Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Drzim palce at vse dobre dopadne..az uz jsi tehotna nebo ne
A neboj se rodicu
Treba te prekvapi a budes mit s nimi dobry vztah
A dej zitra vedet jak to dopadlo ![]()
@Verunecka289 píše:
To nevim, ale už vidim, jak 15 letá holka nakluše ke gynekologovi s podepsaným papírem, že je možná těhotná a mu bude stačit papír, no nevim no, zas tak malý ty pokuty nejsou aby si to lajznul
Ale tak neví jestli je těhotná, k normálnímu vyšetření na gyndě stačí podepsanej papír z domu, pokud by zjistil gyndař, že je těhotná, tak bude informovat zákonný zástupce…
@KackaDoup píše:
jak rikam,,mela jsem to taky tak, takze ti rozumim…nemela jsem s mamou zadny vztah a tohle bych ji nerekla ani nahodounereklajsem ji ani kdyz jsem dostala MS poprve…
Příspěvek upraven 28.11.13 v 22:16
Přesně takle jsem to měla i já vubec jsem jí to o prvním MS nechtěa říct, natož jí říct něco takovídleho vubec netuším jak by se zachovala ale asi moc pěkně ne. ![]()
@anonim865 píše:
Přesně tak nezbyva mi než doufat, ale ten stres je strašnej ono by to bylo asi o něčem jiným kdybych si o tom mohla normalně promluvit s mamou jenže to nejde
a mamka je na tebe zlá, nebo si jen myslíš, že to nejde s ní mluvit? já mám taky patnáctiletou dceru, máme teda snad dobrý vztah a snažím se jí vše kolem sexu vtloukat do hlavy předem, ale taky bych asi nebyla ráda kdyby přišla s tímhle, no třeba by to mamka vzala líp než si myslíš. Teď se tím netrap a uvidíš ráno, třeba to nic nebude ![]()
@natyber píše:
a mamka je na tebe zlá, nebo si jen myslíš, že to nejde s ní mluvit? já mám taky patnáctiletou dceru, máme teda snad dobrý vztah a snažím se jí vše kolem sexu vtloukat do hlavy předem, ale taky bych asi nebyla ráda kdyby přišla s tímhle, no třeba by to mamka vzala líp než si myslíš. Teď se tím netrap a uvidíš ráno, třeba to nic nebude
No spíš si vůbec nedokážu představit jak by zareagovala, ona mě totiž furt má za malou holčičku která se jen líbá.
@Tarinka píše:
Ale tak neví jestli je těhotná, k normálnímu vyšetření na gyndě stačí podepsanej papír z domu, pokud by zjistil gyndař, že je těhotná, tak bude informovat zákonný zástupce…
Jo tak v tom případě jo
sem si říkala že by to šlo takhle jednoduše očůrat, že se mi to nezdá ![]()
@Tarinka @Verunecka289
no já teda nevím, chystám se s dcerou na gyndu a samozřejmě poprvé půjdu s ní i když je my jasné, že budu čekat v čekárně
ale myslím, že potom tam může chodit normálně sama
vůbec jsem netušila, že musí mít podepsaný papír od rodičů ![]()
@natyber píše:
@Tarinka @Verunecka289no já teda nevím, chystám se s dcerou na gyndu a samozřejmě poprvé půjdu s ní i když je my jasné, že budu čekat v čekárně
ale myslím, že potom tam může chodit normálně sama
vůbec jsem netušila, že musí mít podepsaný papír od rodičů
Já na ten papír narazila zrovna dneska, protože jsem se objednávala na gyndu a koukám na jejich webu na kontakty a maji tam ten papír ke stažení… asi tě to nechají vyplnit v čekárně nebo u sestřičky… si myslím… pak už bude dcera chodit sama, jen budou mít kontakt na tebe a kdyby ji třeba našli něco vážnějšího, tak tě budou do jejich 18 let informovat
@anonim865 píše:
No spíš si vůbec nedokážu představit jak by zareagovala, ona mě totiž furt má za malou holčičku která se jen líbá.
to je ale normální, to si prostě mamky myslí
musíš se připravit na to, že to asi sranda nebude, asi bude mamka lamentovat, já bych možná i hystericky ječela
ale pak to budete muset nějak společně vyřešit, zatím se tím netrap, když ještě nevíš jestli jsi nebo nejsi těhotná
klidně napiš nejdřív nám ![]()
@natyber píše:
to je ale normální, to si prostě mamky myslímusíš se připravit na to, že to asi sranda nebude, asi bude mamka lamentovat, já bych možná i hystericky ječela
ale pak to budete muset nějak společně vyřešit, zatím se tím netrap, když ještě nevíš jestli jsi nebo nejsi těhotná
klidně napiš nejdřív nám
Dobře dobře, děkuji moc, a asi nejdřív napíšu vám (no asi určitě) ![]()
Mě mamka taky nechtěla nechat dovolit v 15 antikoncepci, když jsem si jí o to řekla. 2 měsíce jsem ji nechala vycukat, pak jí požádala znovu, a když udělala ten obličej „jsi na to ještě mladá, nechceš počkat“ tak jsem se jí rovnou zeptala „a ty chceš už být babička? protože jinak budeš“ no a bylo vymalováno. Hned druhý den mě objednala ![]()
Neboj se, chápu jaký máš strach, já o ničem taky s mamkou nemluvila…ale ono promluvit si srodiči nakonec není tak strašné, jak to předem vypadá. Pokud ti to pomůže, můžeě se předem obrnit výmluvou „ale mami, já ti říkala že chci nechat napsat antikoncepci, to ty jsi nechtěla“
je to sice poněkud vyčůrané, ale co už. Mamku to vyvede z rovnováhy a bude třeba přístupnější klidnější diskuzi
@anonim865 píše:
Dobře dobře, děkuji moc, a asi nejdřív napíšu vám (no asi určitě)
Hlavně zachovej chladnou hlavu, každej problém na světě má nějaký řešení, tak žádný blbiny, jasný? ![]()
@BarunkaK píše:
Mě mamka taky nechtěla nechat dovolit v 15 antikoncepci, když jsem si jí o to řekla. 2 měsíce jsem ji nechala vycukat, pak jí požádala znovu, a když udělala ten obličej „jsi na to ještě mladá, nechceš počkat“ tak jsem se jí rovnou zeptala „a ty chceš už být babička? protože jinak budeš“ no a bylo vymalováno. Hned druhý den mě objednalaNeboj se, chápu jaký máš strach, já o ničem taky s mamkou nemluvila…ale ono promluvit si srodiči nakonec není tak strašné, jak to předem vypadá. Pokud ti to pomůže, můžeě se předem obrnit výmluvou „ale mami, já ti říkala že chci nechat napsat antikoncepci, to ty jsi nechtěla“
je to sice poněkud vyčůrané, ale co už. Mamku to vyvede z rovnováhy a bude třeba přístupnější klidnější diskuzi
No právě říkala jsem jí o ní už dřív ale pak jsme o tom uplně přestali mluvit. Uvidíme jak to všechno nakonec dopadne.
@Tarinka píše:
Hlavně zachovej chladnou hlavu, každej problém na světě má nějaký řešení, tak žádný blbiny, jasný?
No já právě nejsem ten typ co by zachoval chladnou hlavu, ale budu se snažit.
A menstruace ti jinak chodí pravidelně? jestli ano, tak bych spíš řekla, že jsi těhotná. Ovšem mě to v 15 letech celkem lítalo - počty dní cyklu - takže bych spíš sázela na nepravidelnost. myslím, že nemoc ani antibiotika moc na délku cyklu vliv nemají. aspoň u mě nikdy.