Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Já měla zlomenou stehenní kost. Neohla jsem nohu v koleni napřed vůbec a do vany jsem se s pomocí druhých dostala. První dny jsem se koupala v lavoru a když už jsem nohu drobet ohnula, sedla jsem si na roh vany, zdravou nohu jsem tam dala jako první, postavila jsem se s tou jednou nohou a máma mě přidržovala a pomalu jsem nadzvedla tu nemocnou a tou zdravou jsem si začala sedat dolů a tu nemocnou měla nataženou rovně ve vzduchu a když už jsem seděla tak jsem ji jen položila. Blbě se to popisuje a bez toho aby mě máma přidržovala bych to nezvládla
@mlsalkaM píše:
@Krčka zajeď k větší benzince a tam se sprchni
kontrolní otázka neohneli nohu, jak se dostane do auta?
@mirecekblbecek píše:
Já bych do vany dala tu zdravou nohu a minimálně tedy na sprchování podvozku seděla na tom okraji. Manžel by tě přidržel a jakž takž se osprchuješ a hodně se toho vytře. Já lezla tedy s nataženou nohou do vany v pohodě, taky mi to přijde zvláštní, že to společnými silami nedáte… ovšem vážím půlku toho, co ty..
Kdybych fakt nemohla vlézt do vany, umyji se nastojáka u umyvadla rukou celý tělo, plus vlhkáče.. ![]()
Mytí u umyvadla nebo u lavoru je v pohodě.
Vezmeš žínku namočíš, dáš gel, umyješ. Žínku ve vodě propereš, zbavíš jí gelu a opláchneš se s ní. Kdyžtak i víckrát, aby ses zbavila pěny z gelu. Pokud chceš být umytá pořádněji, tak pod sebe na zem dej ručník. Žínku míň ždímej.
@Krčka necetla jsem ostatni rady. Manzel byl na podzim na operaci a resil to tak, ze operovanou nohu mel venku a zdravou ve vane a s moji pomoci jsme to vzdy nejak zvladli. Tu operovanou nohu jsem dala do lavoru a jeste jsem mu to nad kolenem omotala rucnikem, abychom tam nenastrikali.
@Krčka sprchy mají minimálně v nejbližším bazénu, holt si zaplatit hodinu tam a v klidu se osprchovat?
@Krčka píše:
@Litta to by se asi změnilo pak i osídlení našeho bytu a rodina by se ode me odstěhovalaA řeknu ti, ze nosit si chladicí pytlik z kuchyně do ložnice v zubech je dost potupný a studeny a docela by mi tu aspon minimální obsluha chyběla
A to nemluvím o piti, to se nosi v puse špatně
Taky mám teď nohu v…a na krku teda nosím malou kapsičku/taštičku a v te si přenášim věci vč. pití.
Jinak koupit dlouhou sprchovou hadici a přehodit ji je otázka pár minut a korun
Ja se po operaci zezacatku myla v lavoru nebo u umyvadla, taky mame malou koupelnu a trvalo to, nez jsem byla schopna tu nohu dostat do vany, kdyz je nouze, tak holt musi byt i nouzova reseni - za me radsi to umyvadlo nez se skakat nekam na bazen osprchovat teda ![]()
A na prenaseni veci je nejlepsi zidle (nebo aspon takovy ten sedak) na koleckach, jednou nohou se soupes a ruce mas volny ![]()
@mirecekblbecek píše:
celkem normalne, na zadni sedacky nebo odsouplou predni to neni takovy problem
@jane-e píše:
celkem normalne, na zadni sedacky nebo odsouplou predni to neni takovy problem
no nevím, můj otec má rozpadlou kyčel a je velký problém se narvat do auta, aby bolestí nevyskočil z kůže, takže při představě na kolobrndě(absolutně nemožné)mi to spíš jako legrace přijde jako provokace
Mně přišlo jako dobrý nápad fakt koupit ten malý nafukovací bazének, dát ho do kuchyně, držet se parapetu nebo linky a at tě manžel polévá z kýblů teplou vodou a budeš to mít jako sprchu…
@mirecekblbecek píše:
no nevím, můj otec má rozpadlou kyčel a je velký problém se narvat do auta, aby bolestí nevyskočil z kůže, takže při představě na kolobrndě(absolutně nemožné)mi to spíš jako legrace přijde jako provokace
no tak ale kycel a koleno je snad velmi podstatny rozdil ne? S kycli je tak nejak logicky problem pohyb nohy do stran, to u operovaneho kolena opravdu neni, takze u nastupovani do auta jde o to sednout a jen se s tou nohou presoupnout