Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
Já dostala letos malou tabuli s křídou a kosmetický balíček nějakého šuntu, co nepoužívám. Řekla jsem sice, co bych si představovala, ale nedostala jsem to.
Klasika, jako každé Vánoce, co nadělám no. Si to budu muset koupit sama.
Tak na muj “darek” asi nic nema… Ja dostala od svojeho obalku, v ni byly papiry k vyplneni na autoskolu.. kdyz jsem obalku otevrela, tak mi jen vesele rekl, ale zaplatit si ji uz musis sama..
opravdu to nerekl ze srandy, bohuzel si spousty veci neuvedomuje a tohle je asi posledni kapka.. no, musela jsem to aspon takto ventilovat, protoze me to strasne mrzi..
@Anonymní píše:
Tak na muj “darek” asi nic nema… Ja dostala od svojeho obalku, v ni byly papiry k vyplneni na autoskolu.. kdyz jsem obalku otevrela, tak mi jen vesele rekl, ale zaplatit si ji uz musis sama..![]()
opravdu to nerekl ze srandy, bohuzel si spousty veci neuvedomuje a tohle je asi posledni kapka.. no, musela jsem to aspon takto ventilovat, protoze me to strasne mrzi..
![]()
Podekuj jeho rodicum, jak ho krasne vychovali ![]()
@Lojzísek píše:
Taky mi přijde, že to hrotíš a je o tom půlka diskuze…
Pokud máte normální fajn vztah, tak bych se tomu zasmála, zeptala se, co to má jako být, klidně i „tati, nejsi úchyl?“. Třeba to Tvé trauma má úplně nevinné a prozaické vysvětlení.
Kazdy to vnimame jinak.
A jo, popsali jsme si o tom. A vic nez me se tady resilo, kdo ma a nema rad prakticke darky, o cemz tato diskuze nemela byt. 🙂 ![]()
@Prof. Farnsworth samozřejmě že prázdný, až takový idiot to zas není ![]()
@Anonymní píše:
Tak na muj “darek” asi nic nema… Ja dostala od svojeho obalku, v ni byly papiry k vyplneni na autoskolu.. kdyz jsem obalku otevrela, tak mi jen vesele rekl, ale zaplatit si ji uz musis sama..![]()
a dal ti ještě neco jinýho? Pokud ne a opravdu by ti tu autoškolu nezaplatil nebo minimálně polovinou nepřispěl, tak bych hodně zvažovala, jestli s tímhle člověkem zůstanu nebo ne. Je to vyjádření absolutní neúcty, hulvátství.
@me57h píše:
Já dostala letos malou tabuli s křídou a kosmetický balíček nějakého šuntu, co nepoužívám. Řekla jsem sice, co bych si představovala, ale nedostala jsem to.Klasika, jako každé Vánoce, co nadělám no. Si to budu muset koupit sama.
Od partnera?
@Kockazvysocan Nekteri lide to tak maji. Jsou zvykli brat, ale nejsou nauceni davat ![]()
Kamaradky manzel je toho prikladem. Ona na Vanoce vsem nakoupila (detem a jemu) a sama nic nedostavala. Jeden rok jsme na ni s holkama zatlacily, at nakoupi detem a sobe. Kdyz nam pak popisovala ten poprask u stromku, ze on tam nic nema (tak jako ona predesle roky), tak jsme se u toho dobre bavily.
Kdyz deti povyrostly, tak je do obdarovavani druhych zapojila.
@cecetka píše:
@Kockazvysocan Nekteri lide to tak maji. Jsou zvykli brat, ale nejsou nauceni davat
Kamaradky manzel je toho prikladem. Ona na Vanoce vsem nakoupila (detem a jemu) a sama nic nedostavala. Jeden rok jsme na ni s holkama zatlacily, at nakoupi detem a sobe. Kdyz nam pak popisovala ten poprask u stromku, ze on tam nic nema (tak jako ona predesle roky), tak jsme se u toho dobre bavily.
Kdyz deti povyrostly, tak je do obdarovavani druhych zapojila.
Já vim, že mají, ale takový lakomec nemá v mém životě místo a nechtěla bych, aby v tom vyrůstaly moje děti. V tomhle jsem náročná a nekompromisní, pro mě jsou dárky důležité. Jejich absence hodně o člověku vypovídá. Stačí maličkost, ale hlavně, že si vzpomene.
Nejen na Vanoce, ale i k narozeninam, neustale od pribuznych dostavame vino nebo i lihoviny, i kdyz vsichni vedi, ze alkohol nepijeme. Letos vino a dva sekty
Proc to delaji? ![]()
Kdyby nam koupili dobrou cokoladu, tak tu radi sezereme ![]()
Tak vzdycky slusne podekujeme a uz vime, kdo to misto nas vypije ![]()
@Anonymní píše:
To musí být moc milý pán. ![]()
@Anonymní píše:
A ptala ses ho, cože ti vlastně dal?
@Anonymní píše:
A v čem jako podle nej pak spočíval ten dar? V tom, ze vytiskl papír? ![]()
@Kockazvysocan píše:
Já vim, že mají, ale takový lakomec nemá v mém životě místo a nechtěla bych, aby v tom vyrůstaly moje děti. V tomhle jsem náročná a nekompromisní, pro mě jsou dárky důležité. Jejich absence hodně o člověku vypovídá. Stačí maličkost, ale hlavně, že si vzpomene.
Presne tak. Dvakrat v roce (vanoce a narozky) si myslim, ze neni problem vymyslet darek pro partnera. A to ted beru opravdu pekny poradny darek, proto jsem vynechala svatek (osobne mi staci poprat, cokolada potesi, vic ne) a dalsi dny jako vyroci, den zen atd. Proste dva promyslene darky v roce by mely byt. A potom kdyztak nejake drobnosti
Ja si potrpim na darku z toho duvodu, ze si myslim, ze vzpomenout si na svou drahou polovicku 2× do roka a vymyslet a sehnat darek meni az tak moc.
Obzvlast, kdyz to clovek muze pred spanim naklikat na internetu a nechat si to dorucit domu nebo do prace.
Proto mi i darek „obalka s penezi“ prijde smutny. Samozrejme, ze se penize hodi, ale nikdy jsem si za ty darovane penize pro sebe nic nekoupila, vzdycky je dala do penezenky a pri bezne utrate upotrebila. Klidne at mi ten clovek vyrobi klicenku, porad to vic ocenim nez penize. Moc si vazim toho napadu, casu a originalnosti, ktery do darku dal.
Nechci drahe darky, staci mi i jedna drobnost vybirana s laskou a myslenkou. 😊
Jednou mi byvaly na vanoce nic nedal s tim, ze toho ma moc a nema cas. I kdyz ode me dostal darecku moc a u stromecku se rozbrecel, protoze mu to prislo blbe, tak to nevynahradil ani pozdnim darkem nebo na narozky, na ty btw zapomnel uplne. Citila jsem se tak spatne. Ne proto, ze jsem neco chtela (myslim materialne), ale proto, ze si na me neudelal chvilinku casu, aby vymyslel darek a vzpomnel si na me. Chapu, 365 dni je malo casu na dva darky. No to nic. Hlavne, ze na svou rodinu myslel dlouho dopredu a lital po obchodech a travil cas na internetu vybiranim darku pro ne.
![]()
@Capricorn61 píše:
Presne tak. Dvakrat v roce (vanoce a narozky) si myslim, ze neni problem vymyslet darek pro partnera. A to ted beru opravdu pekny poradny darek, proto jsem vynechala svatek (osobne mi staci poprat, cokolada potesi, vic ne) a dalsi dny jako vyroci, den zen atd. Proste dva promyslene darky v roce by mely byt. A potom kdyztak nejake drobnostiJa si potrpim na darku z toho duvodu, ze si myslim, ze vzpomenout si na svou drahou polovicku 2× do roka a vymyslet a sehnat darek meni az tak moc.
Jednou mi byvaly na vanoce nic nedal s tim, ze toho ma moc a nema cas. I kdyz ode me dostal darecku moc a u stromecku se rozbrecel, protoze mu to prislo blbe, tak to nevynahradil ani pozdnim darkem nebo na narozky, na ty btw zapomnel uplne. Citila jsem se tak spatne. Ne proto, ze jsem neco chtela (myslim materialne), ale proto, ze si na me neudelal chvilinku casu, aby vymyslel darek a vzpomnel si na me. Chapu, 365 dni je malo casu na dva darky. No to nic. Hlavne, ze na svou rodinu myslel dlouho dopredu a lital po obchodech a travil cas na internetu vybiranim darku pro ne.Obzvlast, kdyz to clovek muze pred spanim naklikat na internetu a nechat si to dorucit domu nebo do prace.
Proto mi i darek „obalka s penezi“ prijde smutny. Samozrejme, ze se penize hodi, ale nikdy jsem si za ty darovane penize pro sebe nic nekoupila, vzdycky je dala do penezenky a pri bezne utrate upotrebila. Klidne at mi ten clovek vyrobi klicenku, porad to vic ocenim nez penize. Moc si vazim toho napadu, casu a originalnosti, ktery do darku dal.
Nechci drahe darky, staci mi i jedna drobnost vybirana s laskou a myslenkou. 😊
![]()
Přesně tak. Diskusí na tohle téma tu zaznělo už spousta a argumenty, že dárky nejsou třeba, protože je hodnej, nepije, je věrnej a přivtá poličku nebo vyluxuje, je pro mě jen ubohý smíření se s tím, že on je ubožák.
Já neočekávám dary za tisíce, ale tu promyšlenou drobnost adresovanou mě. Ten pocit, že mu ta to stojím. A nevěřím, že ty hrdinky, co hlásají, že je to jedno, že ony taky nic nedostávají, jsou s tím tak v pohodě.