Selhávání srdce, transplantace

Napsat příspěvek
Velikost písma:
49159
15.10.17 19:20
@Anonymní píše:
Ahoj, tak podávám zprávu, že se mi daří lépe. Mluvila jsem s malým!!! :mrgreen: nese to dobře, samozřejmě se nám stýská. Noci už jsou klidné, mám ale hodně léků, infuze a jsem jak moucha. V pondělí mám už rande s psycholozkou. Ale dozvídám se, co mě všechno čeká. Budou mě léčit v Praze. Jen mám strach, co se donese k malému. Už vidím nějakou hodnou teticku, jak ho polituje… Vesnice, no. Ségra chudák lže, ale znáte to… Děkuji za podporu.

zkusila bych se s psycholožkou pobavit o tom zda a jakou formou to říct synovi - podle mě on stejně možná cosi https://www.youtube.com/watch?…í - děti nejsou blbé a lež vycítí.. nemusel by přece vědět kompletní pravdu prognozy komplikace a tak.. no uvidíš, co ti psycholožka poví… ted posílám slíbené odkazy na videa pro lepší náladu :)
 https://www.youtube.com/watch?…

https://www.youtube.com/watch?…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
22.6.19 20:02

Dobrý den, chci se zeptat na jednu věc. bývalá přítelkyně mého bratra mu napsala, že jí selhává srdce, prý má max. 2 roky života. transplantaci by údajně nepřežila. nechci to nějak zlehčovat, ale myslíte si že ji s takovou diagnózou můžou nechat jen tak doma? mě to přijde z její strany jako psychický nátlak, už párkrát zkoušela různé finty jak ho dostat zpět, tohle už mi teda přijde jako silný kafe, že by si to vymyslela, ale fakt se mi nezdá že by ji doktoři nechali jen tak doma. děkuji za názory

• Citovat
  • Upravit
10683
22.6.19 20:07

Proc by transplantaci neprezila?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27652
22.6.19 20:08

Nevím nejsem doktor, ale ty myslíš že jí zavřou do nemocnice na dva tři roky a budou čekat?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3023

Jasne ze jo, to by prece meli luzka i na parkovisti, kdyby kazdej s nejakym selhanim musel lezet ve spitale. Kam by dali ostatni lidi? Co by z toho zivota ty lidi taky meli? Bych si sla uzivat a ne cumet do zdi. Daji ji nejaky zarizeni, co ji bude treba hlidat funkci toho srdce a chodit na kontroly. To je asi cely. Jinak nevim proc mu to psala, bud si fakt vymejsli, citove vydira nebo je to pravda. Tezko rict.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
76577

Pravděpodobně to bude psychologický nátlak

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21311
22.6.19 20:10

Ano, nedrželi by ji v nemocnici, pokud by se její stav nezhorsil. Jestli je to pravda nebo ne si už musíte v hlavě srovnat sami

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10683
22.6.19 20:14

Urcite nemusi byt v nemocnici. Manzel zrovna podstoupil predtransplantacni vysetreni, kdyby se jeho stav zhorsil a byla by potreba a vím, ze je to cele docela slozity proces.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16413
22.6.19 20:17

Vetsina lidi v transplantacnim programu je doma (v praci), dochazeji na kontroly, instruktaze, schuzky, udrzuji lecbu, jsou 24/7 na prijmu a cekaji, jestli bude organ nebo to druhe. :,( Aby byl pacient zarazen mezi prijemce a aktivni v poradniku, musi podstoupit mnoho vysetreni a musi byt transplantacnim tymem shledan, jako vhodny prijemce. Pokud ma dalsi pridruzene nemoci, ktere snizuji pravdepodobnost uspechu, do programu nemuze byt zarazen (to muze byt tento pripad). Takze pokud opravdu dusledne neznate jeji zdravotni stav, tak vse jsou jen dohady. Muze a nemusi to byt pravda.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
65160
22.6.19 20:20
@Jindřiš píše:
Proc by transplantaci neprezila?

těžko říct, když nevíme, co jí je. Můj strejda potřeboval transplantaci plic a srdce. Ale řekli, že by to nezvládl. Takže bohužel.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10683
22.6.19 20:21
@vokishka píše:
těžko říct, když nevíme, co jí je. Můj strejda potřeboval transplantaci plic a srdce. Ale řekli, že by to nezvládl. Takže bohužel.

Manzel bude mozna potrebovat srdce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27652
22.6.19 20:35
@Jindřiš píše:
Manzel bude mozna potrebovat srdce.
:hug: držím palce
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10683
22.6.19 20:47
@ka2ka píše: :hug: držím palce

Dekuju :hug:, popravde doufam, ze se to bude zlepsovat, ted podle aktualniho vysetreni, je to lepsi nez posledne, ale predtransplantacni je hotovy a uvidime co bude. Kdyby mi nekdo pred rokem rekl co nas ceka, myslela bych si, ze se zblaznil.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27652
22.6.19 20:48
@Jindřiš píše:
Dekuju :hug:, popravde doufam, ze se to bude zlepsovat, ted podle aktualniho vysetreni, je to lepsi nez posledne, ale predtransplantacni je hotovy a uvidime co bude. Kdyby mi nekdo pred rokem rekl co nas ceka, myslela bych si, ze se zblaznil.

jo nikdy nevíš co život přinese občas je to těžký

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10683
22.6.19 20:55
@ka2ka píše:
jo nikdy nevíš co život přinese občas je to těžký

To mas pravdu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit