Poradna dentální hygienistky
Pavla Pilneyová DiS.
Cokoliv s retinolem
mám ráda třeba retinol sérum od Cerave, kombinuji to s kyselinou hyaluronovou, oboje večer a ráno dávám vitamín C a denní fluid s SPF 50. To je důležité nevynechávat při používání retinolu.
Na čištění pleti mám čistící hydratační olej Cerave a na odličování dvoufázový odličovač od Mary kay. Občas si vzpomenu i na tonikum ![]()
Jinak mi přijde, že tohle je spíš takový základ a proti jiným to flákám ![]()
Tak retinol nepoužívám ani ve svých víc jak 45. Na rutinu 30+ mi to přijde zbytečně silné a zatěžující pleť. A moje kosmetička dává stejné doporučení.
Každopádně podle druhu pleti si najdi svoji rutinu na čištění, to je třeba ráno i večer. Výborná jsou séra s kyselinou hyaluronovou. A pak si najdi sadu denního a nočního krému, opět podle typu tvé pokožky. Něco jiného potřebuje pleť mastná, suchá nebo citlivá.
@Anonymní píše:
Zdravím vás,chtěla bych vás poprosit o vaše zkušenosti v oblasti pleťové kosmetiky pro ženy po třicítce. Jakou značku, produkty byste doporučili, případně jak o pleť pečujete?
Nějak jsem na to jako „mladá“ trochu dlabala, stačila Nivea, no ale teď už by to chtělo asi trochu vyšperkovat…Díky, díky, díky…![]()
![]()
Jsem starsi, ale mam velmi dobrou zkusenost s korejskou kosmetikou, mrkni.
Ja jedu zasadne přírodní kosmetiku takze Saloos a Purity Vision. Maji i retinol, vit. c, kyselinu hyaluronovou. Plet mam jak miminko.
Já má to taky dlabala a nedávno jsem si všimla, že mám na čele docela hluboké vrásky, jak se furt ksichtim. Tak si tady počkám na rady. Zatím mám jen mycí pěnu Balea sensitive a noční krém Balea s Q10. Ráno se stejně nemazu, nechci být v práci mastná, jen oplachnu obličej studenou vodou.
Používám kosmetiku od L’occitane, na obličej mi nejvíc vyhovuje krém Slaměnka. Hlavně teď v zime
@Moise píše:
Jsem starsi, ale mam velmi dobrou zkusenost s korejskou kosmetikou, mrkni.
souhlasím ![]()
Moc prosím o konkrétní značku korejské kosmetiky, se kterou jste spokojené. Řeším podobný „problém“ jako zakladatelka, akorát jsrm 40+, a pleť mám smíšenou. Děkuji😄
Jsem spokojená s holika holika good cera, to je taková profláklá univerzální klasika, kterou se asi moc nezkazí. Stejně tak CeraVe.
@Tamtama nechci vás tímto nijak urazit, ale myslím, že zrovna kosmetika značky Balea nebude asi příliš velká výhra.
@summersun píše:
Moc prosím o konkrétní značku korejské kosmetiky, se kterou jste spokojené. Řeším podobný „problém“ jako zakladatelka, akorát jsrm 40+, a pleť mám smíšenou. Děkuji😄
ono nejde ani o konkrétní značku, spíš si nastudovat princip korejské péče, kroky, složení produktů, proč se vyhýbat navoněným věcem atd. Každá pleť je jiná a každé sedne něco jiného, takže se musí spíš zkoušet. Já mám plet normální až lehce sušší, vyhovuje mi heimish, puyungkang yul, Holika Holika, corx, Banila, Mizon, značek je fakt mraky a už se běžně dají sehnat, některé dokonce v rossmanovi
Já ve svý 35+ už “vyrostla” z konvenčních šmakulád plných kde čeho a koukám po čistém složení. Takže používám značky jako Purity Vision, Každý den je dar, Kvitok a další non toxic
@Moise píše:
ono nejde ani o konkrétní značku, spíš si nastudovat princip korejské péče, kroky, složení produktů, proč se vyhýbat navoněným věcem atd. Každá pleť je jiná a každé sedne něco jiného, takže se musí spíš zkoušet. Já mám plet normální až lehce sušší, vyhovuje mi heimish, puyungkang yul, Holika Holika, corx, Banila, Mizon, značek je fakt mraky a už se běžně dají sehnat, některé dokonce v rossmanovi
Je, z těhle značek jsem vyzkoušela snad všechno.
Ale to bylo před dítětem, teď to flákám a mám jen mýdlo cerave a toner i krém žluťák od holka holika ![]()
Ještě teda Banilu mám ten balzám odličovací, když se jednou za 14 dní maluju.
Zdravím vás,
chtěla bych vás poprosit o vaše zkušenosti v oblasti pleťové kosmetiky pro ženy po třicítce. Jakou značku, produkty byste doporučili, případně jak o pleť pečujete?
Nějak jsem na to jako „mladá“ trochu dlabala, stačila Nivea, no ale teď už by to chtělo asi trochu vyšperkovat…Díky, díky, díky…