Nejezděte MHD

Napsat příspěvek
Velikost písma:
7904
17.12.14 23:25

@annaei V Budějovicích mámy na rodičáku nebo na mateřský jezdí zadarmo :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7211
17.12.14 23:28
@Slečna Ferka píše:
@annaei MHD předražená není, když máte lítačku a jezdíte často. Za necelých 5000 na rok je k dispozici doprava po celém městě; v Brně nebo Ostravě se platí zvlášť zóny a na stejnou vzdálenost už musíte mimo město a tvrdě připlácet kupony pro další (nemluvě o tom, že když pak jedete jinam, v šachovnicově uspořádaných zónách zase cvakáte).

ono je hlavně na prd že platíme stejně jako vy, a to nemáme metro. To je prostě nepoměr.

Jó zóny, to je panečku výdělečná záležitost. Stačí bydlet kousíček za Brnem (na to Brno je i vidět) a už člověk připlácí 2000 za jednu zónu :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11750
17.12.14 23:30
@kacz píše:
@annaei V Budějovicích mámy na rodičáku nebo na mateřský jezdí zadarmo :-)

to stejny v Brne, s ditetem do tri let jede jeden dospely zdarma…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11750
17.12.14 23:32

Jinak k diskuzi - to, ze se muze stat hodne blbych veci, ze se stane nehoda i tomu, kdo pozor dava natoz tem v teto diskuzi zminovanym, kteri riskuji vic nez by bylo radno, to je jasna vec… tak se vyjadrim jen k myslence zakladatelky „stala se nam takova hrozna vec, uz nejezdete MHD, maminky“… Diky za info :palec: 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12921
17.12.14 23:35

@Kaculatko Od zítřka chodim poctivě pěšky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11750
17.12.14 23:37
@annaei píše:
@Kaculatko Od zítřka chodim poctivě pěšky

ze jo, jeste ze to nekdo napsal na emimino…
Jeste by mohla zakladatelka napsat nejakou statistiku havarek aut, letadel a vlaku… a budeme se vsichni potkavat na cestach peskobusem :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6160
17.12.14 23:38

Doporučuji zaaretovat přední otočná kola a nosit s sebou zámek na kolo.
A samozřejmĕ non stop držet kočár, v případĕ nutnosti nejen za madlo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12921
17.12.14 23:43

@Kaculatko Mužem udělat ze silnic pěší zony

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11565
17.12.14 23:47

@annaei Jednorázové jízdné je drahé, o tom žádná. A na cestu na kraje Prahy je auto jasná volba. Ale do centra je auto kvůli zónám (nebo nemožnému parkování tam, kde zóny nejsou) nepoužitelné - a to si nestěžuju, je to dobře.

Jinak MHD v Praze je měsíčně pětikilo, to zase není tolik. (A teda na rozdíl od třeba Ostravy se v Praze stane, když nejezdíte metrem s přestupem apod., že za celej rok nepotkáte revizora :mrgreen:.)

EDIT: Ale to, že doprovod dětí do 3 let jezdí zdarma, by mi přišlo celkem civilizovaný zavést.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6160
17.12.14 23:53

Jednou jsme museli jet busem cca 1hod (ne mhd). Tam kde byl prostor pro kočár, ležely brašny od cestujících, které správnĕ mĕly být dole v zavazadlovém prostoru.
Stáli jsme natĕsno uprostřed uličky div kola nesklouzla po schodech dolu.

Jsem toho názoru že řidič mĕl minimálnĕ s rozjezdem počkat než ty tašky a batohy budou bezpečnĕ pryč abychom tam mohli bezpečnĕ zaparkovat kočár.

Už nikdy víc tak nepojedu, jistila jsem kočár vlastním tĕlem, manžel držel madlo a byli jsme tam za šašky. Bylo to nedůstojné. :cert:
Díky bohu, že se nic nestalo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11750
17.12.14 23:58
@zvědavá borůvka píše:
Jednou jsme museli jet busem cca 1hod (ne mhd). Tam kde byl prostor pro kočár, ležely brašny od cestujících, které správnĕ mĕly být dole v zavazadlovém prostoru.

Jsem toho názoru že řidič mĕl minimálnĕ s rozjezdem počkat než ty tašky a batohy budou bezpečnĕ pryč abychom tam mohli bezpečnĕ zaparkovat kočár.

Už nikdy víc tak nepojedu, jistila jsem kočár vlastním tĕlem, manžel držel madlo a byli jsme tam za šašky. Bylo to nedůstojné. :cert:

v takove situaci bych to videla, ze si jeden stoupne na ty schody… ale doufam, ze nekoho napadlo vam ten prostor uvolnit a tasky oddelat :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4918
18.12.14 00:03
@zvědavá borůvka píše:

Proč jste tedy nepožádali řidiče nebo majitele tašek? Já to tedy alespoň tak praktikovala a vždy mi bylo vyhověno.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6160
18.12.14 00:08
@Kaculatko píše:
v takove situaci bych to videla, ze si jeden stoupne na ty schody… ale doufam, ze nekoho napadlo vam ten prostor uvolnit a tasky oddelat :zed:

Na tĕch schodech jsem stála já a jistila tak kočár z boku.
Ne nikoho nenapadlo ty zavazadla dát jinam, bez tak řidič hned jel a za jízdy se tam nedalo hýbat a když lidi vystupovali bočníma dveřma tak se museli tĕsnĕ protahovat kolem nás.
Ještĕ, že dĕcko spalo…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6160
18.12.14 00:16
@BAZÁREK ANGIE píše:
Proč jste tedy nepožádali řidiče nebo majitele tašek? Já to tedy alespoň tak praktikovala a vždy mi bylo vyhověno.

Toť otázka :think:
Vĕdĕla jsem, že by stejnĕ nevyhovĕl. Pravda, zkusit jsem to mohla.
Při kupování jízdenek byl na mĕ nĕjakej divnej, trval na tom abych tu vĕtu „dva dospĕlí a jeden kočárek“ řekla přesnĕ tak, mĕl potřebu si honit ego. Škoda, že mu manžel nedal po rypáku. :cert:
Já jsem mirumílovný tvor, ale jak potkám blbce tak se probudí Hyde :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
mrs.gendy
18.12.14 00:24

Kup si satek a je po starostech :pankac:
S kočárem bych nevlezla ani do obchodu natož MHD…

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast

• (4) + 115 recenzí

K2 Complex