Nejlepší nosítko od narození

613
22.1.24 15:00

Nejlepší nosítko od narození

Potřebuji poradit jaké pořídit nosítko pro miminko od narození.
Budu ho fakt využívat, stěhuji se na vesnici a než si udělám řidičák, budu jezdit se starším autobusem do školky, k doktorum atd. Takže nosítko nutnost.
S prvním jsem měla Manduku a hrůza.
Které je podle vás nejlepší? Šátek nechci kvůli složitosti. Potřebuji něco funkčního, rychlého, co zvládnu sama. Ještě teda taky aby nestálo majlant. Díky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
69125
22.1.24 15:12

Dneska už je kvalitních novorozeneckých nosítek spousta (manduca není novorozenecká, i když to někde tvrdí) a nejlepší je to, co ti nejlépe sedne. Ideálně, pokud máš někde možnost vyzkoušet (v Praze je třeba Zkusnositko), protože navzdory přesvědčení, že mi něco přijde poštou, já udělám cvak cvak a nosím, tak nastavení nosítka není úplně sranda a kolikrát se při tom dá udělat víc chyb než při vázání základního sázkového úvazu (zkusíš dvakrát a napotřetí je to pohoda). Taky můžeš mrknout po polovazacich, třeba Storchenwiege je na novorozence výborné, zacvaknes bederak a zbytek uvazes a dotahnes na míru. Jinak počítej s tím, že co pořídit na novorozence, nejpozději v roce, často dřív, budeš muset měnit, univerzál od narození do tří let moc nefunguje, i když to někteří slibují.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
613
22.1.24 15:20
@ugluk píše:
Dneska už je kvalitních novorozeneckých nosítek spousta (manduca není novorozenecká, i když to někde tvrdí) a nejlepší je to, co ti nejlépe sedne. Ideálně, pokud máš někde možnost vyzkoušet (v Praze je třeba Zkusnositko), protože navzdory přesvědčení, že mi něco přijde poštou, já udělám cvak cvak a nosím, tak nastavení nosítka není úplně sranda a kolikrát se při tom dá udělat víc chyb než při vázání základního sázkového úvazu (zkusíš dvakrát a napotřetí je to pohoda). Taky můžeš mrknout po polovazacich, třeba Storchenwiege je na novorozence výborné, zacvaknes bederak a zbytek uvazes a dotahnes na míru. Jinak počítej s tím, že co pořídit na novorozence, nejpozději v roce, často dřív, budeš muset měnit, univerzál od narození do tří let moc nefunguje, i když to někteří slibují.

Jo to je mi jasné, že do tří let nevydrží, a ani bych tak dlouho nenosila, podle toho jaký byl syn cvalík, stejně asi moc dlouho nebudu moct nosit, jsem malá, drobná a mám problémy se zády. Spíš jde hlavně o dobu než udělám řidičák.
Do Prahy se jen tak nedostanu, ale je mi jasné, že by to bylo nejlepší.
Nechci šátek kvůli tomu, že mi to přijde na dlouho, než uvážu. Ale nemám zkušenosti. Ale kouknu na ty polovázací určitě :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1977
22.1.24 15:24

Jestli budeš nosit úplně od začátku, doporučím Caboo. Na ty první měsíce je perfektní. No a pak zajeď i s miminkem někam vyzkoušet, co ti sedne. Protože každé má jiný střih, jinak tuhý bederák, jinak polstrované popruhy… :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
MamkaDouDou
22.1.24 15:35

A co elastický předvázaný šátek? Od narození bych taky doporučila Storchen, ale mně se prostě nelíbilo to mini mimčo v nosítku fokud nedrží hlavu. Měli jsme šátek a po pár uvázání už jsem to dělala jak automat :mrgreen: Od tří měsíců máme Kavku, nosí mi 12 kg a furt pohodička :srdce: Určitě můžeš i napsat na isatky nebo zkusnositko, poradí ti.

• Citovat
  • Upravit
2349
22.1.24 15:39

Já nosila svého dost rozměrného syna v Sestrice Carrier one víceméně od narození, a nedám na to nositko dopustit. Vydrželo relativně dlouho, cca do roka a on se stejně od takových 8 měsíců moc nosit nechtěl. Do té doby mělo nositko těžkou službu :mrgreen: ale je těch značek hromada a na FB je docela fajn skupina o nošení, kde.se.daji najít cenné rady

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
613
22.1.24 16:04

A co říkáte na nosítka z druhé ruky? Je to vhodné nebo ne. Našla jsem totiž to Storchenwiege za dobrou cenu na marketplace.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69125
22.1.24 17:42

Určitě naprosto v pohodě. Nosítko vypereš, takže jestli není nějak poškozené, děravé, má v pořádku přezky, vůbec bych se toho nebála.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Manduca

• (5) + 34 recenzí

Nosítko

• (4.7) + 15 recenzí