Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Ahojky,
je tu zima a pres vsechny snahy, brani saly, cepice atd. me pali v krku a mam tam bile povlacky. Doktorka po telefonu mi rekla, at radsi povidam a davam pusy male pres rousku, ze se muze nakazit.K doktorovi jsem to s malou nestihla…
, aby mi neco predepsal a zasla jsem do lekarny. Tak mi v lekarne doporucili ke kloktani sul ci homeopatika. Tak nevim ![]()
Mate nejaky doporuceni na nektere leky?
A co mala, muze se opravdu nakazit? Nechtela bych, aby kvuli mne byla nemocna ![]()
Dekuju za rady
Iri +Marianka 4,5m
Ahoj,
rozhodne neprestavej kojit, to, ze te boli v krku, jeste neznamena, ze nemuses krmit malou svym mlekem. Dokonce i rozvinute nachlazeni nebo nemoc nijak nebrani kojeni, pouze pri hodne vysoke horecce se doporucuje mleko prevaret. (Ale ja kojila i pri zanetu prsu, kdy me horecky na jeden vecer vylitly az nad 39 stupnu a v pohode, sice jsem mela v umyslu odstrikat a prevaret, ale vsechno se schumelilo tak, ze jsem byla rada, ze zvladam peci o sebe a o malou a na nejeke manipulace s mlekem mi fakt nezbyl ani cas, ani energie) Ale pri delsich horeckach si myslim, ze by hodne utrpela kvalita mleka, tak je pak asi treba dormovat. Jenze pri beznem nachlazeni a ryme vysoke horecky nejsou, ne?
Dceri je 15 mesicu, kojim ji stale a nikdy se mi pri mem nechlazeni nenakazila, prospiva vyborne a myslim, ze ji s kazdou svou nemoci predavam protilatky, ktere si moje telo vytvari proti nemoci. Jedine, na co trpi jsou zanety stredousi, ale s tim se asi nic nenadela, i ja i moje mamka jsme na ne trpely taky ![]()
Proti nachlazeni a hlavne boleti v krku je kloktat koncentrovany roztok soli vazne vyborny recept, osvedcil se mi. Do sklenicky teple vody dej tolik soli, aby ti na dne zbylo trochu nerozpustene a tim kloktej, je to sice hnusne, ale me do druheho dne bolest v krku vzdycky presla. Na teplotu muzes pri kojeni paralen, jeste lepe panadol, myslim, ze i ibubufen nebo ibalgin se da. Jinak je vyborny horky caj s medem a spousta vitaminu C. Skvely je taky na kloktani silny odvar salveje, ale to je snad jeste hnusnejsi nez ta sul. Salvej je vubec vyborna bylinka, ale nesmi se v tehu, tak ji ted doma vubec nemam.
Jo a na rousku se mozna radsi vybodni, prijde mi to strasne odlidsteny, chodit k miminku jen s izolaci, ale to je muj osobni nazor, mozna ma pani doktorka pravdu. (ale muj Dr mi nikdy nic podobnyho neradil, mozna je to jen jeji navyk z dob minulych)
Lesina
Ahojky, řeším něco podobného jako Vy, jen s tím rozdílem, že mimoušek je ještě v bříšku (38+3tt)ale je otázkou času, kdy přijde mezi nás.
Jsem nastydlá, mám rýmu, bolí mi v krku, ale neberu žádné léky. Spolehla jsem se na bylinky atd. 1)Pomáhá mi silný odvar z řepíku ( dám asi 200ml vody, do vroucí dám asi 1 polévkovou lžíci řepíku a vařím, dokud se obsah vody nesníží na polovinu). Není to tak hnusný, dá se to vydržet - kloktám každou hodinu.
Ahoj Iri!
Ak chceš homeopatiká,dobré je Homeogene 9,ked Ta boli v krku,prípadne pichá až do uší,kloktanie soľou je tiež OK,tiež sú dobré Tantum Verde pastilky na cmúľanie,môžu sa aj pri kojení.Rúška Ti je podľa mňa na nič,baktárie a vírusy sú všade,musela by si sa odsťahovať,takže častejšie vetraj,aby sa znižovala koncentrácia zárodkov.A hlavne koj! Malej dávaš protilátky proti tvojej práve prebiehajúcej infekcii.Kdesi som dokonca čítala,že takéto /len občasné/ ochorenia sú prospešné hlavne pre dieťa,ktoré matka vtedy kojí,dostane viac protilátok a bude lepšie vybavené pre život.Vírusy nikdy do mlieka neprechádzajú,len protilátky,čo je perfektné.
A ešte :Homeogene 9 sa berie každú hodinu,nacháš rozpustiť v ústach,ja po tejto terapii som už druhý deň v bazéne ![]()
/Dodrž návod ,je na letáku/.A hlavne kojeniu zdar,nech ste zdraví.PA! ![]()
Dekuju moc za odpovedi.
Neuvazovala jsem prestat s kojenim, myslela jsem nakazu prave pres to mazleni a povidani…
Zkusim sul a koupim i do zasoby ty homeopatika.
Hezky Novy rok
Iri
Ahoj Iri,
já měla v listopadu těžkou chřipku, čtyři dny jsem měla 39,5 a bylo mi děsně. Začalo se mi ztrácet mlíko, ale zvládli jsme to díky manželovi, který se staral o starší dcerku, mimino, mě i domácnost. Malého mi nosil co dvě hodiny na kojení, a protože mlíka bylo fakt málo, dokrmoval odstříkaným z mrazáku. Od začátku jsem měla roušku, možná je to odlidštěné, ale účinné, malý to ode mě nechytil. Trochu jsem měla strach, aby se mě v té okrase nebál, ale bylo mu to úplně fuk. Přestáli jsme to s čajem s citrónem a zábalama. Od doktorky jsem se pak dozvěděla, že pokud to mimi od tebe nechytí, je každá tvá nemoc pro něj výhra, protože mlíčko je v té době přímo nabité protilátkama, takže je získává, aniž by samo muselo s chorobama bojovat. Přeju rychlé uzdravení!
Zuzana a Pepino (4 měsíce a 22 dní)
Ahoj holky! Loni jsem chytla těžkou chřipku. Tři dny mne trápily horečky blížící se čtyřicítce. Dítko jsem kojila, přes den bylo mimčo (3měsíční) s taťkou a nosil mi jej jen kojení. Spala jsem v oddělené místnosti, roušku jsem nenosila, ani mi to lékařka z pohotovosti nenavrhla. Dovolila mi brát Paralen dle návodu a doporučila stále kojit. Nakonec to mimčo chytlo taky, ale příště bych určitě postupovala stejně.
Ahoj Iri, já jsem měla těžkou angínu. To bylo malýmu 5. měsíců. Dostala jsem antibiotika. Trochu jsem měla strach, co na to malej, protože jsem stále kojila. Nedostal ode mě nic, roušku jsem nepoužívala. Mlíčko mu chutnalo jako obvykle i přes ty antibiotika. Asi byl krytej taky. Hodně zdravíčka Markéta