Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Většina ze zmiňovaných jmen má své nositele, takže aspoň někomu se líbila. Ale co taková Kunigunda
?
@Janli píše:
Většina ze zmiňovaných jmen má své nositele, takže aspoň někomu se líbila. Ale co taková Kunigunda?
V ČR jsou dvě. A jedna Kunhuta.
A jedna Kunhilda ![]()
Některá jména, která se tu objevila, jsou doopravdy neobvyklá, možná až trochu ošklivá, ale hodně jmen tu jistě bylo psaných jen proto, že je jich teď hodně, ale myslím, že k nejošklivějším nepatří a ani se k nim neblíží.
Já pracuju se staršími lidmi a jsem na hodně zvyklá. Navíc mám vysokou míru tolerance a to nejen ke jménům. Co se mi ale vybavilo, je jméno Poliana. Prý je to verze Pollyanny - tedy sloučeniny Polly a Anny. Za mě doopravdy jméno nepoužitelné.
Jméno dělá člověk. Spousta tu zmíněných běžných jmen se mi sama osobě vlastně nelíbí, ale znám lidi, co je mají, a nikdy jsem si to neuvědomila. Zato jména, která mám asociovaná s lidmi, které jsem fak neměla ráda (spolužáci) mi přijdou hnusná - je to hodně o soobní zkušnosti s tím jméněm.
@žampion píše:
![]()
tyjo tak jsem se dozvěděla, že celá moje rodina má vlastně hnusný jmena
![]()
![]()
no tak přidám taky svoji trošku. Za mě nee ty profláknutý co má každý Nela, Eliška, Terezka, Natalka, Ema/mma a Ela/lla. Klučičí pak Matyáš, Dominik, Patrik, Filipa v poslední tý všechny áše jako Matyáš/tobiás/Jonáš atd.
hmmm, tak ted jsi zase pohanila půlku mý rodiny
Ale já to nějak rozchodím ![]()
Už dva lidi tu napsali moje jméno. Co dělat, přejmenovat už se nepůjdu. ![]()
@Doe_Jane píše:
někteří lidi jsou fakt magoři, jsou schopní dát dítěti jméno Lennon Marlene Haj Hossein Smetana a myslí si, že jsou hrozně cool a že dceruška bude určitě jednou umělkyně žijící ve Francii apod… snad malá Lennonka nebude prodávat v albertu
když zvážím osobnost její maminky, tak mě to ani nepřekvapuje. Nadutá „hvězda“, která pohrdá vším českým. Nechápu, proč tu ještě trčí
![]()
@Fíková píše:
Už dva lidi tu napsali moje jméno. Co dělat, přejmenovat už se nepůjdu.
Moje jméno padlo v diskusi před pár dny jako příšerný, klid ![]()
@Fíková píše:
Už dva lidi tu napsali moje jméno. Co dělat, přejmenovat už se nepůjdu.
jeden z mých synů to slízne v každé diskusi
Z mého pohledu jméno krásné, tradiční a velmi oblíbené. Přesto tady často upadá v nemilost ![]()
Kazimír/a, to mi přijde opravdu hnusný jméno v obou variantách ![]()
@pe-terka píše:
jeden z mých synů to slízne v každé diskusiZ mého pohledu jméno krásné, tradiční a velmi oblíbené. Přesto tady často upadá v nemilost
Jarmil? ![]()
@pe-terka píše:
jeden z mých synů to slízne v každé diskusiZ mého pohledu jméno krásné, tradiční a velmi oblíbené. Přesto tady často upadá v nemilost
Já se divím, že jméno mé dcery tady ještě nepadlo.
To jméno sklízí buď výrazně pozitivní nebo výrazně negativní reakce, nic mezi.