Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
nejhorší, co můžeš udělat, je založit vztah na lži. Pokud to neřekneš, bude pořád něco, co bude kazit váš vztah, budeš pořád pochybovat, srovnávat, dívat se na gesta, srovnávat jak dítě vypadá a komu je podobné. Pokud jsi šla ze vztahu do vztahu, nebo jsi s někým spala před tím, než ses seznámila s nynějším partnerem, tak jsi neudělala nic špatného, nikoho jsi nepodvedla. NOrmálně bych šla za partnerem a řekla mu, že až teď tě napadlo zpětně, že to nemusí být jeho, že to nedokážeš spočítat a že klidně po narození dítěte přistoupíš na testy ale že partnerovi dáváš možnost z toho všeho ne vycouvat - resp. dáváš mu možnost počkat se zapsáním do RL až po porodu, až bude mít jistotu, že je dítě jeho. Mě jako chlapovi by tohle přišlo fér a pokud bych nebyl blbej, tak by mi tvůj návrh přišel normální. Ale zcela rozhodně bych mu nelhala.
Tak to je slozita situace, ja sama bych to asi příteli naznačila nebo řekla sve pochybnosti, protoze takova jsem, ale je fakt, že to těhotenství můžete pak prozivat uplne jinak a to by byla škoda, to male potřebuje cítit lasku a pohodu už ted. Tak jsem moc neporadila, ale myslím, že už jsi stejne rozhodnuta:-) tak držím palce!
serratia píše:
Pravda bolí. Nic bych neříkala a nechala si to pro sebe. Úplně pro sebe!
souhlasim, taky bych nic nerikala. nikomu
Jeste me napadlo, pokud si pamatujes datum styku s predchozim partnerem a pak prvni styk s nynejsim partnerem, konzultuj to se svou lekarkou, spočítá to a treba ti tvé pochybnosti vyvrátí:) přála bych ti to moc.
Já bych to řekla. Pak to budeš mít nadosmrti v sobě. Bude mít třeba takovou krevní skupinu, která by nemohla být tvého přítele…atd..
Neříkat!!!!Chlapnení ze železa aby to s ním nezacloumalo a jelikož asi nejsi na samém začátku těhotenství,tak se určitě na dítě těší jako na vlastní…ty mu tuto iluzi vezmeš co pak?Nic hezkého by to nebylo.Nenič co máš nesotjí to za to…pro kli duše nech udělat testy po porodu.Záleží na tobě pokud jsi přirpavená na variantu že zůstaneš saam prosím řekni mu to ale pokdu to nechceš pomlč…měla jsi to říct na začátku ted je už pozdě a bral by to jako zradu ![]()
Jsem v podobné situaci a i když je to těžké tak prostě vevnitř cítím že je to dítě toho koho má být.Nedopustím ani jedna chyba kteoru jsem udělala zničila život několika lidem.Mělo by to dost fatální následky pro všechny,jak pro mě ,mého partnera tak i pro děti co již máme.Kdo nezažil nepohcopí a lehko se říká přiznej to,kdo si tím neprošel nemůže to pochopit natož soudit!
nikdy neni pozde!!!
nekdo treba ma tu povahu (nerikam tim, ze je spatna), kdyz dokaze zit v tajemstvi, zit ve lzi…ale uvedom si, ze je tady pravdepodonost, ze se to dozvi ,,vase" dite, ze to neni nedejboze jeho otec, myslis, ze to s nim nehne? Absolutne se v jeho ocich zmenis a pochybuju ze k lepsimu ![]()
Příspěvek upraven 09.02.12 v 16:53
neříkala bych to a snažila bych se dopídit dne početí a přemýšlela…
Nic nehovor a cely zivot prezi v strachu aby sa v pripade ze dieta nie je priatelovo neprislo na to, ze dieta nie je priatelovo.
Teraz by sa to mozno este mohlo uhrat na to, ze si ho nepodviedla a proste sa veci tak nejak zvtrli. Ale predstav si, ze sa Ti narodi tak ako mne verna kopia biologickeho otca … ktory nie je Tvojim sucasnym priatelom. Chlapi v hospode vedia na DNA testy nahuckat aj 100% bio otca. Co ak toho Tvojho budu kamarati podpichovat a on si necha urobit testy aby im zalepil hubu a tie testy ukazu ze je vol a on vychovava cudzie dieta?
Anonymní píše:
Neříkat!!!!Chlapnení ze železa aby to s ním nezacloumalo a jelikož asi nejsi na samém začátku těhotenství,tak se určitě na dítě těší jako na vlastní…ty mu tuto iluzi vezmeš co pak?Nic hezkého by to nebylo.Nenič co máš nesotjí to za to…pro kli duše nech udělat testy po porodu.Záleží na tobě pokud jsi přirpavená na variantu že zůstaneš saam prosím řekni mu to ale pokdu to nechceš pomlč…měla jsi to říct na začátku ted je už pozdě a bral by to jako zradu
Jsem v podobné situaci a i když je to těžké tak prostě vevnitř cítím že je to dítě toho koho má být.Nedopustím ani jedna chyba kteoru jsem udělala zničila život několika lidem.Mělo by to dost fatální následky pro všechny,jak pro mě ,mého partnera tak i pro děti co již máme.Kdo nezažil nepohcopí a lehko se říká přiznej to,kdo si tím neprošel nemůže to pochopit natož soudit!
Promin, ale myslím, že ona je v jiné situaci než ty, nebyla to chyba, ale jen předešlý vztah. Je na začátku nového vztahu, nemají závazky.....
ynax píše:
nejhorší, co můžeš udělat, je založit vztah na lži. Pokud to neřekneš, bude pořád něco, co bude kazit váš vztah, budeš pořád pochybovat, srovnávat, dívat se na gesta, srovnávat jak dítě vypadá a komu je podobné. Pokud jsi šla ze vztahu do vztahu, nebo jsi s někým spala před tím, než ses seznámila s nynějším partnerem, tak jsi neudělala nic špatného, nikoho jsi nepodvedla. NOrmálně bych šla za partnerem a řekla mu, že až teď tě napadlo zpětně, že to nemusí být jeho, že to nedokážeš spočítat a že klidně po narození dítěte přistoupíš na testy ale že partnerovi dáváš možnost z toho všeho ne vycouvat - resp. dáváš mu možnost počkat se zapsáním do RL až po porodu, až bude mít jistotu, že je dítě jeho. Mě jako chlapovi by tohle přišlo fér a pokud bych nebyl blbej, tak by mi tvůj návrh přišel normální. Ale zcela rozhodně bych mu nelhala.
souhlasím. Nechápu, proč by mu to neměla říct. Přece ho nepodvedla a on asi není hloupý a určitě už ho napadlo, že to není tak jisté. Pokud je rozumný, měl by se s tím srovnat.
Na druhou stranu si myslím že by se dalo celkem přesně zjistit jak je miminko staré a podle toho kdy bylo počato. Myslím že dneska jsou schopni stáří plodu určit s přesností na dny
Karenka píše:Anonymní píše:Promin, ale myslím, že ona je v jiné situaci než ty, nebyla to chyba, ale jen předešlý vztah. Je na začátku nového vztahu, nemají závazky.....
Neříkat!!!!Chlapnení ze železa aby to s ním nezacloumalo a jelikož asi nejsi na samém začátku těhotenství,tak se určitě na dítě těší jako na vlastní…ty mu tuto iluzi vezmeš co pak?Nic hezkého by to nebylo.Nenič co máš nesotjí to za to…pro kli duše nech udělat testy po porodu.Záleží na tobě pokud jsi přirpavená na variantu že zůstaneš saam prosím řekni mu to ale pokdu to nechceš pomlč…měla jsi to říct na začátku ted je už pozdě a bral by to jako zradu
presne, bylo by to jine kdyby ho podvedla, ale proste se ji v tu dobu vztahy kryly
to musi pochopit i ten nejvetsi blbec, ze ta moznost tu je ![]()
Pokud jsi se zhoupla ze vztahu do vztahu, tak bych šla s tou pochybností ven. Dá se to pochopit. Třeba i současného přítele mohla podobná eventualita napadnout.
Mne se etdy nelibi predstava,nastrcene kukačky
Ja bych si to prvni poradne spocitala,poprosila gynekolozku o presne datum poceti a pak jednala,rozhodne bych ,v pripade druheho otce,nynejsimu partnerovi nelhala.
Plně souhlasím s Karenkou . Mluvíš mi z duše !