Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
@Aries6 Když si vezmeš kolik to dělá, když má rodinu žena doma s dítětem a chlap vše táhne a mají dát 10000 za rok za dopravu. Já znám pár matek, co chodí po Praze pěšky nebona černo, protože je pro ně luxus si zaplatit lítačku
@Pudloslava beze srandy si myslím, že by se melo signalizovat, když vystupuje někdo se sníženou pohyblivostí. Ty důchodci jinak fakt nemají šanci a hlavně se ani neudrží za to madlo. A u nich stačí blbě upadnout a je to konec
@fifinka609 píše:
A jinak to, že dam kočárek tam, kam patří, neznamená, že se nepřevrátí. Jela jsem kdysi s dcerou v autobuse s řidičem,,brzda-plyn,,,kočárek byl, kde má být a držela jsem ho a druhou rukou jsem se držela tyče. Pak prudce zabrzdil a všichni stojící i kočárek jsme letěli vzduchem. Dcera skončila na rentgenu hlavy a měla štěstí, že byla ve sporťáků a připoutaná. Kdyby byla mimino v korbě, tak si myslím, že by to bylo hodně zlé.
No tak s timhle stylem jizdy jasne, to je jedno, kde kocarek stoji.
Ono ale i zalezi na tom, jak je postaveny. Pokud jsme jediny kocarek, stoupnu si tak, ze se zady opru o operadlo urcene pro vozickare a kocarek drzim podelne proti smeru jizdy za rukojet. Pri prudkem brzdeni se nema kam vyklopit a v zatackach ho pro jistotu jistim nohou. Nejlip je si sednout a drzet, ale to holt vsechny busy neumoznuji. Pokud jedou kocarky dva nebo tri, stojime vedle sebe a rukojeti miri ke dverim. Kocarky se vzajemne jisti a maminky drzi rukojeti.
A ano, i ja jsem nekdy de.bil a narvu se s golfacem do plneho busu mezi dvere nebo tam, kde nemam co delat, ale to je pak moje blbost, kdyby se neco stalo ![]()
Od doby co jsem byla v Německu už si nestěžuju na naše ceny jízdenek a měsičníku. Takže si zajedte do Německa a uvidíte..nejde o to že mají vyšší plat než my, ale i s tím vyšším platem dají dost peněz za jízdenky..nejlevnější za 2 eura a při zapteční cestě si musíte koupit novej takže u nás jízdenku za 58kč jen tak nekoupíte. A revizoři jezdí docela často a s lidmi se fakt neserou..peníze na místě jinak jdete na policii
@Křováček on ten kočárek bohužel ale při hodně prudkém brzdění udělá pohyb, který na tom videu není, protože je to jenom nahrané. Když ho máš na ten první,,správný,, způsob, tak se zarazí o oporu, ale potom se nadzvedne a letí stranou okolo opory dál do autobusu. A ta paní a videu by z toho sedu vletěla až do kočárku. Sama jsem byla hodně překvapená, protože jsem taky vedla takové řeči, jako dámy tady a byla si jistá, že pokud řidič nenabourá, tak se člověk prostě udrží a udrží i kočárek. Tak milé dámy, můžu vám říct, že pokud to není nějaké sladké bržděníčko, tak ani omylem.
@fifinka609 To si nedovedu predstavit, jako fakt. I kdyz ho drzis, za madlo a tim padem ho jakoby zatezujes, tak se vpredu nadzvedne a hodi otocku? To nerypu, opravdu me to zajima, jeste se mi to totiz nestalo.
@Křováček já to asi neumím dobře popsat. Sama jsem čuměla, co udělá fyzika. Neudrželi se ani lidi, co drželi jen sebe, s kočárkem pak nemáš šanci.
Tak prazska MHD je luxusni, jezdim prevazne tramvajema a tam to tak neclouma jako v buse, tkz riziko padu kocarku je minimalni. A je prvda, ze nizkopodlazek jezdi cim dal vic. S busama moc zkusenost nemam, na tech mi vadi oproti tram, ze to vic haze, je tam mensi prostor pro kocarky a hlavne to, ze kdyz zastavi pul metru od obrubniku, tak je jedno, ze je to nizkopodlazni, svepomoci se vystoupit s velkym kocarem neda. Nizkopdl. busem jsem jela parkrat a tak v 50pr stejne zastavil uplne blbe, tkz jsem musela zadat spolucestujici o pomoc.
A pak mam jeste zkusenost s MHD v Bratislave a tam se to s kocarem vubec neda. Tramvaje minimalne 20 let stary, spinavy, zadny nizkopodlazni a stoji to vicemene jako v Pze.
@fifinka609 Ja tomu verim. Stacilo mi prudke brzdeni rozjete tramvaje, jela jsem bez kocarku a i kdyz jsem se drzela, smyklo to se mnou teda fest. Jen jsem si neumela predstavit ten kocarek a ani snad radsi nechci.
@zvědavá borůvka to víš, to musíš otevřít pusu a něco říct. Líná huba, holý neštěstí…
Tak tady je to jak se mají dávat kočárky a podobně.
@kessi22 píše:
@Beccca ty když založíš diskuzi, tak to stojí za toje mi líto dítka, ale chyba je to tvoje
máš držet kočár…
Necetla jsem celou diskuzi ale reaguji na podobne prispevky, jako je tento. Jelikoz se mi stalo neco podobneho a verte damy, ze jsem kocar drzela a to dost pevne, jsme se pri velmi prudkem zabrzdeni tramvaje taky málem prevratili. Kdyby nas nechytal pan co stal vedle me tak by jsme se mozna i prevratili doopravdy. Jako nezlobte se na me, ale i kdyZ kocar drzite (ja jsem dokonce stala normalne u rukojeti kocaru a drzela ho, to je podle me totiz bezpecnejsi a clovek kocar lepe udrzi nez kdyz sedi vedle..) tak i kdyz ho drzite a necekate prudke zabrzdeni, tak se to proste stat bohuzel muze. V tomhle se teda zakladatelky musim zastat jelikoz vim o cem mluvi, zazila jsem to a kocar jsem vazne drzela, stala rozkrocena a i pres to jsme se málem prevratili. Takze ty hnusny narazky typu ze se nestara o svoje dite, ze je to jeji chyba apod vazne nejsou tak uplne fer. ![]()
Bohuzel zakladatelko je ale pravda, ze rada to teda vazne neni, jak se jinak maji maminky nekam dostat nez mhd, ze? A to ze ridic prudce zabrzdi taky ve vetsine pripadu nebude jeho chyba, jelikoz musi nejspis prudce zabrzdit kvuli nejakemu jinemu ho.vadu.. kazdopadne male je mi líto.