Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
@annaei V Budějovicích mámy na rodičáku nebo na mateřský jezdí zadarmo ![]()
@Slečna Ferka píše:
@annaei MHD předražená není, když máte lítačku a jezdíte často. Za necelých 5000 na rok je k dispozici doprava po celém městě; v Brně nebo Ostravě se platí zvlášť zóny a na stejnou vzdálenost už musíte mimo město a tvrdě připlácet kupony pro další (nemluvě o tom, že když pak jedete jinam, v šachovnicově uspořádaných zónách zase cvakáte).
ono je hlavně na prd že platíme stejně jako vy, a to nemáme metro. To je prostě nepoměr.
Jó zóny, to je panečku výdělečná záležitost. Stačí bydlet kousíček za Brnem (na to Brno je i vidět) a už člověk připlácí 2000 za jednu zónu ![]()
@kacz píše:
@annaei V Budějovicích mámy na rodičáku nebo na mateřský jezdí zadarmo
to stejny v Brne, s ditetem do tri let jede jeden dospely zdarma…
Jinak k diskuzi - to, ze se muze stat hodne blbych veci, ze se stane nehoda i tomu, kdo pozor dava natoz tem v teto diskuzi zminovanym, kteri riskuji vic nez by bylo radno, to je jasna vec… tak se vyjadrim jen k myslence zakladatelky „stala se nam takova hrozna vec, uz nejezdete MHD, maminky“… Diky za info
![]()
@annaei píše:
@Kaculatko Od zítřka chodim poctivě pěšky
ze jo, jeste ze to nekdo napsal na emimino…
Jeste by mohla zakladatelka napsat nejakou statistiku havarek aut, letadel a vlaku… a budeme se vsichni potkavat na cestach peskobusem ![]()
Doporučuji zaaretovat přední otočná kola a nosit s sebou zámek na kolo.
A samozřejmĕ non stop držet kočár, v případĕ nutnosti nejen za madlo.
@annaei Jednorázové jízdné je drahé, o tom žádná. A na cestu na kraje Prahy je auto jasná volba. Ale do centra je auto kvůli zónám (nebo nemožnému parkování tam, kde zóny nejsou) nepoužitelné - a to si nestěžuju, je to dobře.
Jinak MHD v Praze je měsíčně pětikilo, to zase není tolik. (A teda na rozdíl od třeba Ostravy se v Praze stane, když nejezdíte metrem s přestupem apod., že za celej rok nepotkáte revizora
.)
EDIT: Ale to, že doprovod dětí do 3 let jezdí zdarma, by mi přišlo celkem civilizovaný zavést.
Jednou jsme museli jet busem cca 1hod (ne mhd). Tam kde byl prostor pro kočár, ležely brašny od cestujících, které správnĕ mĕly být dole v zavazadlovém prostoru.
Stáli jsme natĕsno uprostřed uličky div kola nesklouzla po schodech dolu.
Jsem toho názoru že řidič mĕl minimálnĕ s rozjezdem počkat než ty tašky a batohy budou bezpečnĕ pryč abychom tam mohli bezpečnĕ zaparkovat kočár.
Už nikdy víc tak nepojedu, jistila jsem kočár vlastním tĕlem, manžel držel madlo a byli jsme tam za šašky. Bylo to nedůstojné. ![]()
Díky bohu, že se nic nestalo.
@zvědavá borůvka píše:
Jednou jsme museli jet busem cca 1hod (ne mhd). Tam kde byl prostor pro kočár, ležely brašny od cestujících, které správnĕ mĕly být dole v zavazadlovém prostoru.
Stáli jsme natĕsno uprostřed uličky div kola nesklouzla po schodech dolu.Jsem toho názoru že řidič mĕl minimálnĕ s rozjezdem počkat než ty tašky a batohy budou bezpečnĕ pryč abychom tam mohli bezpečnĕ zaparkovat kočár.
Už nikdy víc tak nepojedu, jistila jsem kočár vlastním tĕlem, manžel držel madlo a byli jsme tam za šašky. Bylo to nedůstojné.
v takove situaci bych to videla, ze si jeden stoupne na ty schody… ale doufam, ze nekoho napadlo vam ten prostor uvolnit a tasky oddelat ![]()
@zvědavá borůvka píše:
Stáli jsme natĕsno uprostřed uličky div kola nesklouzla po schodech dolu.Jsem toho názoru že řidič mĕl minimálnĕ s rozjezdem počkat než ty tašky a batohy budou bezpečnĕ pryč abychom tam mohli bezpečnĕ zaparkovat kočár.
Už nikdy víc tak nepojedu, jistila jsem kočár vlastním tĕlem, manžel držel madlo a byli jsme tam za šašky. Bylo to nedůstojné.
Proč jste tedy nepožádali řidiče nebo majitele tašek? Já to tedy alespoň tak praktikovala a vždy mi bylo vyhověno.
@Kaculatko píše:
v takove situaci bych to videla, ze si jeden stoupne na ty schody… ale doufam, ze nekoho napadlo vam ten prostor uvolnit a tasky oddelat
Na tĕch schodech jsem stála já a jistila tak kočár z boku.
Ne nikoho nenapadlo ty zavazadla dát jinam, bez tak řidič hned jel a za jízdy se tam nedalo hýbat a když lidi vystupovali bočníma dveřma tak se museli tĕsnĕ protahovat kolem nás.
Ještĕ, že dĕcko spalo…
@BAZÁREK ANGIE píše:
Proč jste tedy nepožádali řidiče nebo majitele tašek? Já to tedy alespoň tak praktikovala a vždy mi bylo vyhověno.
Toť otázka ![]()
Vĕdĕla jsem, že by stejnĕ nevyhovĕl. Pravda, zkusit jsem to mohla.
Při kupování jízdenek byl na mĕ nĕjakej divnej, trval na tom abych tu vĕtu „dva dospĕlí a jeden kočárek“ řekla přesnĕ tak, mĕl potřebu si honit ego. Škoda, že mu manžel nedal po rypáku. ![]()
Já jsem mirumílovný tvor, ale jak potkám blbce tak se probudí Hyde ![]()
Kup si satek a je po starostech ![]()
S kočárem bych nevlezla ani do obchodu natož MHD…