Poradna dentální hygienistky
Pavla Pilneyová DiS.
@Anonymní píše:mozes sa mylit. videla som vysledky testov, kde porovnavali kremy, ktore bezne dostat v drogeriach - napr. garnier a podobne. vo viacerych kriteriach bol oproti nim uspesnejsi krem cien, co je znacka lidlu … takze ani baleu by som len tak nezaznavala, ak nemas konkretne parametre.
@Tamtama nechci vás tímto nijak urazit, ale myslím, že zrovna kosmetika značky Balea nebude asi příliš velká výhra.
@Tamtama píše:
Já má to taky dlabala a nedávno jsem si všimla, že mám na čele docela hluboké vrásky, jak se furt ksichtim. Tak si tady počkám na rady. Zatím mám jen mycí pěnu Balea sensitive a noční krém Balea s Q10. Ráno se stejně nemazu, nechci být v práci mastná, jen oplachnu obličej studenou vodou.
ked mas pocit mastnej tvare, musis si len vybrat ten vhodny krem pre tvoj typ pleti.
je dolezite byt „natreta“ aj cez den - vplyv pocasia, klimy… aby bola plet chranena
@Anonymní píše:
@Tamtama nechci vás tímto nijak urazit, ale myslím, že zrovna kosmetika značky Balea nebude asi příliš velká výhra.
já mám baleu docela ráda - používám už roky mýdla, sprcháče, peelingy, holící pěny, tělová mléka atd. Ale pleťová péče mne nijak nenadchla, zkoušela jsem ji a nedělá to s mojí pletí nic - neškodí, že by se mi horšila, ale na druhou stranu to ani nijak nefunguje. V těch sérech je koncentrace účinných látek fakt malá než aby to dělalo nějaké zázraky. Třeba plátýnkové masky ve srovnání s těmi korejskými za podobné ceny jsou nebe a dudy. Co se týče složení, tak Isana z Rosmanna, což je něco jako balea, taky privátní značka - tak měla řadu Isana Pure. Tam bylo složení fakt čistý a třeba čistící pěna byla super a používali ji i holky, co se fakt skincare zabývají a rozumí a jinak jedou koreu nebo highend. Ale tuhle řadu z nějakého záhadného důvodu zrušili ![]()
@Anonymní píše:
Jasně, ale říkám si, že lepší než nic.
@Moise máte pravdu - takové ty obyč věci jako sprcháče apod. moc neřeším a to je od nich OK, ale ta pleťová kosmetika mi nepřipadá příliš vhodná volba (pro mě).
Mam 34, celo a nos mastnejsi, zbytek normalni. Nedam dopustit na Lancôme. Perfektne mi sedi.
Rychle se vstrebava, nemam potom mastny film, jemny na ocni okoli, jen lehka vune… jsem s tim spokojena
@mandle-v-cokolade a jaké produkty konkrétně od nich používáte prosím?
Mam ruzovy denni krem Hydra zen, cerny nocni Genifique a ted jsem dopiplala i stribrny serum Genifique Yeux. Vzhledem k cenam si na novy pockam na narozeniny ![]()
Pouzivam dve ruzne rady-dostala jsem vzorky a tato kombinace mi sedela nejlip. Denni krem z cerne rady mi delal mastnou plet, a ruzova rada mela na noc gel misto kremu a to se mi hrozne dlouho vsakuje.
Já si opravdu hodně hlídám, co si dávám na svý tělo, přešla jsem postupně na slow kosmetiku, líbí se mi ta myšlenka kvality a času věnovanýmu každýmu produktu. Mrkněte na Bylinka jinak, poprvé jsem od nich vyzkoušela krém na suchou pokožku a byla jsem hodně mile překvapená, většinou mě krémy hodně štípaly, tento ne.
@Anonymní píše: Více
Jednu dobu jsem zkoušela dražší značky a furt špatný, až došlo na Baleu hydratační řadu a ta konečně sedla, takže to bude dost o typu pleti, než že by balea nebyla dobrá
Taky jsem 30+ a taky se mi začínají objevovat vrásky. Hlavně mracivka, tě se bohužel asi nijak nezbavím.
Jinak mám dost citlivou a problematikou pleť, krémy používám Avene, trošku dražší, ale má pleť je miluje. Tu stejnou značku používám i na čištění ( ráno i večer) a ještě mám nějaké doplňující věci od Purity Vision, jejich marocký jíl v kombinaci s arganovým olejem na pletovou masku zbožňuju.
@Tamtama píše: Více
Vrásky mohou být i z toho, že si nepouzivala žádné denni krémy, čili žádný SPF faktor, to pleť hodně zestařuje
Dlouho jsem si nemohla najít něco, co by obsahovalo SPF a zároveň mi neucpávalo póry. Jelikož mám velmi citlivou pleť, skoro všechno, co jsem zkusila, mi ji jen víc podráždilo. Měli jste podobné problémy?
@ibiza Tohle byl i můj věčný problém a vyzkoušela jsem toho opravdu hodně. I ty nejzvučnější značky, které mi osobně dělaly na pleť úplně nejhůř. Až mi v lékárně poradili, ať zkusím kosmetiku s obsahem SPF, na kterou mají výborné ohlasy.
Já jsem roky ani nepoužívala SPF na obličej. Vím, že to byla chyba, ale ze všech jsem byla hrozně mastná a vadilo mi to. Jen když jsme jeli někam na dovolenou, tak jsem si dávala krém s SPF. No a postupem času se mi na některých místech začaly tvořit takové pigmentové skvrny, někde jsem byla hodně zarudlá, takže mě vlastní pleť donutila začít něco hledat.
@edittina3 Kdysi se SPF vůbec neřešilo. Nevím, kolik ti je let, ale vím, že třeba u mojí mamky to tak bylo, vůbec se tím nezabývali. Prostě tehdy existoval jeden univerzální krém na všechno. Pigmentové skvrny mám i já, ale jen pár. To mám za to, že jsem si na dovolené nedostatečně chránila obličej, i když jsem SPF používala, ale asi ne tak důsledně, jak jsem měla.