Poradna na téma jóga pro zdravé tělo
Karolína Racková
Ahoj holky, jsem po císaři a zůstalo mi dost břicho
. Hledala jsem na netu nějaké cviky, ale všude odkazujou na porodnici, že to tam ukazují, ale mě bohužel nikdo nic neukázal a ani sem nevěděla, že se po něčem takovém mám pídit. Nemám moc čas tady něco zdlouhavě hledat, nemáte nějaké odkazy na ukázky cviků? Děkuji ![]()
Ahoj,
záleží na tom, jestli Ti zůstalo jenom bříško (ochablé břišní svaly), nebo Ti vznikla tzv. diastáza (rozestup) břišních svalů (mezi přímými břišními svaly je mezera).
Já měla dost velký rozestup svalů a doposud (17 měsíců od porodu) mám břicho jako v 5. měsíci těhotenství a to se snažím cvičit každý den. ![]()
Odkazy na cvičení:
http://www.odpovedi.cz/…isnich-svalu
http://www.baby-cafe.cz/modules.php?…
http://www.unipa.cz/index.php?…
Určitě sama najdeš spoustu cviků, když do googlu zadáš cvičení po porodu, nebo diastáza břišních svalů. ![]()
Tak tos mě s tou diastází nepotěšila
mám 14 dní po druhém císaři a břuch se sice zmenšuje, ale žádná hitparáda.. Hledám, co můžu začít cvičit, aby „to“ zmizelo ![]()
Ve zprávě z porodky, jsem měla, že kvůli diastázi doporučují pás po porodu, tak jsem ho pořídila, ale jestli to bude mít efekt.. kdo ví.. Ho nosím, aby se mi zatáhla i děloha a začala jsem se pomale vracet k normální velikosti.
@caspar1 ježiš,tak to nevim, co mám, já doufám, že jen ochablé svalstvo, ale pupek mám taky jak v nějakým 4/5 měsíci ![]()
A děkuji za odkazy ![]()
@Kubajzník Jee, tak to jsme stejně
A odkama jsi? ![]()
Už jsi něco začala cvičit? ![]()
@Efulka z východních čech, takže z daleka.. No po pravdě včera jsem trochu zkoušela, ale ještě to je takový divný, asi ještě nějaký den počkám. V porodce mi říkali počkat cca 3 měsíce, ale to mi přijde hrozně dlouho ![]()
@Kubajzník 3 měsíce? Tak to je dobrá zpráva. U nás pořád vyhrožují 6 měsíci. A to už je fakt moc
Já se teda chystám na Jillian, takže ještě opravdu počkám. Teď jsem 2 měsíce po císaři. Ale ty 3 týdny, to je opravdu málo. Ještě počkej radši ![]()
Je úplne jedno jestli rodis cs nebo normálně. Svaly ti neprerezou a rozestup jma hodne žen.
Jen se musí po cs čekat dýl.
Pokud mas rozestup nsvrhuju physioterapii. Opravdu to pomůže.
@RadkaCh no dokonce 6!!
to koukám teda. JJ, počkám. Tak at máš brzy bříško jako ze žurnálu ![]()
Holky neblbněte a počkejte, ty vrstvy se hojí fakt pomalu, ať tím cvičením se tam nenadělá ještě větší paseka.
Jinak já jsem po císaři půl roku, zhubla jsem dobře, pupek ale je, i když teď má prcek růstový spurt a já kojím jak amina a najednou to všechno splaskává, necvičím teda vůbec, to si vždycky vzpomenu, když jsem venku nebo až večer v posteli a to fakt už nevstávám ![]()
Nějak doufám, že to teda zmizí samo. Spíš mě štve ta jizva, je pořád dost vidět, nedávno mi trochu prskla kůže na ní a cítím, že ta kůže je přirostlá k vrstvě pod ní a to jsem to přitom mazala a masírovala, fuj, nesnáším na to sahat ![]()
Ono těch 6měsíců uteče jako voda
taky mi břicho trochu zůstalo, ale na cvičení ejště nějak nemám morál. Vím, že samostatné cvičení doma nedám
, tak čekám až se dcerka trpchu odstaví, abych to zvládla na cvičení do města ![]()