Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Taky jsem mívala tento problém a tenkrát mi můj osvícený gynekolog řekl „Po porodu se to spraví“. Měl pravdu
. I s tak šíleně dlouhým cyklem jsem otěhotněla a po skončení kojení mi naskočil cyklus pravidelný jak hodinky.
Pokud se vyloženě nesnažíte teď o dítě, tak bych nad tím mávla rukou. Ty to budeš řešit, stresovat se, rvát do sebe umělé hormony, ale zbytečně. Cyklus bude pravidelný jen po tu dobu, co budeš zobat hormony. Já bych s léčbou začala až v době, kdy se začnete vážně snažit o mimčo.
@515ka to nemusi byt nic vazneho, me da vzdy doktor injekci a dostanu to, ja mam ted opacnej problem, mam to kazdych 14.dni,taky jsi jdu pro injekci, at se to zastavi.Kdyz to dva mesice nedostanu tak to neresim.
Nevím, jestli jsem to nepřehlídla, ale bereš hormonální antikoncepci?
@Kaatia píše:
Nevím, jestli jsem to nepřehlídla, ale bereš hormonální antikoncepci?
neberu a nikdy jsem nebrala
Tak holky ja zase cca 7.5 medicu nekojim a menses nikde u gyndare jsem byla prej dole to vypada v poradku ze se vse chysta dal mi prasky dva na upraveni cyklu a nic a kdyz sem se ho na to ptala tak se me zeptal a v to chybi?
tal ja uz fakt nevim
Připojuji se k menšině, vpodstatě souhlasím s doktorkou, jen to trochu nešťastně formulovala
Zní to divně. Já to do porodu 1 dítěte také měla jak kdy, hrozně nepravidelně, pak zase pravidelně, pak klidně 2 měsíce nic, pak cyklus 40-50 dní naprostá norma. Také to moje gynekoložka nijak neřešila, HA jsem nikdy nebrala, hormony nechci. No a otěhotněla jsem naprosto bez problémů, věkem se pak všechno srovnalo. ![]()
POdle mě to normální není a řešit by se to mělo. Takhle vznikají problémy s odkládáním těch minulých. Nevím, ale jednou až budeš chtít dítě, tak najednou zjistíš, že k tomu menstruaci budeš potřebovat a vaječníky bude TŘEBA o mnoho těžší nastartovat ![]()