Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Zdravim vsechny!
Nemate nekdo zkusenost s nemeckou zakladkou v Praze?
At uz se „Základní školou německo-českého porozumění“ nebo „Deutsche Schule Prag“?
Pripadne nejakou jinou mezinarodni zakladni skolou v Praze?
V Deutsche Schule jsme uz byli a neudelala na me prilis dobry dojem. Tedy nemuzu rict nic spatneho, ale nejak jsem tam necitila to, abych rekla - ano sem chci, aby chodily moje deti.
Do C-N porozumeni jdeme zitra k zapisu, uvidim, jak na me zapusobi tam.
Zajimaly by me ale i osobni zkusenosti nekoho, jehoz deti tam chodi/chodily.
Dekuji. ![]()
Do DeutscheSchule chodily deti mého německého kolegy. Ten akorát nadaval, ze se jeho deti od ceskych deti naucily cesky a když nechtely, aby jim rodice rozumely, tak mezi sebou mluvily cesky ![]()
Starsi ditko chodi na sport s kamaradem, jehož otec je Nemec a chodi na gymnazium Thomase Manna, ale to funguje jako osmilety gympl, ne jako klasicka zakladka.
@Hanka1 deti cesky uz umi, ale zatim jsou male na to, aby to na otce zkousely. ![]()
Gymnazium, to je taky jeste varianta, kterou mam v zaloze. Prvni stupen na bezne zakladce a pak prejit na gympl.
@Nairol píše:
Zdravim vsechny!Nemate nekdo zkusenost s nemeckou zakladkou v Praze?
At uz se „Základní školou německo-českého porozumění“ nebo „Deutsche Schule Prag“?
Pripadne nejakou jinou mezinarodni zakladni skolou v Praze?V Deutsche Schule jsme uz byli a neudelala na me prilis dobry dojem. Tedy nemuzu rict nic spatneho, ale nejak jsem tam necitila to, abych rekla - ano sem chci, aby chodily moje deti.
Zajimaly by me ale i osobni zkusenosti nekoho, jehoz deti tam chodi/chodily.
Do C-N porozumeni jdeme zitra k zapisu, uvidim, jak na me zapusobi tam.
Dekuji.
Muzu se zeptat, zda jste nakonec byli u toho zapisu na zs cesko-nem. porozumeni? Podarilo se vam sehnat nejake dalsi informace o skole? Na internetu toho moc neni. Ja o skole uvazuji, ale mame to pres celou Prahu, tak bych chtela co nejvice informaci, nez se rozhodneme ![]()
Ahoj všichni!
Pokud uvažujete, že dáte vaše děti na Německou školu v Praze, tak za nás mohu doporučit, ale je to spíše pro nadanejsi děti. Především výuka na české sekci je náročná, děti se skvěle naučí německy i anglicky a na gymnaziu maturuji ve 12. ročníku, takže je to jediná škola v ČR, kde maturuji o rok dříve. Výhoda je, že potom mohou vybírat vysokou školu v Čechách i v Německu. Výuka je velmi kvalitní, ale na děti jsou poměrně vysoké nároky. Učitelé mají individuální přístup, ale někdy je to záhul vše zvládnout.
Jestli ale vaše děti mají rády jazyky, chcete je vést k samostatnosti a zodpovědnosti, tak je to ideální volba.
Zdravíme:)
Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?
Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.
PDF ke stažení a tisku zdarma.
Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.