Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Mě zaujal ten Křišťan,nevím kdo to psal,tak jsem pohledala je jich v ČR osm,věkový průměr 43 let,zajímavý.
Asi budu za blbku, ale mě se třeba vůbec nelíbí všechna ženská jména přechýlená z mužských - Petra, Jana, Vladimíra atp.
Na druhý straně jména Petr, Jan… se mě líběj. Mám raděj prostě normální holčičí jména - Markéta, Eliška, Zuzka,… asi jsem konzerva
Mně se naopak líbí všichni Slávové a Mírové, všechny Slávky a Mirky, Milena, Milada i Věra (víte vůbec, jaké významné osobnosti tato jména nesly?) A určitě, budu-li mít dceru, ji pojmenuju Radka, nebo Radana. Prostě inklinuju ke jménům slovanského původu.
Roman a Sofie
Hedvika Jaroslav známí pojmenovali syna Waldemar také divné Laura Mirek no je jich vice ![]()
@Fíková píše:
jo a tohle je taky dobrej úlet https://www.nasejmena.cz/nj/cetnost.php?…
No to ne ![]()
@Fíková píše:
Jo, jo, nedávno novinama proběhla zpráva, že se tu narodil Donatello Versace Stojka.
@la_amanita píše:
Mně se naopak líbí všichni Slávové a Mírové, všechny Slávky a Mirky, Milena, Milada i Věra (víte vůbec, jaké významné osobnosti tato jména nesly?) A určitě, budu-li mít dceru, ji pojmenuju Radka, nebo Radana. Prostě inklinuju ke jménům slovanského původu.
Tak mě se taky líbí -mír/míra (-sláv/sláva méně), ale není to proto, že by je nesli nějaké významné osobnosti. Sama mám jedno dítě s koncovkou -mír/a.
@Fíková píše:
Nemáš na Rolex, tak si ho porodíš.
nebo šlohneš ![]()
@Anna766 píše:
Robert to má blbý neb každý si vzpomene na jistý nástroj.
Zapoměla jsem na Filipa a Kryštofa,krásný jména.
Holčičí Zuzana,Simona.
Stojan, Krasoň, Jasoň, Andělín, Plamen, Cézar, Gejza, Dluhoš, Hroznata, Narcis, Vlk, Lev, Hyacint, Živan, Pelhřim, Romeo, Květoň, Radegast, Zlatan …a ještě pá příšerných bych našla!!
![]()