Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Ahoj jsem 19 měs po porodu a pořád mě hrozně padaj vlasy. Zkoušela jsem vše možné kůry, vitamíny, šampony, cvičení ats. a nic. Vyšetření štítné žlázy ukázalo mírnou hypofunkci, ale je to prý normální. Minulý měsíc jsem byla na vyčištění dělohy po zt a mám pocit, že teď zase víc padaj. Už se vážně porozhlížím po paruce
mám si znovu zajít na vyšetření? A může to být třeba i lepkem? I tam mám zvýšené hodnoty. Díky za reakce
@podaji S timto sem se potykala taky. Padaly mi az tak, ze jsem mela kouty. Me osobne pomohly kapsle panthenolu– tyto: https://www.pilulka.cz/…-capsules-60?…
A k tomu kofejnovy sampon pro muze. Zvlastni ale ucinny. Uplneho padani uz sem se ale nezbavila, ale padaji asi tak nejak normalne. Hlavne ty vypadane vlasy po porodu znovu natostly. A tom sem se s tim potykala uz 3×.
@Poiu píše:
@podaji S timto sem se potykala taky. Padaly mi az tak, ze jsem mela kouty. Me osobne pomohly kapsle panthenolu– tyto: https://www.pilulka.cz/…-capsules-60?…A k tomu kofejnovy sampon pro muze. Zvlastni ale ucinny. Uplneho padani uz sem se ale nezbavila, ale padaji asi tak nejak normalne. Hlavne ty vypadane vlasy po porodu znovu natostly. A tom sem se s tim potykala uz 3×.
Pouzivala jsem panthenol sampon i kondicioner. Ten nezabral. Ted mam ten alpecin tak uvidime. Kapsle bych zkusit mohla tim nic nezkazim.
Kdyby padaly tak nejak normalne neresim to. Ale bojim se i ucesat o myti ani nemluve. Jsou to neskutecny chomace a to mam kratsi mikado ![]()
Byla jsem s tím problémem na kožním a doktorka řekla, že je normální, že vypadne 80-100 vlasů denně, více je prý porucha.Ale po porodu mi taky vypadávaly vlasy, časem se to srovnalo, zato během těhotenství mi nevypadl jediný vlas. Řekla bych že všechny rádoby doplňky potravy:panthenol, zinek, tablety, různé šampony, vodičky do vlasů a jiné vytahovače peněz jsou pouze placebo, v těle se to řídí genetikou a velký vliv má imunita, metabolismus, hormony, pokud je v tomto něco špatně, projeví se to na stavu vlasů. Těhotenství je pro organismus velká zátěž, proto po ukončení těhotenství vypadávají.
Mně pomohly dávka železa, změna jídelníčku, šampony proti vypadávání (střídala jsem každé mytí jiný- Klorane, kadeřnický Framesi a z Rossmannu pánský). Naštěstí rostly nové vlasy, tak jsem se pak nechala ostříhat nakrátko, abych ulevila kořínkům.
Tablety biosil. dostatek vitamínu a přírodní šampony bez parabenů. pokud to jde, nefénovat a nežehlit vlasy
Panthenol šampón a kondicionér je plný silikonů. Některé silikony jsou rozpustné ve vodě, některé ne a oblepí pokožku hlavy a u některých se dokonce neví, zda jsou rozpustné ve vodě, či nikoliv a po jak dlouhé době se z pokožky vymyjí
- potom vlasy padají.
Stalo se mi to, že mi padaly doslova prameny vlasů. Vyhodila jsem všechny šampóny se silikony a sem tam si dala masku z nebarvící henny. Mám teď tolik vlasů, že kadeřnice až nadává, jak jsou husté a musí je furt prostříhávat a protenčovat
Takže pryč s šampóny se silikony, to by mohlo dost pomoct.
Příspěvek upraven 11.08.17 v 11:11
@podaji Me prave padaly vlasy tak moc, ze mi zustavaly cele prameny mezi prsty. Mela jsem kouty jak chlap v 70ti. A prave ten panthenol zabral skvele. On hlavne i urychluje rust. Takze kouty zarostly opravdu velmi brzo. A ver ze sem vyzkousela taky uplne vsechno od lacinych az po pripravky za tisice. Ale jedna krabicka panthenolu udelala sluzbu za vsechny.
Mimochodem, sampony na problematicke vlasy nepomahaji. Je to jen na oko.
V tom biosilu je myslím zinek a křemík.
kdysi jsem chodila po chemoterapii na injekce pantenolu a vit. B12 a dost to pomohlo. Vidět to bylo zhruba za 3 měsíce.
Holky panthenol určitě pomáhá, ale opatrně s ním, používat jen občas. Říkal mi doktor na kožním, že podporuje rychlý růst buněk, tak se to s ním nesmí přehnat. Může totiž urychlit zhoubné bujení v těle, samozřejmě za určitých okolností. Třeba když má někdo znamínko na kůži nebo někde v těle malý nádor, tak prostě pomůže tomu růstu. Ale nechci strašit, určitě to bylo myšleno, kdybych třeba ty injekce brala delší dobu a ještě se ládovala tabletama.
Zakladatelko, ještě si vzpomínám, že mi tenkrát na kožním předepsali šampón, co jsem si vyzvedávala v lékárně /název už nevím/, tak se zkus objednat někam na kožní. Ale já to měla po chemošce extrém, tím myslím úplně bez vlasů a do roka jsem měla vlasy zpět.
A rada, která nestojí ani korunu a určitě funguje, sprchovat si hlavu ledovou vodou, ne studenou, ale co nejvíc ledovou. Prokrví se pokožka a uleví to kořínkům. Hodně lidem padají vlasy stresem a za to právě může stažená kůže na hlavě, takže i klidně masáže bych dělala. Koupila jsem si na to tenkrát takovou březovou a kopřivovou vodu a vždy nakapala a masírovala.
taky jsem si kupovala tablety revalid - neúčinné a předražené ampulky od Vichy - mě nepomohly.
Mě pomohl chininový šampon od Milvy. Přestaly padat a začaly mi růst nové vlasy…když si učešu culík, tak mi trčí krátké nové vlásky jako Rákosníčkovi ![]()
@Manhattan píše:
Mě pomohl chininový šampon od Milvy. Přestaly padat a začaly mi růst nové vlasy…když si učešu culík, tak mi trčí krátké nové vlásky jako Rákosníčkovi
kde se to dá koupit? to vůbec neznám.
Jo a kdysi jsem si barvila vlasy hennou a měla jsem je krásně kvalitní, myslím že to bylo z toho.