Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
Já si pamatuji, že třeba můj (jinak naprosto skvěly) děda babičce kupoval zpravidla takové věci jako vysavač a tak. Jednou dostala k narozeninám už použitý fritak a když poznamenala, že je nějaký mastný, tak se na ni obořil, že „v čem si myslíš, že jsme asi dělali ty řízky“. Jak byste reagovali, kdyby vam váš manžel dál k Vánocům zabalený vysavač nebo třeba pak k svátku nějaký menší dárek typu přípravku na mytí WC a podobně. Pokud budete mít chuť, zkuste vymyslet taky nějaký danajský dar pro letošní rok.
Mnoho žen Ti tady napíše, že dostávat spotřebič do domácnosti od muže k Vánocům je těší a jsou za něj rády. Já takový dárek, který je pro rodinu, jako dárek neuznávám.
Ja jako malá dávala babičce houbičky na nadobi
Vysavač by me neurazil, pokud bych si ho vybrala a chtěla ho, dokonce o něm k narozeninám uvazuju ![]()
@Mar94 píše:
Já si pamatuji, že třeba můj (jinak naprosto skvěly) děda babičce kupoval zpravidla takové věci jako vysavač a tak. Jednou dostala k narozeninám už použitý fritak a když poznamenala, že je nějaký mastný, tak se na ni obořil, že „v čem si myslíš, že jsme asi dělali ty řízky“. Jak byste reagovali, kdyby vam váš manžel dál k Vánocům zabalený vysavač nebo třeba pak k svátku nějaký menší dárek typu přípravku na mytí WC a podobně. Pokud budete mít chuť, zkuste vymyslet taky nějaký danajský dar pro letošní rok.
Vysavac, pokud by byl novy a odpovidal me predstave je super darek, proc ne. Pripravky na WC by byl vtip.
Já kdysi v pubertě dostala od prarodičů tanga. Byl by to i fajn dárek, kdyby tenkrát babička nedoháněla chybějící látku velikostí xxxxl ![]()
Tak dárky, které jsou prakticky pro celou rodinu, nejsou pro mě dárky. Pokud by mi je nadělil partner, od rodiny jako takové (rodiče, prarodiče, děti) bych je naopak uvítala. A kdyby mi Ontar věnoval k svátku čistič na WC, mohl by si být jistý, že mu ho uschovám na ten jeho a protože jsem velkorysá, přidám ještě hajzlštětku.
Vysavač úplně v pohodě, od tchyně jsem také dostala čistící prostředky, hadry, prací gely a td. A byla jsem ráda ![]()
Použity dárek by mě urazil, ale jinak.
Víc mi teda vadí různé pracholapky, které si člověk musí vystavit aby se neřeklo.
@Mar94 neuznávám dárky do domácnosti jao osobní dárek. Kdysi mi chtěl ex koupit sušičku prádla, tak jsem mu důrazně vysvětlila, že fakt ne. K narozeninám, vánocům, výročí atd. očekávám osobní dárek adresovaný jen a pouze mě. Pokud někomu sada hrnců udělá radost, ok, ale za mě je to zabití 2 much jednou ranou. Naštěstí jsem vždy měla partnery, kteří to respektovali. I tu sušičku jsme si pak koupili společně. Dostat takový dárek, mám zkažené vánoce, narozeniny a dala bych to hodně najevo. Stejně jako kdybych nedostala nic.
Já třeba miluju praktické dárky, takže jo, za mě dobrý.. každý rok si Ježíškovi píšu o něco praktického.. ať jde o žehličku, letos třeba pekárnu atd.. cokoliv mi usnadní život, je za mě super.. co se týče nejtrapnějšího dárku, tak jakýkoliv v dětství, kdy jsem nesnášela růžovou a holčičí věci..a pravidelně jsem dostávala třeba růžové šaty..bleeeee ![]()
Já jednou dostala od ex celofanovvy pytlík, který byl prázdný. Prý si mám představit, že jsou v něm náušnice, které jsem si přála. ![]()
Tohle je dvousečný. Pokud si někdo zařizuje domácnost, dostavil dům, atd. a koupí si společně nějaký praktický dárek, tak věřím, že udělá velkou radost. To samý když žena tráví mladí u prádla, je to výhradně její doména a dostane jako překvapení sušičku, tak taky věřím, že bude ráda. Ale přát si např. parfém a dostat friťák, tak bych byla nas. raná dost.
My vsichni piseme dopis Jezskovi, takze se nemila prekvapeni vesmes nedeji. Ale treba kdyz se dostala fakt ostre noze, tak jsem z nich mela opravdu radost.
@MaxBlack píše:
Já jednou dostala od ex celofanovvy pytlík, který byl prázdný. Prý si mám představit, že jsou v něm náušnice, které jsem si přála.
Tak to dar roku ![]()
Já jsem za praktické dárky ráda. Věci typu šperky, parfémy, oblečení a dovolenou, si hodlám kupovat tak, že si je vyberu, protože prostě nesnáším, když to pro mě vybírá někdo jiný. A sentimentální věci mě obvykle netěší.
Takže klidně i čističe, spotřebiče, alespoň nemusím ztrácet čas a peníze nakupováním.
@terien píše:
Tohle je dvousečný. Pokud si někdo zařizuje domácnost, dostavil dům, atd. a koupí si společně nějaký praktický dárek, tak věřím, že udělá velkou radost. To samý když žena tráví mladí u prádla, je to výhradně její doména a dostane jako překvapení sušičku, tak taky věřím, že bude ráda. Ale přát si např. parfém a dostat friťák, tak bych byla nas. raná dost.
to je ten rozdíl, společně je neco jiného než překvapení pro mě.
I ta sušička - to prádlo je všech, tudíž dárek pro všechny, nikoliv pro mě. Ale je to o tom osobním nastavení každého z nás.