Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
@Miksinka jako na psychiatrii? je to těžké, ale zvládnem to. musíme s tím bojovat holky:-) já už si tak nějak zvykla, že to asi už ke mně patří. veruKb tu radila ty cviky na to dýchánì.mě to fakt pomáhá. ale to už asi taky znáš, když to máš už dýl. poradili ti i něco v te nemocnici?
@Miksinka mi to povídej, v tu chvíli si myslím, že vyskočím snad z kůže a musím to rozhýbat, třeba začnu uklízet ať přijdu na jiné myšlenky. a jak ti radili to dýchání? nejhorší je, jak se mi stane, že se cítím na odpadnutí a jsem třeba sama doma jen s malou.no fuj.
@Miksinka tak ty dýchání jsou ztejná, jen já dęlám nádech na 5 pak 3 zadržet a výdech zas na 5
možná je to blbé se ptát, ale zkusím to:-).nemáš problémy se sexem, když užíváš ad?
@Miksinka já mám právě taky menší chuť:-) stačilo by mi to 1 týdně, ale manža má větší potřeby:-).a taky mi to dýl trvá, jsem právě četla, že to tak někdy bývá. Držím pěsti ať to brzy vyjde.pak si to těhotenství užívej. já byla jak znovuzrozená:-) bez atak. a těch léku se vůbec neboj, je lepší být spokojená mamča, než vystreslá. aspon já to měla v těhu spíš jako berličku, připadlo mi, že je vůbec nepotřebuju. neměla jsi i zoloft?
@lucciieee @Miksinka Holky a jak to máte s tím, kdo v okolí o tom ví? Třeba v práci? A váš obvoďák to ví? Já jelikož jsem sestra, tak jsem to řešila bez obvodní, takže on a to neví, nechci aby se to se mnou táhlo někde v kartě, třeba při odchodu do jiného zaměstnání. Jinak jsem se ptala své psych. a ona říkala, že jí to nemusím říkat, když nechci, že kdyby to bylo něco vážného, tak by ji informovali sami.
@MilujSvujZivot u mě to ví rodina a nejbliž. přátele. u obvoďačky to mám taky zapsané, ani mé nenapadlo to nějak tajit. Pracuju jako pekař-pizzař, tam se to neřeší:-).Ale vzhledem k tomu, že jsi ve zdravotnictví, se ti nedivím.
@Miksinka tak to jsem nevěděla, ale to musì být už na asi ty horší stavy, jokože ani nemúžeš vylézt ven z bytu a podobně ne? neumím si představit mìt ve 30 ti důchod. Jsem na Md, ale občas chodím do práce, si přividělat. A aspoň přijdu na jiné myšlenky:-) pomáhá mi to, jinak bych doma asi zcvokla:-)
@Miksinka to je fakt, člověk nikdy neví, kdy se mu to bude hodit:-) a jak je jinak dnes holky? v pohodě? já beru ten zoloft týden, ale zatìm žádná změna, doufám, že to zabere.
@Miksinka tak to chápu, taky jsem měla strach, ale doktor mě ujistil, že má hodně mamin, co užívaj v těhu ad, a po porodu byli mimča v pořádku. Ono záleží hlavně na druhu ad. Třeba ty tvé nejsou v těhu moc dobré. Samozřejmě by bylo lepší nebrat žádné, ale pokud to zdraví nedovoluje, tak se nedá nic dělat. A ještě jsem neslišela, že by ad nějak poškodilo plod. A to jsem toho v těhu tady načetla:-)
@Miksinka mě to říkal můj taky:-) ale já jsem hodně zvědavá, takže jsem luštila co se dalo:-) to ti moc držím pěsti, nejkrásnější pocit je, až to máš za sebou a držíš poprvé toho drobečka v náručí:-) pamatuju si to uplně živě, jako by to bylo včera a přitom jeto už skoro 8 měs. letì to:-) hlavně se na to moc neupínej, ať nejsi zklamaná, když to hned nevyjde.
@Miksinka to tak většinou bývá. Začali ji jiné starosti, přestala se na to soustředit a pak to vyšlo:-) přesně tak, myslet pozitivně:-) a ty bereš antikoncepci?
@Miksinka tak to by mohlo být rychlé, když vysadiš:-) myslím mimčo:-)
@Miksinka no super nabídka
to se vyplatì:-) už chybí jen ty //čárky:-) jsou tam zajímavé věci. Já študovalacelé těhu. Bylo to sice 2he těhotenství, ale po 11 letech, což se bere jakoby první:-) pak se zaregistruj i v Dm drogerii:-) taky spousta výhod
@Miksinka to jo no:-) ale aspoň mi Natal, to je ta starší, hodně pomáhá s Adélkou:-).Taky mám bráchu o 13 let mladšího:-) a pak ještě o rok mladšího. Měla jsem Nat brzo, jsem si to předtím ani pořádně neužila, tak si to užívám teď:-) jen se nemůžu zbavit těch nabraných kil ![]()
@Miksinka bude mít 8 měs. nabrala jsem 23 kg, ještě mi zbývá 10 kg na původní váhu. To doufám, že se toho zbavím:-) až malá bude capkat:-) v těhu jsem se teda neomezovala, cpala jsem co mi přišlo pod ruku:-)