Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@edita24 píše:
Ahoj holky, stala se mi taková trapná věcS přítelem jsme měli sex, jenže nám prasknul kondom, neudělal se do mě a kondom jsme vytáhli. Jenže asi po dni jsem si všimla, že nebyl celý a velká část ve mě zůstala. Stalo se to včera, menstruaci mám dostat za 4 dny. Zajímalo mě, je velká šance k otěhotnění, když kondom zůstal uvnitř, a možná obsahoval kapky touhy? Nevím totiž, jak se dostal hluboko.. Díky a omlouvám se za asi hloupý dotaz
.. S přítelem mimi ještě nechceme, jsme spolu teprve 2 měsíce.
proč sis nešla pro postinor?
Šance je minimální, za této situace bych pro postinor nešla(i kdybych mimino nechtěla).
Myslím, že šance se blíží nule. Ovulace probíhá 10-16 dnů předočekávanou menstruací, leda by se ti zrovnatento měsíc posunula o víc jak týden… Navíc nedošlo k ejakulaci.
Zkrátka si budeš teď čtyři dny hryzat nehty a pak to dostaneš a bude dobře. Kondom můžete příště případně doplnit třeba pharmatexem
Pro postinor si zajdu, nenapadlo mě to
Ta část kondomu byla docela velká, hloubka pochvy se uvádí okolo 14cm, tudíž velikost průměrného penisu. Ještě by mě zajímalo, bude to znít divně, ale kdyby preejakulát na tom kondomu byl a kondom byl hluboko, třeba u konce pochvy (u „hranic“ s dělohou) je šance větší, než kdyby do mě normálně vytekl? Zní to dost hloupě, vím, ale napadlo mě, že by se tím šance zvýšila.
No nechci strašit ale ja otehotnela přesně 4dny pred menstruaci ![]()
Tak ovulace může být kdykoliv během cyklu, ale nejčastěji bývá v polovine. Takže šance na těhotenství tu je, i když malá.
@edita24 my provozujeme přerušovanou soulož už 7 let a nic, takže bych byla naprosto vklidu.
@kristyn.g píše:
@edita24 my provozujeme přerušovanou soulož už 7 let a nic, takže bych byla naprosto vklidu.
tak to je super
když VY, tak i my ![]()
@edita24 Val pro Postinor. Jestli jste spolu dva měsíce, tak to prostě za to riziko nestojí. Měli jsme s manželem jednu nehodu a taky jsme si mysleli, že pravděpodobnost, že otěhotním je skoro nulová. Máme druhého syna ![]()
Teda nějaká možnost otěhotnět tam je, ale hodně malá. Já se akorát divím, že si nevšimnete, že kondom není celý. I když rupne, tak není na cáry, ne?
V pondělí bych šla na gyndu, pro postinor nebo se poradit
@SussieS píše:
@tumpach Já být s někým 2 měsíce, tak radši zbytečnou chemii, než pak řešit 2 čárky na testuNěkdo otěhotní i v průběhu MS, takže si netroufám odhadovat riziko otěhotnění u někoho, kdo neví, kdy má ovulaci. Ale záleží na každém, jak velký problém by pro něj případné těhotenství bylo
Souhlas. Jistota je kulomet. Ja jsem byla schopna snist Postinor i po uspesne pouzitem kondomu, kdyz jsem vedela, ze mimino v zadnem pripade.
@Elenloth to už měla uděla hned co to zjistila nebo už dnes ráno. Takto už je třeba pozdě