Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Ja jezdila mhd pred 14lety a vzdy jsem mela automaticky zahaknutou nohu v kocarku pod kosikem a jeste jsem ho drzela. Snad se nedrzis obouma rukama nebo jsi telefonovala? Videla jsem vyletnout dite z golfek a bylo mi zle je pravda ze jsem deti nepoutala ale stat se muze vsechno.
@neumisa píše:
MHD jsem toho najezdila dost a jen jednou jedinkrát se mi kočár převrátil - když autobusu před čumákem zašlápl brzdy náklaďák a řidič brzdil i očima. Ale to jsme se kutáleli všichni bez výjimky.
Tak proti takovému zabrzdeni je nemožné zabezpečit kočár ![]()
@Ivaneska píše:
Tak proti takovému zabrzdeni je nemožné zabezpečit kočár
však jo - a taky z toho neviním řidiče, vlastně jsem byla ráda, že nás poválel po podlaze. mohlo to být mnohem horší. ![]()
@martina.se píše:
protože už prská na FB, jak je řidič deb*l. Pokud něco podělam, tak stáhnu ocas mezi nohy a neprezentuju to, ještě takovou formou..
Dobre to beru asi mas vic informaci, ale nektere komenty jsou dle meho fakt moc,nemyslis? ![]()
@Ivaneska píše:
Může si za to sama a ještě drzkuje na řidiče. Je mi lito pouze toho děcka, jí teda rozhodne ne
No treba zrovna tenhle. Moc nechapu proc ma clovek potrebu toto sdelovat. Nerikam myslet si to muze kazdy, ale trocha slusneho chovani neuskodi ![]()
Tak mě napadá, jestli je to vůbec pravda? Zakladatelka tu vždy hodí docela zvláštní téma a pak se po ní zem slehne
. Nebo se potichu baví…
.
@Beccca píše:
Maminky, pokud mozno nejezdete s kocarky autobusem. Uz nekolikrat se mi stalo, ze ridic jel jak hovado a to, co se mi stalo dneska nema obdoby. V zatacce ani nepribrzdil a preklopil se mi kocar i s dcerou, ktera skoncila pod schody u dveri a bouchla se do hlavicky. Samozrejme jsem s ni byla ve spitale, kde si ji nechali na pozorovani.
Pokud si mela kocar tak hak ma byt tzn. rukojeti ke dverim a ty si z te rukojeti stala nnechapu jak ti mala vypadla.. ![]()
@Beccca
Stěžuj si na řidiče.
Vím, že je to hrozné, ale těžko se vyhneš tomu, abys na takového blbce občas nenarazila. U nás je po cestě domů taky nebezpečná zatáčka a lidi se prostě museli o sebe postarat sami - přijmout opatření.
Např. nešlo by lépe zabezpečit kočár třeba popruhem na záháknutí k sedadlu nebo tyči?
@maminka189 píše:
V nizkopodlaznim buse je vetsi misto pro kocary-vozicky. A kdyz je clovek uprosred tak se neni kde chytnout…A maloktery kocarek je tak stabilni aby pri prudkem zabrzdeni udrzel stabilutu cloveka…
Tak pokud z obou Stran stojí další kočárky, tak se ten prostřední technicky nemá kam překlopit. V opačném případe Půjde najít místo, kde sedá držet.
@Teruna000 píše:
jo a viděla jsem takovou super mámu, dítě v kočárku řvalo na místě pro kočárky a máma si v klidu seděla 2 řady od něj.
to jako fakt? ![]()
@maminka189 píše:
@j.a.n.i1 Maximálně ho překlopíš na kočárek vedle sebe
Tys asi v hodinách fyziky chyběla, co?
Už se mi párkrát stalo, že se mi lidi káceli na kočár, ale že by se kácel kočár, to fakt ne ![]()
ale já nemám tolik zkušeností, MHD jezdím denně, ale dítě mám nejradši v nosítku na zádech ![]()
@hellivete jasný, ať si stěžuje na pracujícího člověka, který musí dodržovat časy
ona si měla kočár pořádně zabezpečit..
@Aletheia jj to je bohužel fakt.
už jsem myslela, že ho snad někdo v tom autobuse zapomněl…ale těsně než jsem vystupovala, tak se matka zvedla
![]()
Mě se dítě takle převrhlo. Stála jsem u kočáru, držela ho, ale v ten moment jsem mto prostě neudržela.
Neviním z toho řidiče, byla to blbá shoda okolností, kruháč, kde to prostě najednou začne házet, zatočí doprava při vjezdu, pak rychle doleva po kruháči a vzápětí vpravo z kruháče. kočár e rozhoupe a ten ráz ho překlpil. Já stáa z boku kočáru, abych nezabvazela vystupujícím. Chyba. je třeba stát u zabržděných kol, okolo kterých se ten kočár překlopí raz dva.