Nehojící se opruzeniny a stálé kakání miminka

Napsat příspěvek
Velikost písma:
85531
20.12.19 21:13

A u nas to teda zacalo hned v porodnici vlhcdnymi ubrousky. Jenze ja resila i jine problemy tam, bylo jsme tam 11 dni a az doma jsem zjistila na normalnim svetle, jak ho ma rudy. Ted staci pouzit 1× vlahcaky a ma to do ruda hned. U nas neni pricina ta stolice samotna dle me.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
20.12.19 21:15

To mně mrzí, vím jaké je to trápení. Nás malý byl úplně průtokový, od dvou týdnů měl prdelku tak rozbitou až jsem brečela…zkusili jsme vše, byl v látkových plenách, když byl vzhůru nechala jsem ho nahého jen pod prdelku velkou látkovou plenu, ale kakal třeba co 10 min.😢.vzdy jsem umyla a až ve 4týdnech jsme to vychytali…přesně jako @blumen Umyla jsem, potřela heřmánkovým čajem, fénovala jsem prdelku, potírala pořád čajem a koupila bílý prášek sulphotion a ten to vysušil, přes to jsem když jsem ho balila do plenky mázla Imazol pastu a přebalovala a fénovala až se ranky zatáhly…doktoři také nevědli proč, ale tento postup jsme ze všech rad smontovali a nám zabral naštěstí. Tak ať máte brzy po trápení :kytka:

• Citovat
  • Upravit
749
20.12.19 21:16

Take bych zkusila vynechat mleko jak radi @Coda u nas bohuzel v roce alergie nezmizela :zed: Maly ma abkm a bilek a vse mu jde travicim traktem. Nema ekzemy, ale opruzeniny nastanou do hodiny i po lzicce jogurtu na zkousku:/

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4523
20.12.19 21:25

Je pravda, že syn měl jako mimino taky ABKM a ekzemy a poté, co jsem zacala drzet dietu, se vše, včetně opruzenin zlepšilo. Jemu kolem roka taky ABKM odezněla, ale ne úplně. Teď mléko může, ale v omezeném množství. A vadí mu i spousta jiných věcí, má citlivou kůži i zažívání na všechno možné. Podle naší dr byly ty hnusné opruzeniny předzvěstí právě té současné precitlivelosti na kde co. Tak držím pěsti, ať to tak u vás není.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
85531
20.12.19 21:28

Ja kojim a mleko a mlecne vyrobky nejim vubec kvuli me alergii…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
193
20.12.19 21:46

Už je to sice delší dobu, ale řešili jsme něco podobneho…
Hebamme nám doporučila čistit zadeček olejickem… používali jsme weleda calendula pflögeöl parfumfrei. Na čistou facovinu, sterilni čtverce koupíš v lékárně nebo možná i v dm, trochu olejicku a očistit tim prdelku, zvlášť pokud je takto často pokadeny.
Voda v tomto stavu není moc prinosem. Podle mě moc vysušuje a opruzeniny pak pali. Jiné masti a gencialky jsou dost silné.
Je to docasne. Az se opruzenina zahoji, můžeš opět používat normální kosmetiku, ubrousky, koupele, sprchu atd…
Myslim, jakýkoliv čistý olejicek, bez parfémů a jiné chemie by mohl taky fungovat… Já mám zkušenost s timto…
Přeji brzké uzdravení :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
85531
20.12.19 21:49

@Daphnei u nas byl olejicek peklo :nevim: i tu weledu jsem mimochodem zkusila. Ono kazdemu zabere neco kineho, no…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
193
20.12.19 21:53

@blumen … to je fakt, u každého zabírá něco jineho. :(… nám kdysi pomohla… snad brzy najdete i vy „to pravé“ co vám brzy pomuze… držím pěsti…
:mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81
20.12.19 22:28

Asi to tu uz padlo, ale u nas pomohlo omyt čistou vodou, opatrně otrit, 8o vyfenovat fénem zadeček do sucha, chvili větrat, potrit opatrně tamponkem namocenym v silném černém čaji, opet vyfenovat dosucha, pak namazat slabounkou vrstvou imazolu. Pliny jen eko, nebelene chlorem, nam vyhovovaly babylove nature. Jednou mel malej opruzeniny mokvajici, to jsem používala jen černý caj a fen, dokud se to nezatahlo, mazat nemělo smysl dokud to mokvalo. Hlidat každé uprdnuti. Hned umýt. Atd. Byt doma, dokud se to nezahoji. Byla to pakarna, celej den nam jely seriály, občas jsem totiz tenhle proces viz výše musela opakovat co 30 min 🙄 držím palce, je to hrozny jak je to bolí

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2018
20.12.19 22:44

Já mám osvědčený krém od Cannadermu Robátko na opruzeniny. Určitě doporučuji vyzkoušet, věřím, ze pomůže :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
685
20.12.19 23:05

Pokud používáte jednorazovky a vlhčený ubrousky, tak doporučuji přejít na latkovky (klasický čtvercový) a nepoužívat vlhčený ubrousky. V jednorazovkach i ubrouskach je spousta chemie a jednorazovky nedychaji, snad se to časem zlepší

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2018
20.12.19 23:17

@uživatel2 Zakladatelka píše, ze omývá vodou a perlanem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lebambule
20.12.19 23:31
@Jajulinka4 píše:
Pokud kojíš, tak to může být i reakce na to co jíš.
Kožní bych určitě taky zkusila, ať jsi klidnější.

Ja jsem teď četla, ze strava matky nemá na stravitelnost mléka vliv. Ze prej to je překonane dogma. Pravda je, ze když dítě trápí prdy a matka uz jen dejcha a nejí a nepije a furt ho trápí prdy, tak to asi nebudr stravou, ale citlivosti zažívacího traktu jedince :nevim:
Ja plně kojim petitydenniho a nešetřím ho vubec a dobrý. Jinak teda taky hodně kadi, asi není jen pocurana plena. Ale opruzeniny nema. Sla bych na kožní!

• Citovat
  • Upravit
685
20.12.19 23:51
@Micilin píše:
@uživatel2 Zakladatelka píše, ze omývá vodou a perlanem.

To jsem asi přehlédla :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3543
21.12.19 07:54

Kup pytiol neo a je to. Mám přesně tohle u syna od mala. Doporučuji mazat jen pytiolem neo. Mažeme na doporučení pediatra. Omyvatelný jen čistou vodou a za dva tři dny máte vyhráno. Držím palce

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí