Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
Já teda ještě uvedu na pravou míru, že mluvím o dárku od partnera. Od rodičů mi praktický dárek nevadí.
@MaxBlack píše:
Já jednou dostala od ex celofanovvy pytlík, který byl prázdný. Prý si mám představit, že jsou v něm náušnice, které jsem si přála.
A co jeho pytlík, přežil to
?
Tak záleží na pohledu. Já třeba vysavač beru, i jiné dárky do domácnosti, tím spíš pokud je to něco high-tech, protože mi to ulehčí práci (a nevadí mi, že to ulehčí práci i jiným). I když záleží na situaci, pokud je ten používaný rozbitý a je třeba koupit nový (to moc nepotěší) vs. pokud ten používaný funguje, ale zrovna se objevil nový model, který v zásadě není nezbytný, ale je boží (to potěší).
Trapný dárek je podle mě snubák - není to dárek, je to součást žádosti o ruku. Vadí mi ta představa, že zásnubním prstenem obdaruje muž ženu tím, že se teda uvolil, že si ji vezme - manželství dar fakt není, ani ze strany muže, ani ze strany ženy. Takový „dar“ je hrozně ponižující. A to ani nemluvím o tom, že někteří koumáci tím zaplácnou veškeré obdarování a „ušetří“ za pravý dárek.
Přitom hodně žen je z prstýnku nadšených, a naopak se urazí za ty spotřebiče.
@MaxBlack píše:
Já jednou dostala od ex celofanovvy pytlík, který byl prázdný. Prý si mám představit, že jsou v něm náušnice, které jsem si přála.
NE NE
![]()
Já dostala loni peníze na sušičku, brečela jsem dojetim. Letos bych uvítala pračku. Před týdnem odešla a nová bude až začátkem ledna, protože jsme celá rodina v izolaci. Ale tak hlavně, že mám sušičku. ![]()
Pokud si spotřebič do domácnosti někdo přeje, tak je to dobrý dárek, ale samozřejmě musí být nový. Přípravky na mytí wc, to je jako dárek úplná blbost.
Ja jsem si tento rok prala specialni vintage formu na peceni kukuricneho chleba. Manzel objednal z USA protoze u nas se to koupit neda. Formu hodlam pouzivat, ale bude viset na stene v moji nove kuchyni jako dekorace. Vypada to pekne. Zlabky na chlebicky jsou totiz ve tvaru kukurice.
Nemůžu si přímo stěžovat, protože obvykle to myšlenku má, ale prostě tomu zpravidla kousíček chybí:
Boty velikosti 42 (ale ty si přece vždycky kupuješ 42) (ehm, nikdy, vešla bych se tam dvakrát), základní konverzační fráze v jazyce, kterým plynule mluvím, balík sladkostí (sladkosti nejím), kabelka v barvě, která se mi opravdu, ale opravdu nehodí k žádnému kusu oblečení ani obuvi, váha s tukoměrem (vážím se pouze u lékaře a s hmotností ani podílem tělesného tuku nemám nejmenší problém), svetr, který bych nikdy nevzala na sebe, poukázka na let balónem (ve výšce nad dva metry dostávám infarkt)…
@MaxBlack píše:
No, tak asi si výtězka
Já bych ho asi zabila, to snad není ani možný, že tohle někoho napadne.
Pro me jsou darky do domacnosti ty nejlepsi, takze treba vysavac bych ocenila, i vune do wc. Naopak nemam rada treba sperky nebo obleceni, na 99% se mi netrefi do vkusu a zustane lezet na dne skrine…
Takze pro me je trapny darek treba nejaky drazsi kousek obleceni, u ktereho vim, ze nikdy nebudu nosit. Treba hedvabne satky a pod., to vetsinou pak daruji dal ![]()
Loni jsem dostala kuchynskou sadu - naberacka, prkenko… a to me potesilo
Já dostala od kamarádky 1 vakuovací sáčky.
Asi na vysavač, podle obrázku. Vůbec nevím, k čemu mi to bude. Ode mě dostala dárkový balíček, drogerie, svíčka a tak.. to si ještě dělám starosti, abych ji tam dala něco co opravdu využije. ![]()
@Tamtama pracku můžeš objednat po netu, dovezou ti ji, tak si vezmeš roušku.
Bez pračky ani týden
Chtela jsem dat anonym, protoze je mi doted trapne.
I ted jak to pisu se citim nekomfortne a trapne. ![]()
Jednou jsem od vlastniho taty dostala pod stromek krajkovane sexy spodni pradlo z wishe. ![]()
Dodnes nechapu, proc mi to dal? Jsem se mu v tom mela ukazat?
Nebo mu to jen prislo jako super darek? ![]()
@Capricorn61 píše:
Chtela jsem dat anonym, protoze je mi doted trapne.I ted jak to pisu se citim nekomfortne a trapne.
![]()
Jednou jsem od vlastniho taty dostala pod stromek krajkovane sexy spodni pradlo z wishe.
Dodnes nechapu, proc mi to dal? Jsem se mu v tom mela ukazat?![]()
Nebo mu to jen prislo jako super darek?
Tvl a u rozbalovani byli i další lidé?
To je fakt trapný dárek. Tak ukázat určitě ne, holt si řekl, že jsi uz velká žena, tak ti dá takový dárek.
A třeba to ani nevybral on
@ZustanSeMnou píše:
Tvl a u rozbalovani byli i další lidé?
To je fakt trapný dárek. Tak ukázat určitě ne, holt si řekl, že jsi uz velká žena, tak ti dá takový dárek.
A třeba to ani nevybral on
Jo, byli…
Takove darky mi nikdy nedal ani zadny chlap… To, ze mi mamka z dobre vule doveze kalhotky (jen tak, nikoli jako darek), ze videla a byly za dobrou cenu, to mi jeste nevadi. Preci jen, je to mamka, a je to neco jineho.
Ale proc otec dava toto dceri, jeste proste vylozene krajkovane, pruhledne?
Prislo mi to uchylne… ![]()