Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@blecha72 píše:
A chodíte do práce? Píšete, že o 2 práce jste díky zůstávání doma s dítětem, přišla.
Ano.
@LucaLuca píše:
Ano.
Tak snad jste tentokrát narazila na chápavějšího zaměstnavatele.
@MartinaIrena u nás je tam tohle po prodělané infekční nemoci…
@blecha72 píše:
A chodíte do práce? Píšete, že o 2 práce jste díky zůstávání doma s dítětem, přišla.
No právě. Jsou i maminky, které udělají, co je správné. A to i za cenu, že samozřejmě vědí, že riskují ztrátu zaměstnání. Kéž by jich ve společnosti byla většina. Ale bojím se, že jsem příliš velký optimista.
@blecha72 píše:
@Koty A když už pracujete s lidmi, jak se u vás práci hledí na matky, které střídají očr s nemocenskou (nejlépe s tím začnou už ve zkušební době)?
Nepracuji s maminkama, takže nemůžu soudit. Zaměstnavatel mi to poprvé toleroval bez problémů, dál nedokážu soudit, jak se to bude vyvíjet. Je nesmysl řešit, kdo má jaké možnosti. Já bych mohla všem ostatním říct, jaké si to uděláš, takové to máš. Nutil mě někdo jít do té a té práce za těch a těch podmínek? Nutil mě někdo si vybrat takového a makového partnera? Nutil mě někdo mít dítě, kterému nedokážu zajistit péči, když je nemocné? Atd. atd.
Každý má nějaké možnosti a to, že je třeba nemá není omluva pro to být bezohledný k ostatním ![]()
Dámy, já se loučím, jdu pro dítě do školky. Držte mi palce, ať si ho přivedu zdravé
![]()
@Koty píše:
Nepracuji s maminkama, takže nemůžu soudit. Zaměstnavatel mi to poprvé toleroval bez problémů, dál nedokážu soudit, jak se to bude vyvíjet. Je nesmysl řešit, kdo má jaké možnosti. Já bych mohla všem ostatním říct, jaké si to uděláš, takové to máš. Nutil mě někdo jít do té a té práce za těch a těch podmínek?Nutil mě někdo si vybrat takového a makového partnera? Nutil mě někdo mít dítě, kterému nedokážu zajistit péči, když je nemocné? Atd. atd.Každý má nějaké možnosti a to, že je třeba nemá není omluva pro to být bezohledný k ostatním
Úsměvné. Dochází vám, že je spousta zaměstnání, kde je fyzická přítomnost na pracovišti nezbytná? To má lékařka, učitelka, zdravotní sestra… uvažovat, jestli se má své profesi věnovat? Vy jste měla na výběr, tak považujete za samozřejmost, že se to vztahuje na všechny.
Já bych ještě poznamenala, jestli ty maminky, které tady soptí, že jejich dítě by bylo zdravé, kdyby do školky chodily jen zdravé děti, vodí dítě na hřiště, chodí s ním do obchodu, jezdí s ním MHD…ono totiž vůbec není jisté, jestli se vaše dítě nakazilo ve školce, ono se mohlo nakazit třeba v samoobsluze ![]()
Všechny se tu oháníte tím, že je maminka, která dá dítě do školky bezohledná. Ale na mě působíte bezohledně vy, které jste se do ní pustili a nakonec z toho vyplynulo, že většina z vás je doma s druhým dítětem.
Ad přítomnost maminky v práci na emiminu. Dovedu si představit, že pokud například dělá recepční, ten čas může mít. A ono to skoro nikde nefunguje tak, že když si člověk v práci pospíší, může jít dřív domů - jak tu bylo doporučováno, po je hodně naivní pohled
Mimochodem já jse také v práci a sem tam si tu emimino otevřu - například při pauze na oběd nebo na kávu ![]()
@AndilekOli píše:
Já bych ještě poznamenala, jestli ty maminky, které tady soptí, že jejich dítě by bylo zdravé, kdyby do školky chodily jen zdravé děti, vodí dítě na hřiště, chodí s ním do obchodu, jezdí s ním MHD…ono totiž vůbec není jisté, jestli se vaše dítě nakazilo ve školce, ono se mohlo nakazit třeba v samoobsluze![]()
Všechny se tu oháníte tím, že je maminka, která dá dítě do školky bezohledná. Ale na mě působíte bezohledně vy, které jste se do ní pustili a nakonec z toho vyplynulo, že většina z vás je doma s druhým dítětem.
Ad přítomnost maminky v práci na emiminu. Dovedu si představit, že pokud například dělá recepční, ten čas může mít. A ono to skoro nikde nefunguje tak, že když si člověk v práci pospíší, může jít dřív domů - jak tu bylo doporučováno, po je hodně naivní pohledMimochodem já jse také v práci a sem tam si tu emimino otevřu - například při pauze na oběd nebo na kávu
Proč by měly být bezohledné???
My mhd nejezdíme neb tu žádnou nemáme. ![]()
@AndilekOli
Ale asi by člověk neseděl u emimina na brigádě, když se o tu práci bojí, protože by vyhazov měl pro něj existenční následky… Samozřejmě je to jen spekulace.
@AndilekOli můžeš sem nakouknout při obědě nebo kafi, ale nesmíš to na sebe říct ![]()
@AndilekOli píše:
Já bych ještě poznamenala, jestli ty maminky, které tady soptí, že jejich dítě by bylo zdravé, kdyby do školky chodily jen zdravé děti, vodí dítě na hřiště, chodí s ním do obchodu, jezdí s ním MHD…ono totiž vůbec není jisté, jestli se vaše dítě nakazilo ve školce, ono se mohlo nakazit třeba v samoobsluze![]()
Ad přítomnost maminky v práci na emiminu. Dovedu si představit, že pokud například dělá recepční, ten čas může mít. A ono to skoro nikde nefunguje tak, že když si člověk v práci pospíší, může jít dřív domů - jak tu bylo doporučováno, po je hodně naivní pohledMimochodem já jse také v práci a sem tam si tu emimino otevřu - například při pauze na oběd nebo na kávu
Jéje, to jste si naběhla. Nevíte, že existuje speciálně nakažlivý ŠKOLKOVÝ VIRUS ![]()
@anairda píše:
@AndilekOli
Ale asi by člověk neseděl u emimina na brigádě, když se o tu práci bojí, protože by vyhazov měl pro něj existenční následky… Samozřejmě je to jen spekulace.
Myslím si, že klidně ano, ona si ho může zapnout přes mobil - například. A pokud sedí někde na recepci nebo zvedá telefony
Já netvrdím, že je zakladatelka dokonalá světice, ale tady už se hledalo čím jiným z ní udělat ještě bezohlednou mrchu.
@MartinaIrena píše:
@BohunkaP
A kdybys řekla lékaři, že to potřebuješ kvůli školce? U nás je přímo ve školním řádu:
Po nemoci musí mít dítě potvrzení lékaře, že může zahájit docházku do MŠ.
To je něco jiného než to, že teď zrovna není infekční a má jenom lehkou rýmu.
Potvrzení po nemoci - o tom, že je doléčený - nám doktorka samozřejmě vydá.
@Eveelin píše:
@AndilekOli můžeš sem nakouknout při obědě nebo kafi, ale nesmíš to na sebe říct
Nesmím to říct v práci nebo tady na emiminu
Dámy právě mám oběd a jsem v práci - kdybych vynechala oběd a pauzu, třeba bych mohla dřív vyzvednout děti z družiny ![]()
Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?
Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.
PDF ke stažení a tisku zdarma.
Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.