Němčina - slovosled

Napsat příspěvek
Velikost písma:
mmonica
20.6.12 08:01
@Eliška píše:
K tomu perfektu lassen a způs. sloves - když použiješ tato slovesa v perfektu samostatně, tak je tam gelassen - např. Er hat da seine Tasche gelassen. Ale jakmile na nich závisí další infinitiv - ve větě v přít. čase např. Ich lasse die Tasche liegen. - pak v perfektu nahrazuje příčestí minulé prostý infinitiv - Ich habe die Tasche liegen lassen.

diky za vysvetleni, holky vy jste zlate

• Citovat
  • Upravit
132
20.6.12 09:04
@Eliška píše:
Počkej, osoba je taky substantivum. Ty máš na mysli osobní zájmeno - Personalpronomen (pronomen je zájmeno). To ale může nahrazovat v NJ jak osobu, tak věc, prostě jakékoli substantivum, tedy i guláš.
Der je oproti tomu určitý člen (der bestimmte Artikel), který stává běžně před substantivem (podst. jménem - ať už osobou, zvířetem, nebo věcí, případně může chybět), určitý člen může fungovat v určitých pozicích i bez substantiva jako odkazující na substantivum samotné, tedy ve funkci našeho ukazovacího zájmene - v čj např Měli jsme guláš. Ten (der) nám chutnal. oproti Měli jsme guláš. Chutnal (nevyjádřený podmět on - er) nám.
Shodnem se? ;)

určitě :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17983
20.6.12 09:06

Tak super :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
132
20.6.12 09:09

Jak už jsem psala, učila jsem se čj do druhé třídy a potom jsem tady v ČR nastoupila až na obchodku, což bylo peklo na zemi co se týká čestiny, proto gramatický rozbor v češtině po mě prosím nikdo nechtějte :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17983
20.6.12 09:10

To jsi dobrá, žes zvládla obchodní akademii s tou pauzou v čj :potlesk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
132
20.6.12 09:14

S odřenýma ušima..a za svaté pomoci své češtinářky. Ze mě moc radost neměla, protože jsem psala všechna podstatná jména s velkým začátečním písmenem a všechna i měkká. :roll:
Hodně pojmů jsem v češtině neznala a tak mi ze začátku trvalo než jsem některý z textů v češtine pochopila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
132
20.6.12 09:15
@Eliška píše:
To jsi dobrá, žes zvládla obchodní akademii s tou pauzou v čj :potlesk:

Střední obchodní školu..ne akademii :) ani bych ji se svou znalostí češtiny nezvládla

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17983
20.6.12 09:23

No klobouk dolů! Ještě žes měla štěstí na učitelku!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
mmonica
7.7.12 09:22

Holky, chtela jsem vam za vse podekovat, ale uz si sem texty na opravu davat nebudu. Dneska mi prisli vysledky a dopis od ucitelky s varovanim, oni me tady vyhmatli, ze se tu s vami radim a opravujete mi to, napsala mi, ze si mam vic verit, ze by to, co jsme jeste nebrali mi stejne jako chyby nepocitala a ze pro tentokrat me jenom varuje a snizi mi ohodnoceni, takze prusvih
a dokonce fraze, co jsem si nasla na internetu, mi tam oznacila taky, maji na to nejaky program

Tak jeste jednou diky :hug:

• Citovat
  • Upravit
7.7.12 18:42

@mmonica tak to me mrzi, ale na druhou stranu ma ucitelka pravdu, jak by ses to jinak naucila a chybami se clovek uci!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17983
7.7.12 18:46

No fakt je, že učíš se obojím, ale tady to vlastně dostaneš zadarmo, takže učitelka má pravdu. Lepší je, když si na to přijdeš sama. Držím palce, ať se daří. Navíc i tady jsme ti leckdy napsaly třeba nepřesné verze nebo nedejbože i chyby. Nejsme neomylné ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
LouLou
7.7.12 18:49

@mmonica Teda to jsou dneska vymozenosti…takze ucitelka musi kazdou praci projizdet internetem a zjistovat jestli to neni okopirovany nebo neco podobnyho???
pffff 8o

• Citovat
  • Upravit
mmonica
7.7.12 19:30

Presne tak, mate pravdu :)

• Citovat
  • Upravit
mmonica
7.7.12 19:32
@LouLou píše:
@mmonica Teda to jsou dneska vymozenosti…takze ucitelka musi kazdou praci projizdet internetem a zjistovat jestli to neni okopirovany nebo neco podobnyho???
pffff 8o

taky jsem se nestacila divit :mrgreen: ale mam pocit,ze jsem nedavno cetla nekde,ze i nejaka Univerzita v CR ma snad takovyhle program proti plagiatorstvi

• Citovat
  • Upravit
LouLou
7.7.12 20:57

@mmonica ty blaho..jeste ze uz mam skolu za sebou :jazyk:

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení