Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Ahoj, stejné pocity jsem mívala také a někdy mám i dnes. Malé jsou 4 měsíce a někdy mi vadí už jen svou existencí, nechci se jí dotýkat a viním ji ze všeho, jak jsem hrozně nešťastná, mám myšlenky, jak by mi bez ní bylo. Takže já ti dát radu nemůžu, jen že v tom nejsi sama. Ale jak je větší, tak už je to lepší. Teď mě popadnou deprese tak 2× do týdne, dřív jsem byla v depresích denně.
Tak to úplně popisuješ naši mladší dcerku Lucii.Řvala od 3 týdnů do 5 měsíců a musím říct,že kdyby mě nestřídal večer manžel.nevím,kam by to došlo.Lucinka řvala každý večer klidně 4 hodiny.Já už jí pak nechávala řvát v obýváku a musela se na chvilku zavřít do ložnice,jinak nevím.Nezabíralo vůbec nic.Nakonec se to zlomilo v 5 měsících.Přeju ti pevné nervy a zkus o pomoc požádat manžela.
Nezbývá než popřát pevné nervy.Kluk mi prořval první dva měsíce,řval i 20 h ! denně,vůbec nespal,jen po 10minutách na rukách,byly 4 h ráno a pořád řev,od večera.Myslela jsem,že už fakt chcípnu.A to už jsem jedno dítko doma měla.Brečela jsem den co dne,prosila,modlila.A vůbec jsem si miminka neužila,místo mateřské lásky jsem cítila jen totální vyčerpání,bezmoc a zlost.Po dvou m jako když utne,přestal plakat a začal hezky spinkat.Takže přeju,at vám to taky brzo skončí
A neboj,brzo bude líp ![]()
Ahojky, vím jak je to vyčerpávající malý takhle brečel až do 4 měsíců, měl ještě ke všemu tříselnou kýlu, sam se nevykakal, takže u nás probíhalo kakání tak, že malý začal až nelidsky řvát, vylezla mu hrozná boule (ta kýla), já ho musela rourkovat, a přitom zatlačovat tu kýlu aby se mu neuskříkla. Řval i 6 hodin v kuse, než usnul. Bylo to děsně namáhavé a ještě ted si pamatuju tu beznaděj Jediné s čím tě můžu povzbudit je že to opravdu přestane neboj, já tomu taky už nevěřila.
Příspěvek upraven 07.11.11 v 12:59
Je mi to líto..Pomoc moc není, spíš jen vydržet, protože se z toho dá vyrůst..
Zkoušela jsi rektální rourku?
Myslím, že se tvé pocity dají pochopit, nemusíš se cítiš špatně.
jak psala Katka, bude to lepší a chce to jen vydržet…nebo prostě na chvíli zmizet, i když budeš vědět, že mimčo bez Tebe řve..první tři měsíce jsem prožívala to samé, z toho první měsíc snaha o kojení, což tomu všemu taky moc nepřidávalo…taky jsem si uvědomila, že plně chápu, když to někdo psychicky nezvládne a dítě zabije…dceru jsem zároveň neáviděla a milovala a hlavně jsem nenáviděla sebe, že ji nedokážu stoprocentně pomoct a že cítím, co cítím…zvládla jsem to, ale jen díky manželovi, který sice vyčerpaný z práce, když viděl, že je zle, tak si malou vzal do náručí, uspal jí u sebe a já měla chvíli klid…a tak to bylo každý večer do cca čtyř měsíců..za mě bych Ti radila klidně navštívit psychologa, jestli to fakt nezvládáš nebo pomoc od partnera ![]()
Taky to znám…s dcerou ne, ale teď se synem… trvalo to asi do 3m, kdy jsme pak přešli na UM, moje mlíko mu nějak nestačilo, resp. má reflux, tak to šlo skoro všechno vždycky ven, tak měl hlad a řval a řval a řval, někdy i těch 5h, taky jsem byla vyfluslá, vyčerpaná, zničená, neměla jsem tedy pocity jako ty, bylo mi ho spíš líto. Od těch 3m, je ale usměvavé, spokojené miminko, takže mi ty první měsíce vynahrazuje. No řvaní mu ale zůstalo, takže když chce, tak řve jak na lesy, nejradši, když strašně pospíchám, mám práci a nemůžu se mu tolik věnovat…to si taky pak zanadávám…
Drž se, bude líp, uvidíš, nebude řvát do puberty ![]()
mě zabrala elektrická respektive baterková houpačka, vrzla jsem tam malýho a do 10 min bylo po hysteráku a chrněl, s dvojčatama to byla neskutečná pomoc
My jsme také trpěli na koliky. První kluk snad vůbec nespal a jen plakal. Od 5.dne narození do 4měsíců !!! Babičky žádné nemáme, nikdo mi nepomohl, manžel do večera v práci. Pomáhalo jen vození v kočárku venku, ale jen krátce nebo zabírala jízda autem. A pak houpání na míči. Jenže když několik týdnů a měsíců nespíš, tak prcka ani v náručí neuneseš. Zkus si pořídit šátek a nos prcka stále u sebe.
A u druhého syna se to opakovalo
koliky, řev, beze spánku několik měsíců - a do toho 3letý bráška, o kterého jsem se starat musela. To teprve bylo na palici ![]()
Přeju pevné nervy a Lásku k miminku. To za to nemůže, moc ho to trápí a určitě i bolí, když týden nekaká.
PS: Škoda, že jsem dřív neznala Arachnida (ezoterik). Teď mi hodně pomohl se spánkem dětí a věřím, že i s tou kolikou by mi pomohl.
Příspěvek upraven 07.11.11 v 08:54
aHOJ,
chápu tě a můžu tě uklidnit, že to přejde a miminko si budeš užívat. Mě takhle řvali taky, a oba dva, a několik měsíců. Vydrželi řvát i několik hodin v kuse a nepomohlo nic. Dělala jsem všechno, co šlo a nakonec to vzdala a jen se to snažila přežít. Každý večer, začali řvát kolem 17hod a ječeli třeba do 22hod, jsem jen seděla a houpala je, nosila je, a brečela a brečela. Proklínala jsem všechny a všechno a představovala si dost příšerné věci, které jsem měla chuť dětem udělat. Dokonce to jednu chvíli došlo tak daleko, že jsem měla zapnutou mp3 nebo tv na sluchátka, abych ten řev neslyšela. DOktorka tomu říkala řvací hodinky a některé děti je prostě mívají.
Tak neboj, nejsi v tom sama a brzo to snad přejde. Pevné nervvy, bude líp, drž se! L.
Jo a taky jsem byla s dětmi pořád sama a vyžrala si to až do konce, babičky a jiné pomocníky nevedeme. A ta elektrická houpačka je super, ta mi strašně ulevila ten poslední měsíc řevu. Kdybych o ní věděla dřív, tak snad máme doma dvě.
Příspěvek upraven 07.11.11 v 08:55
jo a abych Tě uklidnila vidinou lepších zítřků, tak malá má 10měsíců a je to usměvavé dítko, které si vydrží pohrát i samo a řve minimálně
jinak kromě kolik u ní doktorka zjistila i zvýšenou dráždivost, takže to jí pak myslím i pomohl vitamín B v práškách..
Myslím si, že Tvé pocity vylývají z bezmoci, že malé nemůžeš pomoct a hlavně z vyčerpání. A nemáš kamarádku, které by jsi miminko aspoň na hodinku půjčila? Byla by to pro tebe ohromná pomoc.
Nám hodně pomohlo nošení v šátku v kolíbce. Jak jsem tam malého dala, chodila jsem chvíli po bytě a on se většinou vykakal a usnul
Mám fotky, jak se se šátkem češu, vařím a dokonce i v polosedě spím. Nemusíš se totiž bát, že by dítko někam spadlo a hlavně máš volné ruce!
Držím palce, ať přjdete na něco, co malé pomůže a ty budeš mít chvíli na to, aby sis odpočinula.
Kolikrát jsem dala dítě manželovi do autosedačky, on si nasadil sluchátka a nějak jsme to přežili. Kdybych to neudělala, nevím, nevím. Pokud to jde, zavři se na pár minut někam.
Co takhle poradna pro nadměrně plačící děti?
Zdravím Vás maminky, mám velký problém, že když mi mimčo řve a že řve i třeba 5 a více h v kuse, nebot trpí kolikami, tak já už jsem s nervama v háji. Tak první 2h se ještě dají vydržet, ale když už je to více a pořád to nebere konce. Nic nezabírá, máme biogaiu, sirup na prdíky, masírujeme, jsme na břiše atd atd a ta naše treperenda si ani na hříbátkách neuprdne..u pediatra jsem už za exota, protože naše dítě se prý chová nestandartně a toť vše, co slyšíme. Ani po rource se nevykaká, takže my kakáme tak 1 týdně!!Máme s tím nějaké zkušenosti?je nám dnes měsíc. Také jsem se přistihla, jak ji nadávám, at chrápe a že je to potvora, vim, že chudinka trpí, ale já trpím také a hlavně je to děsně vyčerpávající, bolí mě celé tělo. Babičky jsou k ničemu, protože ji houpoou jako by byla z porcelánu, jenom tak z lehýnka a já když se vrátím z wc, tak malá má takový hysterák, že se třeba nenadechne, jak moc řve. Takže já jsem s nervama na pochodu, místama ji vážně nesnášim a přeji si ji nemít a když to píšu, tak si uvědomuji, jak silná slova to jsou, ale je to v této době má realita. říkám si, že nyní plně chápu ty matky, které zadusily své dítě polštářem. Někdy od toho nemám daleko. Vím, je to hrozné napsat, ale kdo neprožil takové muka, když vám dítě řve v kuse i 12h a vy máte hlad, žízen a víte, že vám nikdo od toho nepomůže je to fakt psych.nálož. Prosím, máte některá také takové hrozné zkušenosti či pocity???Děkuji za reakci.