Nejasnosti v příkrmech

Napsat příspěvek
Velikost písma:
29436
27.2.12 09:00

Smí syrový rozmačkaný banán?
Ano, smí. Klidně ho můžeš dát, pokud bude jíst. U nás úspěch nemá.

Smí syrovou nastrouhanou mrkev?
Na začátku je vhodné všechno krátce povařit. Syrové je hůře stravitelné. Ale klidně to můžeš zkusit a pokud nebude dítko bolet bříško, tak ji klidně dávej, nastrouhanou na jemno. U nás nic syrového zatím nejede, kromě jablka a to dostal syrové až v 8 měsících.

Smí syrové nastrouhané jablko?
Viz. mrkev.

Od kdy polévky?
Dala bych. Když masozeleninu zředíš, máš rázem polévku. :mrgreen:

Pokud může polévky, od kdy masový vývar?
Vývary dělám od 8 měsíců, vždycky když vařím nám, tak mu odeberu vývar, maso, zeleninu a těstoviny před dochucením. Ale můžeš v podstatě kdykoliv - vyvaříš zeleninu, pokud už máte maso, tak s masem … atd.

Od kdy krupičnou kaši
Nedávám vůbec, až tak min. do roka. Dostává kojenecké kaše.

Je nějaké dobré struhadlo na příkrmy?My máme doma jedno staré, skleněné.
Máme obyčejné nerezové a stačí to, ale všechno mixuji.

Má se přidávat do příkrmů olej? Který – slunečnicový či olivový? Lze přidat cukr, aby mu to chutnalo?
Do zeleniny se přidává lžička másla nebo oleje, aby se vstřebaly vitamíny rozpustné v tucích, já dávám olivový nebo máslo. Cukr nedávám vůbec, ale dělala jsem synovi „baby“ rajskou a koprovku a tam ten cukr zkrátka patří. Osladila jsem to Glukopurem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
47759
27.2.12 09:29

holky na skvrny je super tekuty ariel profesional, jeste se mi nestalo, ze bych s nim neco nevyprala ;-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
226
27.2.12 09:49

Myslím, že odpovědi zazněly skvělé a vyčerpávající :lol: .
Ráda bych přidala otázky.
Odkdy omáčky?? Rajská asi ano, ale na cibulovém základě od roka??
Odkdy dáváte těstoviny??
Díky za odpovědi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lucenka
27.2.12 09:56
emsi píše:
Odkdy dáváte těstoviny??
Díky za odpovědi.

těstoviny jsem začala nějak kolem 8. měsíce, kdy začal jíst kousky.
Cibuli jsem začala dávat do příkrmů kolem toho roku. Ale omáčky určitě měl už kolem 10. měsíce.

• Citovat
  • Upravit
226
27.2.12 10:23

Děkuju za odpověd :D

lucenka píše:
emsi píše:
Odkdy dáváte těstoviny??
Díky za odpovědi.
těstoviny jsem začala nějak kolem 8. měsíce, kdy začal jíst kousky.
Cibuli jsem začala dávat do příkrmů kolem toho roku. Ale omáčky určitě měl už kolem 10. měsíce.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5077
27.2.12 11:25

Holky, na stránkách kojeni.net jsou tabulky s pěkným přehledem potravin, kdy se můžou dávat a jaké se doporučují. Já se podle toho řídila docela dlouho. Těstoviny jsem dávala taky kolem 8m. Omáčky až mnohem pozdějí, až kolem 14m a cibuli jsem dávala do příkrmů kolem 12m.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29436
27.2.12 12:16
emsi píše:
Odkdy dáváte těstoviny??
Díky za odpovědi.

Cibule je v příkrmech už od 4 měsíců. Já jsem teda s cibulí ještě nic nevařila, ty „baby“ omáčky jsem začala dávat teď, v 8 měsících. Zatím měl teda jednou rajskou a jednou koprovku. Samozřejmě z UM, upravené pro to mimino. Víc jsem zatím nezkoušela. Těstoviny jsme dali myslím v půlroce, jak jsme zavedli lepek.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
29.2.12 08:56
Laaja píše:
Holky, na stránkách kojeni.net jsou tabulky s pěkným přehledem potravin, kdy se můžou dávat a jaké se doporučují. Já se podle toho řídila docela dlouho. Těstoviny jsem dávala taky kolem 8m. Omáčky až mnohem pozdějí, až kolem 14m a cibuli jsem dávala do příkrmů kolem 12m.

Me zajimaji hlavne prikrmy u NEkojeneho.Ty tam asi nebudou…

• Citovat
  • Upravit
4118
29.2.12 08:58
Anonymní píše:
Laaja píše:
Holky, na stránkách kojeni.net jsou tabulky s pěkným přehledem potravin, kdy se můžou dávat a jaké se doporučují. Já se podle toho řídila docela dlouho. Těstoviny jsem dávala taky kolem 8m. Omáčky až mnohem pozdějí, až kolem 14m a cibuli jsem dávala do příkrmů kolem 12m.
Me zajimaji hlavne prikrmy u NEkojeneho.Ty tam asi nebudou…

Ale ano, jsou tam i informace pro nekojené děti!!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5077
29.2.12 09:26

Ahoj,
proč by měl být rozdíl v příkrmech u kojeného a nekojeného dítětě?
A ano, jsou tam informace i pro nekojené děti. Je tam hezky popsané jak zavádět příkrmy a hlavně jsou tam tabulky s vhodností potravin pro jednotlivé měsíce dětí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1479
7.4.13 17:56

Taky ted resim mrkvicku v kombinaci s jablkem zda ji povarit ci ne uz mi jedl syrové jablko i hrusku utrenou lzickou tak nevim, ale taky vím, že mrkev ma vice vitaminu kdyz se povari kupodivu :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
139
16.8.15 21:59

Mrkev jde vyprat jen pokud to po umazani namocite do vody. Mám ved le pračky vždy kýbl s vodou a do toho to vždy hodím a nikdy mi to na oblečení ani hadrovych plynach nezustalo :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27
5.1.17 19:32

Ahoj holky, sice to je starší diskuze, ale zkusím se zeptat - ohledně oleje - přidává se hned do prvních příkrmů? děkuji za info

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6836
5.1.17 19:35
@skrtek píše:
Ahoj holky, sice to je starší diskuze, ale zkusím se zeptat - ohledně oleje - přidává se hned do prvních příkrmů? děkuji za info

Ano, trošku se dává.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
37134
5.1.17 19:35

@skrtek ja olej nedavam doted a to mu je 21 mesicu, jenom maslo, kousek kvalitniho masla sem davala i do prvnich prikrmu ale olej ne-e…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1 Good Sleep

• (4.7) + 729 recenzí

2 Pokračovací mléko

• (5) + 213 recenzí