Poradna na téma jóga pro zdravé tělo
Karolína Racková
Ahoj holky! chtěla by jsem zhubnout 9 kg Chtěla bych upozornit, že nějak velkou nadváhu nemám, spíš jsem prostě oplácaná a chci zhubnout do hezké přirozené štíhlostí.. ani málo ani hodně
dřív jsem taková bývala, ale časem se mi podařilo to nějak nabrat zpět, sice netrpím přežíráním večer ale jídlo a hlavně nezdraví jídlo si dopřávám ráda
máte tipy na nějaké efektivní diety? jsem schopná jít do všeho, nebo popřípadě k tomu i doplněk stravy který vám k tomu pomohl a přispěl? Dekuji ![]()
Na hubnutí žádná dieta. Pravidelná strava, kalorické tabulky.
Změna životního stylu
jíst rozumný potraviny, nenacpávat se tři hodiny před spaním, snídat, nepřejídat se, nekrmit se přes den čokoládičkama a sušenkama, pít jenom vodu, žádný alkohol, pětkrát týdně sport - dvakrát silový, třikrát aerobní… A to by bylo, abys nezhubla. O tom, jak zábavný je takový život je pak jiná diskuse ![]()
Z mé zkušenosti, bych se vyvarovala všech diet a jednoduše začala žít zdravě, nebo zdravěji…nevím jak na tom jste teď.
Byla jsem věčná dietářka a snad není nic co jsem nezkusila. Bohužel s jednou dietou po tom co jsem zhubla jsem sekla a opět vše na novo. Takže dietu jako takovou už opravdu nesnáším, jde to líp a zdravěji. Rozházený metabolismus se dohromady dává docela těžko..
Držím pěsti a pevné nervy a hlavně, vytrvejte!! ![]()
@Pruhovaný_mýval píše:
Změna životního stylujíst rozumný potraviny, nenacpávat se tři hodiny před spaním, snídat, nepřejídat se, nekrmit se přes den čokoládičkama a sušenkama, pít jenom vodu, žádný alkohol, pětkrát týdně sport - dvakrát silový, třikrát aerobní… A to by bylo, abys nezhubla. O tom, jak zábavný je takový život je pak jiná diskuse
@Venetia píše:
Pětkrát denně?
už jsem to opravila
ale asi by zhubla taky
@Pruhovaný_mýval píše:
Změna životního stylujíst rozumný potraviny, nenacpávat se tři hodiny před spaním, snídat, nepřejídat se, nekrmit se přes den čokoládičkama a sušenkama, pít jenom vodu, žádný alkohol, pětkrát týdně sport - dvakrát silový, třikrát aerobní… A to by bylo, abys nezhubla. O tom, jak zábavný je takový život je pak jiná diskuse
Ještě bych si dovolil doplnit dostatek spánku, jinak nemám co vytknout.
Žádné diety nefungují a ani neexistují, stačí vyvážený poměr příjmu a výdeje
Jíst opravdové jídlo. Ne kraviny, ne polotovary, ne fast a junk food..
Takže: kváskový, žitný chleba (uděláš si v pohodě sama, já peču 2× týdně, dnes zrovna žitný kváskový se semínky a ořechy), ovoce, zeleninu, máslo, žervé, min 90% šunku, různé pomazánky - rybí, vajíčková, tvarohová, z luštěnin - z červené čočky, cizrny.., kvalitní maso, klidně i přílohy, saláty.. k pití voda, bylinné čaje. Věř tomu, že i když si dáš k snídani kváskový chléb s avokádem, cherry rajčaty a vejcem, tak váha půjde dolů, mýtus, že tuky jsou zlo, je naštěstí přežitek. Jde o to vnímat jídlo, jako výzvu, možnost tvořit a objevovat různé kombinace - ne o to, ve stresu zapisovat každé sousto… k tomu dostatek spánku, přidej jógu, nauč se dýchat a relaxovat a uvidíš, že to půjde samo.. život je krátký na to, abychom ho prožili ve stresu, který nakonec stejně zajíme čokoládou a plácáme se v tom kolotoči pořád dokola. Takže hlavní rada = mít se ráda. Když se máš ráda, dopřeješ tělu dobré věci, aby bylo zdravé - takže si nedáš párek v rohlíku a colu. Nebo já aspoň ne tedy…
Příspěvek upraven 06.07.20 v 21:11
Dobrá dieta je Jíme a hubneme s Katchabou. Vydala několik knih se recepty na hubnutí a nebo se přidej na fb do skupinky. Tam si u ní můžeš objednat přímo jídelníček na míru.
Taky bych chtěla dolu 9kg. Ale v noci nespim, mala vstává x za noc. Vodu piju, jako sport procházky a běh, jidlo dle tabulek lc spolu s pustem a stejně nehubnu. Špatná psychika, protoze v rodině a s manželem máme problémy, málo spánku a stejne se to nehne. Prosím anonym nechat
@Kolarkaa Kecy. Jím zdravě a mám nadváhu. Ale stres bohužel odbourat úplně neumím.