Poradna na téma jóga pro zdravé tělo
Karolína Racková
V úterý to budou přesně 2 týdny co jsem se vrhla na hubnutí. Ráda bych dala dolů 13kg. Původní váha 76kg/173cm, takže žádná silná nadváha.
Nedržím žádné „zázračné“ diety, jen jsem začala zdravěji jíst 5× denně, když je čas, tak jsem cvičila i Jillian. Cítím se fajn.
Dnes jsem vlezla na váhu a dole mám 2,7kg. Což jsem teda šťastná jak blecha, ale x krát jsem různě četla, že ideální úbytek je 0,5-1kg za týden.
Takže dotaz zní: nehubnu moc rychle? Nerada bych, aby se pak dostavil jo-jo efekt a já to měla hned zpět. Nebo to je jen prvotní rychlý úbytek a pak už to půjde pomaleji?
@veveronik pokud si niky nějak stravu neupravovala začátek jde vždy rychleji, Tělo se. pokud by to šlo dále takhle rychle tak přidat stravu.
Zezacatku to jde vzdy rychleji, mohla jsi byt i zvodnena. Uvidis nasledujici tydny. Pokud jis 5 krat denne, jojo efekt by se dostavit nemel.
Já prvních pár dní taky dala hooodně dolů, pak se to srovnalo a šlo to cca to kilo týdně.
Pokud jsi začala jíst kvalitně a pravidelně, tak jsi se mohla odvodnit, vyčistila se ti střeva.
Pokud by si dál hubla hodně rychle, tak si přidej trochu jídla ke každé porci, aby sis neodrovnala tělo…
Máš v té stravě dost všech živin? Aby si nejedla pětkrát denně jablko s knekebrotem - tudy fakt cesta nevede ![]()
Jak píší holky, ze začátku to jde rychle a pak se to zbrzdí..nejhorší je sundat posledních pár kg
, tak se drž ![]()
@Mar__tanka1983 myslím, že dost všech živin mám. 5× denně jablko a knekebrot je fakt extrém a tak hubnout nechci ![]()
@Deníííí díky, snad to nějak půjde. Začátek je OK, ale musím nějak vydržet. Já bych měla těch 13kg dole nejraději za měsíc ![]()
DÍKY ![]()
@Deníííí díky, snad to nějak půjde. Začátek je OK, ale musím nějak vydržet. Já bych měla těch 13kg dole nejraději za měsíc
DÍKY
kdo néé
..za půl roku nemáš co dělat
..ikdyž budou ty nebezpečné vánoce a tak celkově zima, tma, která vybízí k lenošení a žranicím, aspoň u mě ![]()
@veveronik hele ja se ujistila co je extrem. Za 4dny v nemocnici jsem ztratila 7kg! Byla jsem tak oslabena, a nechtela tomu verit! Ale ted jsem zase 4kg nabrala a zacnu pomaleji.. ![]()
Ten první týden můžeš zhubnout i víc, třeba dvě kila, dolů jde i voda, pokud se začneš jinak stravovat a přijímáš třeba míň soli a tělo se zbaví vody.
Já jsem začla hubnout v listopadu z 66 kg teď mám 58. První dvě kila jsem taky zhodila za týden, pak se to zpomalilo a teď už dva týdny stojím na stejné váze a ta poslední dvě plánovaná kila ne a ne dolu
takže myslím, že u tebe se to taky zpomalí ![]()
@veveronik Teď zpočátku to může jít rychleji, kdyby to takhle mělo pokračovat i další týden, chtělo by to zpomalit (kvůli jojo efektu). Jestli máš aspoň trochu možnost, nech si změřit složení těla na pořádném přístroji(In-Body, Tanita) a kontroluj co měsíc, aby sis byla jistá, že nehubneš svaly místo tuku(což se při rychlejším hubnutí často děje). Je super, že jíš pravidelně a hlavně že cvičíš- určitě v tom pokračuj! Jo a poslední, co mě napadá- hlídej si pitný režim a hlavně dostatek bílkovin (cca |1,5 g na kg Tvé hmotnosti), jde to dobře třeba přes www.kaloricketabulky.cz ![]()