Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
@Netopirek no právě, já nechápu proč tak ženou
s některými slovními úlohami mám problém i já
a s jednou úlohou měl problém dokonce i manžel, který je jinak v matice celkem gramotnej
![]()
@Janča6 píše:
Presne. U nas tretacka od 16. 12. do 30. 3. celkem 9 dni ve skole. Vzdycky kdyz po tydnu opadly horecky, tak dohanela ucivo. A ze se ji fakt nechtelo, kdyz se to nakupilo. Dokonce se se mnou pani ucitelka dohodla, ze ji mam znamkovat
To je právě u nás ten největší problém, když je mu fakt blbě tak ty úkoly neděláme a pak to nestíháme dohnat
nejradši bych zrušila tu pitomou prvouku, protože ta mi ničí život ze všeho nejvíc
ale můžu bejt ráda, že nemáme úkoly i z tělocviku ![]()
@Netopirek píše:
@Janča6 tak naše učitelka je super, že to nechce hned a kolikrát ani nemusí dodělat všechno.
Postupně během týdne značí úkoly co mají dodělat. Běžně úkoly nemívají. Takže toho nemají moc. Ale jak je doma víc než týden. Tak vypadne z režimu a nechce se jí. A je toho prostě moc. Hlavně je v první, takže děs. Snad to bude příští rok lepší
Nase to taky nechce hned. Ale kdybychom to neudelaly hned, jak je dcera z nejhorsiho venku, tak by se to nakupilo jeste vic a fakt by to neslo. Protoze dcera byla od toho prosince do brezna 2× mesic v kuse doma. A nekolikrat proste fakt tyden i dele nebyla schopna delat skolu, a pak se ji nakupilo ucivo plus ukoly treba za 7 nebo 8 dni. A presne, snad to pristi rok bude lepsi.
@DaM2 píše:
To je právě u nás ten největší problém, když je mu fakt blbě tak ty úkoly neděláme a pak to nestíháme dohnatnejradši bych zrušila tu pitomou prvouku, protože ta mi ničí život ze všeho nejvíc
ale můžu bejt ráda, že nemáme úkoly i z tělocviku
prvouka je zlo. Jsem vždycky akorát za blbce. Nepoznám stromy a jejich plody, květiny ![]()
@Tosidelassrandu píše:
S tím si asi počítala než sis udělala tolik dětí ne?
s tím se počítat nedá. Mám spousty kamarádek se stejným počtem dětí. Některé jsou na tom hůř, některé nevědí co je to nemocné dítě ![]()
Edit. A já kdybych to brala podle nejstarší, tak ta taky nebyla skoro nemocná. ATB měla za celých 13 let asi 3× ![]()
Příspěvek upraven 11.05.23 v 19:55
@lilith1 píše:
To ne, tam hrala ucitelku. Tohle bylo hlavne o tech sprayrech, tam myslim jeji povolani neresili.
to byl folm gympl ty myslíš seriál.
@Netopirek píše:
s tím se počítat nedá. Mám spousty kamarádek se stejným počtem dětí. Některé jsou na tom hůř, některé nevědí co je to nemocné dítě![]()
Edit. A já kdybych to brala podle nejstarší, tak ta taky nebyla skoro nemocná. ATB měla za celých 13 let asi 3×
Příspěvek upraven 11.05.23 v 19:55
Tady nejde o Atb, ale prostě neustále nějaký rýmy, kašle, úrazy atd. Pokud si uděláš tři děti, tak snad počítáš s tím, že je pořád něco.
@Tosidelassrandu píše:
Tady nejde o Atb, ale prostě neustále nějaký rýmy, kašle, úrazy atd. Pokud si uděláš tři děti, tak snad počítáš s tím, že je pořád něco.
Tak popravdě jsem s tím počítala, ale neuměla si to reálně predstavit
ne tak spíš jde o to, že mě ani tak neporazí ty virózy, jako spíše představa další hospitalizace v nemocnici. To je to co mě děsí. Užila jsem si to v nemocich s dětmi už z různých důvodu několikrát a dvakrát z toho to bylo na JIP a opravdu zoufalé, takže proto to možná teď dávám hůř než bych měla. Opravdu některé věci předvídat nejdou, a mám spoustu kamarádek, které mají tři a více dětí a z 90% kromě malých chřipek jsou zdravé…
@Netopirek píše:
prvouka je zlo. Jsem vždycky akorát za blbce. Nepoznám stromy a jejich plody, květiny
Mě minulé nachytali na ptáky, kteří odlétají do teplých krajin a kteří ne
![]()
@Tosidelassrandu píše:
nemusí. Mně se v nemocech točí jen jedno dítě. ![]()
@Netopirek píše:
nemusí. Mně se v nemocech točí jen jedno dítě.
Jasne, nemusi. Ale stejne jako jsem pri porizovani deti pocitala s tim, ze se par let nevyspim dele nez 2 hodiny v kuse a ze nebudu mit zadne hlidani, tak jsem pocitala s castymi nemocemi deti.
A pak jsem mohla byt jen prijemne prekvapena, ze nejmladsi uz od miminka byla schopna spat treba i 4 hodiny v kuse a ze tchyne najednou zacala hlidat, kdyz nejstarsi bylo necelych 6 let, a to rovnou vsechny 3 najednou (skoro 6, skoro 4 a 2,5 roku), kdyz predtim nehlidala ani jednu ani chvilicku. A taky jsem byla prijemne prekvapena, ze nase deti maji dobrou imunitu, az na ten posledni rok ![]()
@Janča6 píše:
Jasne, nemusi. Ale stejne jako jsem pri porizovani deti pocitala s tim, ze se par let nevyspim dele nez 2 hodiny v kuse a ze nebudu mit zadne hlidani, tak jsem pocitala s castymi nemocemi deti.A pak jsem mohla byt jen prijemne prekvapena, ze nejmladsi uz od miminka byla schopna spat treba i 4 hodiny v kuse a ze tchyne najednou zacala hlidat, kdyz nejstarsi bylo necelych 6 let, a to rovnou vsechny 3 najednou (skoro 6, skoro 4 a 2,5 roku), kdyz predtim nehlidala ani jednu ani chvilicku. A taky jsem byla prijemne prekvapena, ze nase deti maji dobrou imunitu, az na ten posledni rok
tak to můžu jen závidět. Já už pořádně nespala (dýl než týden) skoro14 let. A teda nejstarší a nejmladší imunita docela dobrá (ťukťuk). Ale prostřední
ta to vyžírá snad za ty dvě další ![]()
A to mi přijde kolikrát horší, než kdyby to točili. Protože buď jedna je doma a kouká co dělají ty dvě. Nebo ty dvě musí dřepět doma, protože ségra zas nemůže ven ![]()
@Netopirek píše:
tak to můžu jen závidět. Já už pořádně nespala (dýl než týden) skoro14 let. A teda nejstarší a nejmladší imunita docela dobrá (ťukťuk). Ale prostředníta to vyžírá snad za ty dvě další
A to mi přijde kolikrát horší, než kdyby to točili. Protože buď jedna je doma a kouká co dělají ty dvě. Nebo ty dvě musí dřepět doma, protože ségra zas nemůže ven
Jj, nestezuju si
Prvnich cca 6,5 roku jsem nespala dele nez 2 hodiny v kuse. Kolikrat ani ne ty 2 hodiny za 24 hodin. Prvni cca 2 roky vetsinou 4 hodiny za noc po kouskach. Kdyz se podarilo 6 hodin, tak to byl svatek. No a pak se narodila nejmladsi, a ta dokazala spat i 4 hodiny v kuse. Jako jo, nekdy se budila po hodine, ale casto spala fakt mnohem dele. A zrovna vcera spala 6 hodin v kuse. To uz jsem se probudila sama od sebe a nervozni, jestli je v poradku ![]()