Nedostatek železa gastrologie

Anonymní
12.5.21 19:37

Nedostatek železa gastrologie

Zdravím,

podstoupila jsem gastroskopii z důvodu obtíží (bolesti břicha, žaludku a střev hlavně v noci), kde nic nezjistili, ale z krevního obrazu mi vyšel velký nedostatek železa. Gastrolog mi nic nepředepsal a moc se k tomu nevyjádřil, tak snad to neznačí něco špatného (na kolonoskopii zatím nejdu). Chci se zeptat na zkušenosti, čím můžu železo rychle zvýšit?

Předem děkuji.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
4072
12.5.21 19:43

:lol: No, branim zeleza, nejspis? Koupis v lekarne, ci at ti predepise praktik. Jo a nedes se, ne kazdej snese zelezo od vsech vyrobcu, muzes mit krece, prujem i zacpu, tak staci vyzkouset neco jineho.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16431
12.5.21 20:08

Se zprávou, kde jsou laboratorní výsledky, jdi k praktikovi, at ti něco předepíše. Nekupuj nic sama v lékárně. Stejně tak se tam poradíš, jaký je důvod anemie.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
65200
12.5.21 20:15
@tulipán píše:
Se zprávou, kde jsou laboratorní výsledky, jdi k praktikovi, at ti něco předepíše. Nekupuj nic sama v lékárně. Stejně tak se tam poradíš, jaký je důvod anemie.

Já třeba nejlíp snášela jeden volně prodejný přípravek, na který jsem našla leták na gynekologii, pro těhotné. Měla jsem několik na recept a po každém průjem a křeče.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6509
12.5.21 20:21

Pohlídej si vstřebatelnost.
https://to.fnplzen.cz/cs/node/1642

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
12.5.21 20:27
@Magdaleeena píše:
Pohlídej si vstřebatelnost.
https://to.fnplzen.cz/cs/node/1642

Super odkaz, je tam i přehled potravin. Moc díky.

Všem díky za rady, právě, že vím, že se snáší dost špatně, proto se ptám na zkušenosti :kytka:

• Citovat
  • Upravit
16431
12.5.21 20:30
@vokishka píše:
Já třeba nejlíp snášela jeden volně prodejný přípravek, na který jsem našla leták na gynekologii, pro těhotné. Měla jsem několik na recept a po každém průjem a křeče.

Když má těžkou anemii, měla by se poradit s lékařem. Zatím nezná ani příčinu, žádné nezkusila, neví, jak je bude snášet :nevim:. Lékař ji pozve na kontrolní odběry, uvidí se, jestli vůbec na preparát reaguje. Koupit si je může vždycky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4
20.5.21 12:42

Zdravím,
přispěju do diskuze dotazem. Nyní už třetí týden beru železo Sorbifer Durules. Beru ho 1× denně ráno nalačno. První dva týdny byly v pořádku, avšak tento třetí týden jsem dostala zácpu a už třetí den mám střídavě křeče v celém břiše. Hlavně při pohybu. Je možné, že to je od železa? Neprojevily by se tyto nežádoucí účinky hned v prvním týdnu užívání a ne až teď ve třetím?
Předem všem děkuji za rady

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13206
20.5.21 12:44

To chce tlačenku - krvavou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25111
20.5.21 17:42