Němčina - slovosled
- Fotoalbum (4)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
- Citovat
- Upravit
@Eliška píše:
Počkej, osoba je taky substantivum. Ty máš na mysli osobní zájmeno - Personalpronomen (pronomen je zájmeno). To ale může nahrazovat v NJ jak osobu, tak věc, prostě jakékoli substantivum, tedy i guláš.
Der je oproti tomu určitý člen (der bestimmte Artikel), který stává běžně před substantivem (podst. jménem - ať už osobou, zvířetem, nebo věcí, případně může chybět), určitý člen může fungovat v určitých pozicích i bez substantiva jako odkazující na substantivum samotné, tedy ve funkci našeho ukazovacího zájmene - v čj např Měli jsme guláš. Ten (der) nám chutnal. oproti Měli jsme guláš. Chutnal (nevyjádřený podmět on - er) nám.
Shodnem se?
určitě ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Jak už jsem psala, učila jsem se čj do druhé třídy a potom jsem tady v ČR nastoupila až na obchodku, což bylo peklo na zemi co se týká čestiny, proto gramatický rozbor v češtině po mě prosím nikdo nechtějte ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
To jsi dobrá, žes zvládla obchodní akademii s tou pauzou v čj ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
S odřenýma ušima..a za svaté pomoci své češtinářky. Ze mě moc radost neměla, protože jsem psala všechna podstatná jména s velkým začátečním písmenem a všechna i měkká. ![]()
Hodně pojmů jsem v češtině neznala a tak mi ze začátku trvalo než jsem některý z textů v češtine pochopila.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Eliška píše:
To jsi dobrá, žes zvládla obchodní akademii s tou pauzou v čj
Střední obchodní školu..ne akademii
ani bych ji se svou znalostí češtiny nezvládla
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Holky, chtela jsem vam za vse podekovat, ale uz si sem texty na opravu davat nebudu. Dneska mi prisli vysledky a dopis od ucitelky s varovanim, oni me tady vyhmatli, ze se tu s vami radim a opravujete mi to, napsala mi, ze si mam vic verit, ze by to, co jsme jeste nebrali mi stejne jako chyby nepocitala a ze pro tentokrat me jenom varuje a snizi mi ohodnoceni, takze prusvih
a dokonce fraze, co jsem si nasla na internetu, mi tam oznacila taky, maji na to nejaky program
Tak jeste jednou diky ![]()
- Citovat
- Upravit
@mmonica tak to me mrzi, ale na druhou stranu ma ucitelka pravdu, jak by ses to jinak naucila a chybami se clovek uci!
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
No fakt je, že učíš se obojím, ale tady to vlastně dostaneš zadarmo, takže učitelka má pravdu. Lepší je, když si na to přijdeš sama. Držím palce, ať se daří. Navíc i tady jsme ti leckdy napsaly třeba nepřesné verze nebo nedejbože i chyby. Nejsme neomylné ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@mmonica Teda to jsou dneska vymozenosti…takze ucitelka musi kazdou praci projizdet internetem a zjistovat jestli to neni okopirovany nebo neco podobnyho???
pffff ![]()
- Citovat
- Upravit
@LouLou píše:
@mmonica Teda to jsou dneska vymozenosti…takze ucitelka musi kazdou praci projizdet internetem a zjistovat jestli to neni okopirovany nebo neco podobnyho???
pffff
taky jsem se nestacila divit
ale mam pocit,ze jsem nedavno cetla nekde,ze i nejaka Univerzita v CR ma snad takovyhle program proti plagiatorstvi
- Citovat
- Upravit
diky za vysvetleni, holky vy jste zlate