taky takovy zvyk si s ucitelkou dopisovat pres notysek. Jakoze jsem treba dostala poznamku a tatovi nestacilo to podepsat, ale jeste tam pripsal „dceri jsme domluvili“ apod. Byla jsem s tim vzdycky trochu za exota, jak mezi spoluzaky, tak pred uciteli (ale zrejme jsem mela stesti, vetsinou vyvinuli aspon jakys takys smysl pro humor a rekli treba jen „tatinek je sprymar, vid?“ apod) vzdycky jsem se ale dost stydela. Nikdo nikdy od rodicu nic napsanyho nemel, a ja vecne nejaky vzkazy ![]()
Tuhle cestu bych nevolila a nedoporucovala, coz Ty uz ted vis taky
. Drzim palce, a jak tu nekdo psal - v klidu a bez emoci si to pred panem říďou vyridte.
Jinak - tech nespravedlnosti jeste bude - takova petka z chemie za zapomenutej plast na laborky, ktera je pak pocitana jako plnohodnotna znamka, pricemz dite dostane max tri znamky za pololeti… k petce jeste dve jednicky ze zkouseni a pisemky - a vysledna na vysvedceni? Trojka
A muzes se pak treba rozkrajet ![]()
mohla bych vypravet ![]()
Jo ten plast si nevzal, protoze jsem ho zapomnela vyzehlit, a on byl jeste takovy trdlo, ze si ho nevzal zmackanej ![]()
@Káka74 píše:
Moje první reakce: „Bože, to je kráva!“
MOje druhá reakce: „Všichni jsme jen lidi, možná má nějaké problémy, které si tak řeší. Někdo (ale ne ty) by jí měl sdělit, že taková reakce je fakt nepřijatelná. Nejlépe její nadřízený.“
MOje třetí reakce: „Jestli to není jen náročnou životní situací, ale setrvalý stav, tak ta ženská je zralá dlouhou zdravotní dovolenou.“
Tos tou zdravotní dovolenou říkám pořád - a chce to pracovní terapii podle doc. Chocholouška. Kalicí pece už čekají… ![]()
Jako mazec.. Snad nikdy nebudu řešit něco podobného..
Jenom a to neni rýpání, nechápu, proč vzkazy..
Já bych si asi paní učitlce zavolala a vysvětlila ji to.. Toto mi přijde, že takové dopisování jinde ani vést nemůže..
Z psaného slova člověk nepozná, jak je to myslené…Ton a tak..takže možná i na druhé straně to mohlo působit všelijak..
Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?
Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.
PDF ke stažení a tisku zdarma.
Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.