Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
Hlavně musí být maso odleželé, ne čerstvé, kupuju tak 2-3 dny dopředu
Děkuji všem za reakce. Já nejvíc bojuju asi s tím smažením. Nejspíš dávám málo tuku - mělo by to plavat, ne? A jsou prostě - ne úplně tvrdý, ale mohly by být určitě měkčí. To musím prostě ještě nějak doladit ![]()
A to koření je zajímavé, vyzkouším ![]()
@kacz Jo jo, řízky musí plavat. A jestli tenké, tlusté to záleží na chuti každého
Za mě tenké, lehce potřené česnekem, strouhanka domácí z rohlíků. Vepřové mám raději z kotlety, jím jen libové. Z krkovice je prý šťavnatějši ale mě vadí to „prorostlé“… Osobně upřednostňuji řízky z krůtích nebo kuřecích prsíček.
Důležité je to odleželé maso,2 lépe i 3 dny nechat v lednici odležet, je mnohem měkčí a to platí nejen u řízků. Je třeba si však dát pozor, jak dlouho ho mají u řezníka, mohou prodávat maso z předešlého dne.
@kacz proto je dávám dodělat do trouby na pečící papír a pak se ti rozplynou na jazyku
Nic zvlastniho s rizkama nedelam, vetsinou nakladam do soli a cesneku a misto hladke mouky davam hrubou, jsou pak krupavejsi. Vetsinou delam z kotlety nebo kureci
Aneb co vás zítra čeká? Nějaké vychytávky?
![]()
Ahoj holky, dělala jsem na vánoce vaječňák a zbylo mi 20 bílků, máte některá zkušenost s obalováním řízků bez žloutků? Je mi líto je jen tak vyhodit, cukroví máme už habaděj, takže jinak je asi nevyužijeme… ![]()
Dostala jsem slinu na rizek, kdyz procitam vase prispevky
..jinak abych psala k tematu. Rizky delam z masa, ktery koupim nebo mam doma. Nemam vyhrazeno, ze treba jen z prs nebo kotlet..klidne pouziju i steheni, kruti, kdyz je hezke plecko..atd..klasika mouka, osolene opeorene vajicko ( nekdy s pivem, nekdy s mlekem) strouhanka domaci nebo kukuricny lupinky ( jedine Emco)..to miluje manzel. Smazim v troube.. ![]()
@Manicka1478 píše:
Ahoj holky, dělala jsem na vánoce vaječňák a zbylo mi 20 bílků, máte některá zkušenost s obalováním řízků bez žloutků? Je mi líto je jen tak vyhodit, cukroví máme už habaděj, takže jinak je asi nevyužijeme…
Já bych do těch bílků dala jedno nebo dvě vejce, jen aby tam ten žlotek byl
Alwe jde to i pouze z bílků ![]()
@Kskaja píše:
Dostala jsem slinu na rizek, kdyz procitam vase prispevky..jinak abych psala k tematu. Rizky delam z masa, ktery koupim nebo mam doma. Nemam vyhrazeno, ze treba jen z prs nebo kotlet..klidne pouziju i steheni, kruti, kdyz je hezke plecko..atd..klasika mouka, osolene opeorene vajicko ( nekdy s pivem, nekdy s mlekem) strouhanka domaci nebo kukuricny lupinky ( jedine Emco)..to miluje manzel. Smazim v troube..
I pouhé slintání nad řízky je tematické
s pivem jsem to obalovat nezkoušela ![]()
@Borůvka1990 píše:
I pouhé slintání nad řízky je tematickés pivem jsem to obalovat nezkoušela
To mi poradila babicka k vajicku pridat pivo, pry jsou potom krehci ![]()
Máti je peče v troubě, pokapané smetanou. Jo a děláme jen kuřecí prsní. Ňamííí
![]()
Já mám nejradši kuřecí stehenní řízky, jsou krásně křehké. Dělám ale i z kýty.
@Manicka1478 Bílky zamraž a použij až se budou hodit, třeba na kokosky ![]()