Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
@Sime píše:
@Deníííí A ten Wobenzyn zafungoval? Já mám z toho právě dojem, že zrovna tohle spadá hlavně do „mediálních“ vitamínů…
na ten močák 100%, ale oni ho doporučují na vše i gyn. záněty či cysty a ták..no a na to prokrvení taky, ale stále nevím ten název
..stačí jen měsíc či dva užívat a dobrý ![]()
Mně ještě dost na častou nemocnost (pracuju v MŠ, od dětí chytnu kde co) pomáhalo pravidelné saunování. Nebyla jsem 3 roky nemocná. Přestala jsem chodit, kvůli plánovanému těhu, aby se zárodek udržel..a zatím tedy těhotná nejsem a zdravá taky ne.
Zdravím, jsem na tom podobně, furt je mi zima (ale na tebe nemám
), mám nízký tlak (to ty mdloby), do sauny já třeba nerada -kvůli tomu tlaku - je mi pak na omdlení, otužování ve sprše, párkrát jsem zkusila, ale zatím nejsem výrazně nemocná, takže to nehrotím, ale jinak jo, unavená jsem taky často a bledá jak smrt.. železo a hořčík mi tady doporučovali, ale na preventivce u dr. jsem měla všechny hodnoty v normě ![]()
určitě bys měla trochu upravit to jídlo, myslím tím pravidelnost - já bych umřela hlady, nejíst od snídaně - až v těch 17hod… a určitě je to i tím, že jsi hubená, jak jsem byla tlustší -holka krev a mlíko, tak jsem tyhle problémy neměla ![]()
Tak to jsi dost stihla, k tomu stres z prace a nepravidelny jidlo, zkus to otuzovani, cviceni, pravidelne jist a trochu pribrat, kdyz to nepomuze tak nejaky vysetreni ![]()
To saunování vím že je super, jenže já jsem do vínku po svých rodičích dostala slabé žilky, které rády praskají zejména v obličeji, takže se saunou i párou mám bohužel smůlu
. No je to možný, jakej já jsem neschopák
?
Chodím na pravidelné preventivky k obvodnímu, který mi vždycky nechá udělat i krevní obraz, tak si říkám, že by snad už z toho poznal, kdyby byl nějaký problém…Taky beru už 7 let v kuse HA, tak to taky asi nebude úplně plus.
No doléčím svojí současnou virózu a začnu s otužováním. Je mi jasné, že pravidelné jídlo je nutnost, ale prostě já si neumím před šéfem, který sedí naprot, vytáhnout mističku s jídlem a začít obědvat. Vypadnout na jídlo ven, když tam je, taky nemůžu
.
@Sime S otuzovanim se ma zacit v lete
ze zacatku nedavat studenou vodu, jen o trosku chladnejsi, nez bezna sprcha. Pak teplotu postupne a pomalu snizovat.
Na ty zilly zarad do sveho jidelnicku pohanlu, obsahuje prirodni rutin, ktery podporuje dobrou pruznost cev a vlasecnic. V konbinaci s tim otuzovanim bys mozna po lete mohla i do sauny, protoze to vsechmo jsou procesy, ktere cevam prospivaji.
@Háta_x Teda, moc Ti děkuju za tip
. Pohanku už mám nějaký ten pátek koupenou, ale zatím jsem se neodhodlala něco vyrobit, budu muset mrknout na nějaký recepty
. Tak snad tu zimu letos ještě překlepu (doslova
).
@Sime
Kup si pohankovou krupici, svar si ji na hustsi kasi a pridej do jogurtu, salatu, zahustuj s tim popevky, omacky… nebo si ji svar v mlece a udelej si klasickou krupicku. Jez ji casto, nekolikrat tydne. Nemusis jist pohanku jen jako prilohu, tam bys byla brzo v koncich s napady
taky je bezva amarant, ten dodava spoustu zeleza a v do re stravitelne forme a t komu dalsi latky priznive pusobici na krevni reciste. Kupuku ten extrudovany v DM, jen zamichas do cehokoli, nechas par minut odstat a je to.
Nevim, zda mas deti… oboji smi miminka od zacatku prikrmu a je to pro ne prospesnejsi, nez vsudypritomna psenice ![]()
Omluva za preklepy, pisu z telefonu.
@Háta_x Úžasný
…určitě vyzkouším. Děti zatím nemám, ale zajímají mě veškeré tipy, jak si co nejvíce „přírodně“ zkvalitnit život
… Často taky právě chodím špízovat do DM potravin, co tam mají nového zajímavého
.
Zvažuju i vysazení té HA…nevím jestli jenom okolo mě, ale rojí se čím dál tím víc znepokojujících článků a studií plus se mi dělají modré metličky na nohou, jen se bojím, jak se mnou to vysazení po sedmi letech zamává…
@every.lee Ta chlorella nevypadá špatně!
@Sime Pohankovou krupici kupuju v bio v Albertu. HA na cevni potize ma urcite vliv. A taky na mnohe jine, napriklad na vznik nadoru.
@Sime známá se v tomhle hodně vyzná a sama užívá ten ječmen nebo pšenici nebo co to
no a právě měla dřív problémy s dutinama pořád nemocná a ted vubec a celkově sleduje i zlepšení vlasů, pleti, cítí se lépé mnohem více vydrží i co se energie týč není hned tak unavená… ![]()
@every.lee Fakt? A to je teda nějaký nápoj s obsahem obilovin? Piju jenom Karo…
Nechápu proč admin změnil název diskuze, zakládala jsem ji abych se dozvěděla, jak zvýšit svou odolnost a energii, to že chytnu každou chřipku jsem myslela jenom jako „příznak“ špatné odolnosti
.
PS: já bych to nemohla pít smrdí to jako čerstvě posekaná tráva… ![]()
ale jako u tý známý sem viděla že to fakt zabírá… jako ona má fakt hodně náročnou práci a všechno ale pořád zdravá a fit, pije to teda každý den ráno