Nemluví, budou mu 4 roky

Napsat příspěvek
Velikost písma:
55
22.2.11 20:51

Našemu broučkovi jsou 3 roky a 9 měsíců. Už 3 krát jsem se ptala dětské doktorky,zda už není na čase řešit jeho špatné mluvení (od 3 leté prohlídky).Pokaždé mi řekla,že je čas,že se to řeší až po 4.roce. Stejně děti dříve nejsou schopni s logopedkou spolupracovat. Jenže před 2 týdny jsem si od ní už opravdu nechala napsat doporučení na logopedidi (i když mě opět ujišťovala ,že je to unáhlené) a nenechala jsem se zvyklat a řekla Mudr., že návštěvou logopedie snad nic nemůžu zkazit. 8-)
Jsme objednaní na 2.3.2011.....takže uvidíme. :lol:
Paradox ale je,že se od té doby fakt hodně rozmluvil.Je mi to až k smíchu,jako kdyby to tušil!!!!! Začala frčet věta: CO TO JE??,CO TAM JE????.......je to sice oproti dceři (máme ještě 10 letou dceru,která krásně mluvila už ve 2 letech) mnohem později.Ta tyhle vety používala ve 2,5 letech.
Takže za mě,určitě zajděte na logopedii.Tím nic nezkazíte a určitě ještě není pozdě...... :wink: A nemyslím si,že jste měla jít už ve 2 nebo 3 letech jak bylo výše psáno.Nevím co by tam logopedka s naším 2 letým vykouzlila.Někdo začne mluvit dříve,někomu to trvá,ale pro jistotu jsem syna objednala. Také z toho důvodu,že okolí čím dál více strašilo a znepokojovalo mě.Možná,že nám po první návštěvě řekne,že není důvod ,abychom k ní chodili…ale pro ten klid to stojí za to.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
55
7.3.11 20:19

TAK JSME BYLI POPRVÉ U LOGOPEDKY.Jdeme zase za měsíc.Dopadlo to vcelku dobře. Docela i Mareček spolupracoval i když některé obrázky co mu ukazovala tak věděl,ale neřekl co to je. Není to nic neobvyklého konstatovala logopedka nakonci návštěvy.Prý se Mareček bzry rozmluví. Máme cvičit s jazykem,aby si ho pořádně zohýbal.Vyplazovat jazyk, dělat čertíka, koníka,TYDÝ,TADÝ,DDD…N,…atd.a rozšiřovat slovní zásobu.
Tož uvidíme co bude jak to půjde dál...... :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3150
17.3.11 14:02

Zuzi rozhodně si nemyslím, že to před 4. rokem nemá cenu, nevím co to máte za doktorku. Nejde o to, že ve dvou letech nemůže dítě spolupracovat s logopedkou, ono tam ani nejde o spolupráci co se týče řeči, ale logopedka dá domů různá cvičení - řeč je spojena s mnoha oblastmi, i když se to nezdá a začíná se mimořečovými cvičeními. Může to malému opravdu hodně pomoct a popostrčit ho kupředu. To jen tak pro info. A určitě si udělala dobře, že sis to doporučení „vydupala“. Přeju tvému malému ostrý jazýček a ať mu to mluví.

(pokud ve 4 nemluví, opravdu už pozdě je, tady je uklidňování, že určitě pozdě není docela zbytečné)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
55
17.3.11 14:44

Díky. :srdce:
Asi je to tak,že na té logopedii s dětme stejně nic moc nedělá. Je to o domácím procvičování a trénování. Já sama jsem si to na logopedii představovala jinak. Myslela jsem,že doktorka s ním bude cvičit a pomáhat a ono to defakto je pak na mně až doma. Takže je fakt,že i s 2 letým se na logopedii chodit dá,protože i když nebude dítě spolupracovat tak je to ve finále jedno. Hlavní je,že poradí co máme dělat doma.
:palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6926
5.5.11 15:15

Chjo, no, já moc nemusím dnešní lítání po doktorech hned jak něco není podle tabulek. :roll:
Ale budeiž, podle mě máme každá instinkt a pokud cítíme, že to není úplně nej, máme jednat…
Já jsem !v roce! zarecitovala malou básničku, manžel v 5 mluvil jak tydýt.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
merry121
28.5.11 23:20

Mike, přeji hodně odhodlání k návštěvě logopeda. Čím dříve to uděláte, tím lépe. Ztrácíte drahocený čas. Hodně štěstí!

• Citovat
  • Upravit
1149
16.4.18 05:50

Obnovuji diskuzi. Najde se tady jeste po 7 letech nekdo, kdo by napsal svuj pribeh ( jak to s ditkem a mluvou pokracovalo)?? U nas to je s mluvenim spatne. Dcera necele 4roky a rika jen jednotliva slova. Umi opakovat krasne, ale jak ma mluvit z vlastni iniciativy, tak jen pouzije prst ( ukazuje) a k tomu chrli opakovane jedno slovo ( televize, telefon, pit, atd..). To znamena, co chce, ale nerekne jedinou holou vetu. Samozrejme uz pred 3.rokem jsme to zacali resit, ted nas ceka dalsi vysetreni u psychologa. Pujde od zari do specialni skolky. Foniatrie ok, s logopedkou to bylo slabe, nechtela s ni prilis spolupracovat. Nefunguje na ni zadna motivace, jedine co funguje je, ze ji reknu, ze pokud neco neudela ( nepoda, neuklidi atd..), tak ji treba vypnu tablet nebo tv.. Jedine tak poslechne. Tablet ( youtube s pisnickami) ovlada dobre. Naucila se z tabletu sama anglicky pocitat, tvary, barvy. Cesky to umi taky, ale driv to rekne v anglictine. Umi casti tela, jak delaji zviratka, ale vetu nerekne. Miluje hproblem.piva si casto a komoli slova. Porad mluvi toi svoji cinstinou a ja mam uz opravdu strach, ze nikdy mluvit nebude. Mluvime na ni vsichni pomalu, cvicime tak moc, ze uz na ta cviceni zacina byt alergicka, pozna, kdyz ji zacinam z neceho zkouset a vzteka se. Tak me moc zajimaji pribehy deticek, ktere mely podobny problem. Jinak neni vubec trpeliva, ted zavala byt i dost tvrdohlava a musi byt casto po jejim, v tom ale narazi, takze se casto ted posledni dobou zlobi a vzteka. Ostatni deti ma rada, nejradsi skace na tramposce, nebo se honi, ale nikdy si nehrala s panenkami. Spis s micem a tak… Jidlo ji moc nerika, ale postavou je tak akorat. Spoustu veci dama delat ani nechce. Snad ta skolka pomuze…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí