Nemám ráda neteř

Napsat příspěvek
Velikost písma:
PaníKadrnožková
7.7.20 16:33

Ja nevim, na psychologa to není. Me taky lezou na nervy nektere děti a nektere zase ne. Treba nemam rada, kdyz se vetsi dite chova jako mensi, jakoze schvalne žvatla a pitvori se :roll: Taky jsem alergicka na predvadeni nesikovnych dětí a ceka se, ze je pochvalim, a ‚vesele vystupy‘, zejm.kdyz cela rodina nema smysl pro humor :roll: vypasene holcicky taky nemusim, ale to si mozna hojim komplexy :oops:

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
7.7.20 16:54

Za to, jaká je, nemůže. Za to může její máma. Asi tě má ráda, když po tobě,, leze,,. Myslím si, že máš problém s matkou a automaticky nesnášíš i její dceru, což je hrozný, protože ta malá nemůže za to, co jste si se švagrovou udělaly. Taky nechápu, proč žárlíš, že má holku ( kterou hrozně chtěla) trochu mi to přijde, že tě stručně a jasně s.re, že má to samé co ty. Kluka i holku a ty sis hrozně přála, aby její druhý dítě bylo zase kluk a nevyšlo jí její přání mít holku. ( přesně, jako máš ty). Trochu mi přijde, že řešíš kraviny jako puberťačka ( kdo co, a hlavně ať ta druhá nemá to co mám já) Holku nemáš ráda, protože si ji za každou cenu přála kluka. Uplně vidím, jak by ses,, radostně,, ušklíbla, kdyby čekala opravdu druhého kluka a ona byla trošku zklamaná. Nezlob se, ale takovou švagrovou, jako jsi ty, bych nikdy nechtěla. ( Píšeš, že sobotu přetrpíš, takže mlčíš a hraješ divadělko, hiha, haha, ťuťuňuňu a přitom to v tobě uplně cloumá. To je faleš, která mě osobně hrozně vadí.

• Citovat
  • Upravit
867
7.7.20 16:58

@Ravedd ne, kazdyho fakt ráda nemám, ale neznám žádné dítě, u kterého by mě obtěžovalo, že mě chce pomazlit nebo že nosí stejne oblečení jako moje děti. Naopak, když má někdo stejně tričko jako jeden z mých synů, přijde mi to roztomilé a pochválím ho, jaké má krásné tričko. A kdyz moje svagrova koupila synovci stejne boty, řekla jsem jí, že jsem ráda, že se nechala inspirovat a byla jsem upřímně potěšená. V okolí mám dva chlapecky (už jsou teda větší, cca 9 let), které úplně moc nemusím, protože někdy je jejich chování osklive, ale když za mnou přijdou, že by rádi něco dobrého nebo že si s nimi mám jít něco zahrát, tak s nimi jdu a nepříjemné mi to fakt není.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4511
7.7.20 17:02
@solip píše:
@Ravedd ne, kazdyho fakt ráda nemám, ale neznám žádné dítě, u kterého by mě obtěžovalo, že mě chce pomazlit nebo že nosí stejne oblečení jako moje děti. Naopak, když má někdo stejně tričko jako jeden z mých synů, přijde mi to roztomilé a pochválím ho, jaké má krásné tričko. A kdyz moje svagrova koupila synovci stejne boty, řekla jsem jí, že jsem ráda, že se nechala inspirovat a byla jsem upřímně potěšená. V okolí mám dva chlapecky (už jsou teda větší, cca 9 let), které úplně moc nemusím, protože někdy je jejich chování osklive, ale když za mnou přijdou, že by rádi něco dobrého nebo že si s nimi mám jít něco zahrát, tak s nimi jdu a nepříjemné mi to fakt není.

Zakladatelka ale nepíše že by se k neteři chovala hnusně. Já si třeba se synovci/neteří klidně pohraju ale mazlím a pusinkuju se se svýma dětma. Jeden synovec třeba má potřebu objímat takže třeba přiběhne a pověsí se mi na nohy a příjemný mi to prostě není :nevim: navíc zmiňuješ to oblečení ale je rozdíl co popisuješ ty a když jeden konkrétní člověk nakupuje pořád stejný oblečení.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1224
7.7.20 17:08
@Ravedd píše:
Zakladatelka ale nepíše že by se k neteři chovala hnusně. Já si třeba se synovci/neteří klidně pohraju ale mazlím a pusinkuju se se svýma dětma. Jeden synovec třeba má potřebu objímat takže třeba přiběhne a pověsí se mi na nohy a příjemný mi to prostě není :nevim: navíc zmiňuješ to oblečení ale je rozdíl co popisuješ ty a když jeden konkrétní člověk nakupuje pořád stejný oblečení.

Když nakupuje to stejný oblečení, tak je to už nějaká forma obsese. Mě přijde nemocná ta švagrová :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
dagmarkaa
7.7.20 17:18
@Anonymní píše:
Ahoj, vim, že to tu obrovský schytám, ale už nevim kudykam. Dokonce jsem uvažovala o psychologovi, ale co mu rict? Že nemam rada 2,5lete dite? Vždyť je to tak iracionální! Jde o to, ze jsem se za skoro 3 roky nejak nesmirila s tim, že svagrove, se kterou se nemame moc rady, to vyšlo. Strašně chtela holku, furt o tom mluvila a ma ji a teď, když prijdou k nam (min. jednou za 14 dni), me na te male vsechno irituje - jak si narozdíl od sveho staršího brasky vsechno vydupe, jak je jakoby „roztomila“, což mi teda nepřijde, má asi 25 kg, je taková celá obrovska, kulatá, ruzova. Ale hezky mluvi na svuj vek a je sikovna, to zas jo. A vsude musi byt, i kdyz ja s ni byt nechci (leze za nami i na WC). Vadi mi, ze ji svagrova oblika podle me dcery (což sama mezi řečí rekla). Dceri jsem koupila nové saticky a botky v 50 km vzdáleném OD a na další návštěvu přišla stejne oblecena a obuta! A o tom to je! Vubec to nedává smysl. Jak pisu, taky mám dceru, krasnou, sikovnou, takže není důvod žárlit! Uz nevim, co s tim, ale navstevu vzdy pretrpim, holku se snazim mit radeji, ale ne, nejde to! Jsem blazen. Resim nesmysly. Ja to vsechno vim, ale neumim si pomoct. Ted o vikendu zase prijdou (syn ma narozeniny) a ja zas budu jakoze v pohode, ale nejsem. Mám navštívit psychologa? S nikým jiným problem nemam. Nechapu to.

Taky nejsem odvařená z neteří a synovců, vždyť to není povinnost se přemáhat, proč neomezíš kontakt, vždyť píšeš, že se se švagrovou nemusíš :kytka:

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
7.7.20 17:54

Děti jsou jako prdy, snesu jen vlastní.

• Citovat
  • Upravit
17
7.7.20 17:59
@Anonymní píše:
Děti jsou jako prdy, snesu jen vlastní.

a i ty jsou někdy dost otravný

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2033
7.7.20 18:08

Ja myslím, že je to normální. Taky nemusím některé děti svých kamarádek. Jasně, nechovám se k nim hnusně, ale nějaký mazlinkani, to fakt ne. A kdyby po mně pořád lezla cizí tlustá holčička, asi by mi to taky vadilo. Ještě bych to možná snesla u pokrevni neteře, u neteře od manžela by to taky bylo horší. A že si do ní projektuješ svůj vztah ke švagrové, tak prostě je, jsi člověk, nejsi Ježíš Kristus, ani anděl a asi ani kněz, abys musela milovat všechny bližní.

Není to tím, že se snažíš překrýt tu averzi naopak příliš vstřícným chováním, a proto si tě malá „oblíbila“?

Bych s tím nedělala nic, jen se chovala trochu víc odměřeně, at nejsem oblíbený cíl. A pokud joo chceš, tak si přečti nějaké psycholog. knížky o vztazích. Nebo něco z buddhismu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7.7.20 18:15
@Anonymní píše:
Za to, jaká je, nemůže. Za to může její máma. Asi tě má ráda, když po tobě,, leze,,. Myslím si, že máš problém s matkou a automaticky nesnášíš i její dceru, což je hrozný, protože ta malá nemůže za to, co jste si se švagrovou udělaly. Taky nechápu, proč žárlíš, že má holku ( kterou hrozně chtěla) trochu mi to přijde, že tě stručně a jasně s.re, že má to samé co ty. Kluka i holku a ty sis hrozně přála, aby její druhý dítě bylo zase kluk a nevyšlo jí její přání mít holku. ( přesně, jako máš ty). Trochu mi přijde, že řešíš kraviny jako puberťačka ( kdo co, a hlavně ať ta druhá nemá to co mám já) Holku nemáš ráda, protože si ji za každou cenu přála kluka. Uplně vidím, jak by ses,, radostně,, ušklíbla, kdyby čekala opravdu druhého kluka a ona byla trošku zklamaná. Nezlob se, ale takovou švagrovou, jako jsi ty, bych nikdy nechtěla. ( Píšeš, že sobotu přetrpíš, takže mlčíš a hraješ divadělko, hiha, haha, ťuťuňuňu a přitom to v tobě uplně cloumá. To je faleš, která mě osobně hrozně vadí.

Naopak zachovává dekorum. To jí má jako říct tlusťochu nelez po mně, vadí mi to. Nejste vítáni, nejezděte… To asi ne…ale zase by řekla jak to je a nepřetvařovala by se…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34322
7.7.20 19:14
@Netopirek píše:
@Lucie_Sx
A co je špatného, že jí vadí když po ní holka pořád leze. Já to nemám ráda u svých dětí, natož cizích

Jenže ona jí vadí komplet. Je úplně jedno, jestli po ní leze nebo ne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23966
7.7.20 19:53
@Lucie_Sx píše:
Jenže ona jí vadí komplet. Je úplně jedno, jestli po ní leze nebo ne.

A? Prostě jí nesedí. Tobě sedí každý? Mně tedy ne, ani děti ani dospělí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15057
7.7.20 20:45

Já koukám, co tu píšete, ještě vlastní neteř ano, ale cizí neteř (rozuměj manžela) ne, cizí děti fuj, jen vlastní, vadí mi, když se na mě pověsí, uvědomujete si si, že mluvíte o 2 leté malé holčičce? Vy jste dospělé dámy a představte si, že by se někdo ošklíbal nad vašimi dětmi nebo nesnášel vaše děti, někdo z rodiny. :zed: Ta malá holčička nikomu neškodí, pouze má ráda svoji tetu a teta tady zakládá diskuzi, že neví, jak přetrpí sobotu v její přítomnosti :roll: Ještě bych pochopila, kdyby šlo o otrávenou puberťačku, co dělá naschvály, puberťáky je občas náročné mít rád i svoje vlastní, ale tolik nenávisti k dvouletému capartovi, to mi hlava nebere. Souhlasím, že je tím zastřený problém s jeho matkou. Jinak zakladatelka ani jednou nereagovala na dotaz, proč jí vadí, že se švagrové taktéž povedl kluk i holka. Asi náročný citlivý dotaz.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1224
7.7.20 20:54

@Kfětoslava Nikdo nemá povinnost mít rád všechny. Ani děti. Svobodná vůle se tomu říká… A zakladatelce nezávidím. Nechce dělat dusno. Ale dusí to v sobě. Neškodilo by tomu děcku nastavit hranice. :nevim: Jakože dvouletý dítě už by mohlo pochopit, že když někdo vykonává potřebu, tak tam lézt nemá :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15057
7.7.20 20:56
@Walburga píše:
@Kfětoslava Nikdo nemá povinnost mít rád všechny. Ani děti. Svobodná vůle se tomu říká… A zakladatelce nezávidím. Nechce dělat dusno. Ale dusí to v sobě. Neškodilo by tomu děcku nastavit hranice. :nevim: Jakože dvouletý dítě už by mohlo pochopit, že když někdo vykonává potřebu, tak tam lézt nemá :nevim:

O tom nemluvím, že všichni musí mít rádi všechny, ale zakládat diskuzi, že nemám ráda dvouleté dítě, protože jsem jeho matce přála kluka? :D tak jo, klidně vyjadřuj pochopení, já jsem jiná než ty nebo zakladatelka :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová