Cviky na bříško po císaři

3071
28.8.13 09:07

Cviky na bříško po císaři

Ahoj holky, jsem po císaři a zůstalo mi dost břicho :roll:. Hledala jsem na netu nějaké cviky, ale všude odkazujou na porodnici, že to tam ukazují, ale mě bohužel nikdo nic neukázal a ani sem nevěděla, že se po něčem takovém mám pídit. Nemám moc čas tady něco zdlouhavě hledat, nemáte nějaké odkazy na ukázky cviků? Děkuji :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
121
28.8.13 12:38

Ahoj,
záleží na tom, jestli Ti zůstalo jenom bříško (ochablé břišní svaly), nebo Ti vznikla tzv. diastáza (rozestup) břišních svalů (mezi přímými břišními svaly je mezera).
Já měla dost velký rozestup svalů a doposud (17 měsíců od porodu) mám břicho jako v 5. měsíci těhotenství a to se snažím cvičit každý den. :jazyk:

Odkazy na cvičení:
http://www.odpovedi.cz/…isnich-svalu

http://www.baby-cafe.cz/modules.php?…

http://www.unipa.cz/index.php?…

Určitě sama najdeš spoustu cviků, když do googlu zadáš cvičení po porodu, nebo diastáza břišních svalů. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4843
28.8.13 14:23

Tak tos mě s tou diastází nepotěšila :( mám 14 dní po druhém císaři a břuch se sice zmenšuje, ale žádná hitparáda.. Hledám, co můžu začít cvičit, aby „to“ zmizelo :D
Ve zprávě z porodky, jsem měla, že kvůli diastázi doporučují pás po porodu, tak jsem ho pořídila, ale jestli to bude mít efekt.. kdo ví.. Ho nosím, aby se mi zatáhla i děloha a začala jsem se pomale vracet k normální velikosti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3071
28.8.13 16:18

@caspar1 ježiš,tak to nevim, co mám, já doufám, že jen ochablé svalstvo, ale pupek mám taky jak v nějakým 4/5 měsíci :P
A děkuji za odkazy :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4843
28.8.13 21:57

@Kubajzník

a jak dlouho jsi po sekci?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3071
29.8.13 08:05

@Efulka 17 dní

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4843
29.8.13 21:30

@Kubajzník Jee, tak to jsme stejně :) A odkama jsi? :)
Už jsi něco začala cvičit? :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3071
30.8.13 09:35

@Efulka z východních čech, takže z daleka.. No po pravdě včera jsem trochu zkoušela, ale ještě to je takový divný, asi ještě nějaký den počkám. V porodce mi říkali počkat cca 3 měsíce, ale to mi přijde hrozně dlouho 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Tunrida
30.8.13 09:44

@Kubajzník 3 měsíce? Tak to je dobrá zpráva. U nás pořád vyhrožují 6 měsíci. A to už je fakt moc :mrgreen: Já se teda chystám na Jillian, takže ještě opravdu počkám. Teď jsem 2 měsíce po císaři. Ale ty 3 týdny, to je opravdu málo. Ještě počkej radši :nevim:

• Citovat
  • Upravit
8814
30.8.13 09:49

Je úplne jedno jestli rodis cs nebo normálně. Svaly ti neprerezou a rozestup jma hodne žen.
Jen se musí po cs čekat dýl.
Pokud mas rozestup nsvrhuju physioterapii. Opravdu to pomůže.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3071
30.8.13 09:49

@RadkaCh no dokonce 6!! 8o 8o to koukám teda. JJ, počkám. Tak at máš brzy bříško jako ze žurnálu :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
657
30.8.13 09:51

Holky neblbněte a počkejte, ty vrstvy se hojí fakt pomalu, ať tím cvičením se tam nenadělá ještě větší paseka.
Jinak já jsem po císaři půl roku, zhubla jsem dobře, pupek ale je, i když teď má prcek růstový spurt a já kojím jak amina a najednou to všechno splaskává, necvičím teda vůbec, to si vždycky vzpomenu, když jsem venku nebo až večer v posteli a to fakt už nevstávám :lol:
Nějak doufám, že to teda zmizí samo. Spíš mě štve ta jizva, je pořád dost vidět, nedávno mi trochu prskla kůže na ní a cítím, že ta kůže je přirostlá k vrstvě pod ní a to jsem to přitom mazala a masírovala, fuj, nesnáším na to sahat :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Tunrida
30.8.13 09:53

@Kubajzník Tak do toho mám daleko. Mam docela slušný výchozí materiál :roll: :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
6726
30.8.13 10:49

Ono těch 6měsíců uteče jako voda :mrgreen: taky mi břicho trochu zůstalo, ale na cvičení ejště nějak nemám morál. Vím, že samostatné cvičení doma nedám :oops:, tak čekám až se dcerka trpchu odstaví, abych to zvládla na cvičení do města :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3071
30.8.13 10:59

@RadkaCh to jsme dvě :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie