Nejlepší řízky

Napsat příspěvek
Velikost písma:
8686
16.2.15 20:45

Hlavně musí být maso odleželé, ne čerstvé, kupuju tak 2-3 dny dopředu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7904
16.2.15 21:11

Děkuji všem za reakce. Já nejvíc bojuju asi s tím smažením. Nejspíš dávám málo tuku - mělo by to plavat, ne? A jsou prostě - ne úplně tvrdý, ale mohly by být určitě měkčí. To musím prostě ještě nějak doladit :nevim:

A to koření je zajímavé, vyzkouším :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3380
16.2.15 21:34

@kacz Jo jo, řízky musí plavat. A jestli tenké, tlusté to záleží na chuti každého :nevim: Za mě tenké, lehce potřené česnekem, strouhanka domácí z rohlíků. Vepřové mám raději z kotlety, jím jen libové. Z krkovice je prý šťavnatějši ale mě vadí to „prorostlé“… Osobně upřednostňuji řízky z krůtích nebo kuřecích prsíček.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5429
17.2.15 19:13

Důležité je to odleželé maso,2 lépe i 3 dny nechat v lednici odležet, je mnohem měkčí a to platí nejen u řízků. Je třeba si však dát pozor, jak dlouho ho mají u řezníka, mohou prodávat maso z předešlého dne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2044
17.2.15 19:17

@kacz proto je dávám dodělat do trouby na pečící papír a pak se ti rozplynou na jazyku

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3429
17.2.15 19:26

Nic zvlastniho s rizkama nedelam, vetsinou nakladam do soli a cesneku a misto hladke mouky davam hrubou, jsou pak krupavejsi. Vetsinou delam z kotlety nebo kureci

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5425
23.12.17 18:47

Zítřejší smažení

Aneb co vás zítra čeká? Nějaké vychytávky? :mavam: :P

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23.12.17 19:34

Ahoj holky, dělala jsem na vánoce vaječňák a zbylo mi 20 bílků, máte některá zkušenost s obalováním řízků bez žloutků? Je mi líto je jen tak vyhodit, cukroví máme už habaděj, takže jinak je asi nevyužijeme… :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
978
23.12.17 19:38

Dostala jsem slinu na rizek, kdyz procitam vase prispevky :potlesk:..jinak abych psala k tematu. Rizky delam z masa, ktery koupim nebo mam doma. Nemam vyhrazeno, ze treba jen z prs nebo kotlet..klidne pouziju i steheni, kruti, kdyz je hezke plecko..atd..klasika mouka, osolene opeorene vajicko ( nekdy s pivem, nekdy s mlekem) strouhanka domaci nebo kukuricny lupinky ( jedine Emco)..to miluje manzel. Smazim v troube.. :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5425
23.12.17 19:40
@Manicka1478 píše:
Ahoj holky, dělala jsem na vánoce vaječňák a zbylo mi 20 bílků, máte některá zkušenost s obalováním řízků bez žloutků? Je mi líto je jen tak vyhodit, cukroví máme už habaděj, takže jinak je asi nevyužijeme… :)

Já bych do těch bílků dala jedno nebo dvě vejce, jen aby tam ten žlotek byl :lol: Alwe jde to i pouze z bílků :dance:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5425
23.12.17 19:42
@Kskaja píše:
Dostala jsem slinu na rizek, kdyz procitam vase prispevky :potlesk:..jinak abych psala k tematu. Rizky delam z masa, ktery koupim nebo mam doma. Nemam vyhrazeno, ze treba jen z prs nebo kotlet..klidne pouziju i steheni, kruti, kdyz je hezke plecko..atd..klasika mouka, osolene opeorene vajicko ( nekdy s pivem, nekdy s mlekem) strouhanka domaci nebo kukuricny lupinky ( jedine Emco)..to miluje manzel. Smazim v troube.. :mavam:

I pouhé slintání nad řízky je tematické :P s pivem jsem to obalovat nezkoušela :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
978
23.12.17 19:44
@Borůvka1990 píše:
I pouhé slintání nad řízky je tematické :P s pivem jsem to obalovat nezkoušela :palec:

To mi poradila babicka k vajicku pridat pivo, pry jsou potom krehci :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1400
23.12.17 19:52

Máti je peče v troubě, pokapané smetanou. Jo a děláme jen kuřecí prsní. Ňamííí :P :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
576
23.12.17 20:43

Já mám nejradši kuřecí stehenní řízky, jsou krásně křehké. Dělám ale i z kýty.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1380
23.12.17 21:00

@Manicka1478 Bílky zamraž a použij až se budou hodit, třeba na kokosky ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Danny Sport

• (4) + 77 recenzí