Neklidné spaní miminka

Napsat příspěvek
Velikost písma:
6928
3.2.14 21:18

@Tůmička Naše spinkala pěkně, pak dostala rýmu, naučila se vstávat, vyrostly 2 zuby a hrůza (ale v žádném případě ne tak děsivá). Prostě zhoršení. Přešlo to s přestěhováním do pokojíčku. Najednou jakoby utlo… Snad to brzo neskončí :P. Doporučuji knihu: Dětský spánek v otázkách a odpovědích. Koupit se už snad nedá, ale jde stáhnout naskenovaná.
A hlavně vydržet!!! Vždycky bude líp, jenom člověk neví kdy ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12691
3.2.14 21:19

@Juterka Já se těším už od jeho narození, že bude líp.. a pořád nic :( s tím spánekm fakt bojujeme.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6928
3.2.14 21:36

@Tůmička Tak to klobouk dolů! My jsme taky bojovali, pak se to zlepšilo, pak na chvíli zhoršilo… Ale i při zhoršení to bylo lepší… Zkusila bych něco přečíst anebo přestěhovat do pokojíčku. I když je pak smutno. První noc jsem se budila já a ne malá :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23298
3.2.14 21:50

@Tůmička my mame rok a taky od narozeni bojujeme se spankem. Do toho mi tchyne o vikendu rekla, ze manzel byl uplne to same co syn v blede modrem a ze ho to preslo az ve 3 letech! 8o to spal pry poprve celou noc bez probuzeni, takze mam pry jeste 2 roky vydrzet :zed: takze ja bohuzel neporadim. Ale o vikendu ho stehujeme do pokojicku, tak uvidime, jestli to alespon trochu pomuze a misto 10× za noc budeme vstavat treba jen 5× :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2411
3.2.14 21:54
@Tůmička píše:
@Catlea On usíná sám, neuspávám. @ne-silenamatka A tvůj malý měl taky problém se spaním teda? A jaký?

Mel, po vylezeni ctvrtyho zubu se jeho spanek rapidne zhorsil: byl neklidnej i v dobe, kdy se mu zadnej zub neklubal - spal tak, ze sem se bala okolo postylky i projit, abych ho nevzbudila, manzel radsi spal v obejvaku: nasla sem diskuzi o Sedalii, koupila a je klid :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10810
3.2.14 21:56

@Tůmička my jsme to měli stejně a pomohlo, že jsme jej naučili samotného usínat nejen večer, ale i v noci. Náš od narození přes den téměř nespal, to bylo děsný, ale noční spáč byl takový průměrný. Měl lepší a horší období, kolem 7 měsíce se někdy budil jen 1× za noc. Pak se ale klubal první zub a byl vzhůru co půl hodiny, max hod., bylo jedno jestli v postýlce nebo u nás v posteli. Zub vyrostl, ale buzení zůstalo. Také stačilo jen podat dudlík, případně ruku a hned spal, ale když to dělá člověk celou noc… Znáš to. Takto to trvalo měsíc a půl, nevyspalá já i syn, prostě krize. Postupovali jsme klasicky podle knihy Každé dítě může dobře spát. Tedy když se v noci vzbudil, nešli jsme hned, ale až za chvíli a intervaly prodlužovali. První noc se budil stejně často jako předtím, další noci méně a od 4. noci spí celou noc (11,5 hod.), výjimečně s jedním probuzením. Dudlíka už má jen k večernímu usnutí. Zlepšilo se též spaní přes den (celkem cca 3 hod., ale třeba včera 4,5 hod..). Doufala jsem, že se to zlepší samo, ale už to bylo opravdu neúnosné, tak jsem ráda, že jsme k tomu přistoupili. Jinak taky naše zkušenost je, že když jde spát přetažený, spí hůř. Čím lépe spí přes den, tím líp v noci a musí jít spát včas. Jak ti usíná a spí přes den?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6872
3.2.14 21:59

@Tůmička jsme na tom doma stejně :hug:, když už jsem myslela, že jsem vyřešila prdíky a že v noci už jí jenom ze zvyku (UM), prořezaly se nám v oDstupu jednoho týdne jedničky dole i nahoře. Takže teď se v noci budí, je neklidný, vstává klidně ve 4. :zed: Dneska po 19h usnul, po 21 se vzbudil a nechce zaspat… :roll:…tak si tu sedí ve vajíčku, vykládá si a já bych táááák spala. POMOC!!! :nevim:
:hug: :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6872
3.2.14 22:02

@ne-silenamatka zítra jdu sehnat do Sedalii…děkuji za tip a prosím tě, zabralo to už první noc? + jak se to podává? :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2411
3.2.14 22:06
@kve-tinka píše:
@ne-silenamatka zítra jdu sehnat do Sedalii…děkuji za tip a prosím tě, zabralo to už první noc? + jak se to podává? :kytka:

Zabralo to opravdu prvni noc, dava se 5ml (spravne davkovani je 5ml vecer a 5ml rano, ale tady v diskuzich sem vycetla, ze rano to nikdo nedava, takze sem to rano ani nezkousela) - ja davam do flasky s UM - nekde sem cetla davat 10 dni, pak 20 dni ne a pripadne opakovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6872
3.2.14 22:08

@ne-silenamatka takže to můžu dát do flašky, kde má i řidší kaši, jako večeři a pak hned uložit?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2411
4.2.14 05:42
@kve-tinka píše:
@ne-silenamatka takže to můžu dát do flašky, kde má i řidší kaši, jako večeři a pak hned uložit?

No ja to tak delam, dam do flasky s UM (kase asi nevadi, nevidim duvod), nakrmim havet ulozim a modlim se :) Zatim dobry - btw: vcera mel prvni den bez Sedalie a spi celou noc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6872
4.2.14 06:23

@ne-silenamatka no dneska pro ten zázrak běžím, doufám že ho nějaká lékárna bude mít, protože já k malému vstávala o půl 1, ve 3 a o půl 5. Vždycky aspoň půl hodina uspávaní a teď je už stejnak vzhůru… :roll:
P. S. jak je tvůj prcek starý??

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2411
4.2.14 07:02
@kve-tinka píše:
@ne-silenamatka no dneska pro ten zázrak běžím, doufám že ho nějaká lékárna bude mít, protože já k malému vstávala o půl 1, ve 3 a o půl 5. Vždycky aspoň půl hodina uspávaní a teď je už stejnak vzhůru… :roll:
P. S. jak je tvůj prcek starý??

Ooooh, jak to zni povedomne ;)

Nezavidim a verim, ze vam oboum Sedalia pomuze.Syn ma 9.mesicu, tuk tuk: porad spi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12691
4.2.14 17:53

@ne-silenamatka Tak jsem dneska naklusala do lékárny a paní vůbec, ale absolutně netušila co po ní chci. Když jsem ji řekla, že to jsou homeopatika na spaní a že to chci pro syna, tak mě koukala jak na matku tyranku a pronesla, že takhle malýmu dítěti dávat jako něco na spaní??? No marně jsem se ji snažila vysvětlit, že je to přírodní, a že to nejsou tlumiče jako diazepam.. Katastrofa :D takže zítra zkusím jinou lékárnu

Jinak všem děkuji za příspěvky, koukám, že v tom nejsem sama.
@verusak.berusak Přes den usíná jak kdy. Když jsme doma, tak v postýlce. Chodí spát většinou po obídku. Spí dobře. Spí v průměru hodinu a půl. Někdy míň, někdy dýl. Pak spává ještě navečer kolem páté, to si dá tak hoďku a to spí v obýváku, aby nespal moc dlouho.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12691
4.2.14 17:54

Teď usnul v lehátku. Spí, ale pořád hází hlavičkou ze strany na stranu, rozhazuje ručičkama. To dělá pořád. V noci spí neklidně, hází sebou, otáčí se z boku na bok.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí