Nemocnice - donošení - zkušenosti

finduska
3.4.11 16:47

nemocnice-donoseni-zkusenosti

ahojky, mam dotaz,nejdriv popisu situaci.
Jsem od 8.brezna v nemocnici s hrdlem na 17mm,az do ctvrtka bylo vse tak nejak relativne v poradku,ovsem ve ctvrtek mi rano docela casto tvrdlo brisko,nebolelo to ale bylo to neprijemne,tak jsem to nahlasila,poslali mi na monitor,nic tam nebylo jen dva malilinke kopecky,jako uz tolikrat predem,PA mi rekla,ze normalni tvrdnuti-nevedouci k porodu at jdu na pokoj,tak jsem sla,za chvili pro me prisli,ze zpet,primar me prohledl,zee nalewz na hrdle je opravdu porad stejny,presto me okamzite dali na pokoj u salu,dodavam,ze jde o hekarnu,kde mi napichůli gynippral v kapacce,plus jeste 6tablet magneska za den plus dva protaziny,kdyz dokapala kapacka,vymenili ji za tablety gynipralu,no jak mi po nich ze zacatku bylo-nepopisuju.ale uz jsem nemela jediny problem,rano v patek opet jedno jedine ztvrdnuti,opravdu jen jedno-na monitoru nic,primar prohlidl nalez na hrdle stejny,ovsem narizeni znelo-injekce na urychleni plic–proc?kdyz jsem ani nemela kontrakce.kdyby mel straach ze porodim tak by mi prevezl,zde neni specializace na nedonosence.je nedele od toho patka rana jsem nemela jediny problem,v patek jsem jesste dostala dva diazepamy.dneska jsem na 8gynipralech denne,4magneskach v kapacce,dvou pulkach protazinu denne,a v zadku dve injekce.mam strach o maleho,mate nekdo zkusenosti, ze vam napichalii injekce,presto jste mimi donosily?nenecha to nasledky?diazepqamy jsem mela poue dsva,rekli,ze to nevadi,spis ty injekce,maly byl vzdy akcni,dneska ho skoro necitiim:9

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1853
3.4.11 18:01

hmm,jité ,že porodíš předčasné určitě není ,ale asi jsou tam určitá podezdření ,že by se tak stát mohlo ,proto ty léky ,nevím v kolikátém týdnu jsi ,ale popravdě se bojuje o každý den v děloze ,nevím ,že tato medikace na dítěti zanechala nějaké následky(aspon to doma na dítěti nijak nepozoruju).Oni tě nechtějí nejspíš stresovat ,neboj se pravděpodobně už o tobě vědí i v nejbližším perinatologickém centru -kdyby náhodou k tomu předčasném u porodu přeci jenom došlo.
Ale kdyby jsi měla kontrakce-tuhnutí břicha stejně je vždy zburcuj.Na monitoru nemusí jít vidět vůbec žádné kontrakce pokud je dítě malinké ,ikdyž ty ty kontrakce cítíš .Pro příklad u mě na monitoru nebyl ani ten kopeček ,přesto ,že v realitě jsem už prakticky rodila-takže asi tak … .Držím pěsti at máš mimi v bříšku co nejdéle a jste oba zdraví a v pohodě .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5732
3.4.11 18:07

Já jsem ležela od 28 tt v nemocnici,taky mi dali injekce na uzrání plic..To dávaj z důvodu kdyby náhodou muselo miminko ven,aby bylo připravený..Gynipral a spoustu dalších léků(22 prášků denně)+ kapačky jsem dostávala taky a na klukách to žádný následky nezanechalo..Hrozil mi předčasnej porod v 28 tt a kluci se narodili až 35+6..Držím ti palce ať máš mimi u sebe co nejdýl

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5732
3.4.11 18:08

Miminka jsou prý klidnější,když dostanou to na uzrání plic…To že ho tak necítíš je normální

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
finduska
3.4.11 18:21

dekuji moc za nazory,jsem to nenapsala,nevim proc spoleham porad na metriky:-Ddneska jsem33tt.a po prvni injekci mi primar rekl,ze si mysli,ze tech 14dni do35tt urcite dam,proto mi ty injekce zarazily,no malicko jste mi uklidnily, ale tech kapacek uz mam plny kecky,mam porad navaly horka,doufam,ze je maly v poradku,fakt mi to dneska zarazilo,jestli jsem citila jeden pohyb,a pak tedy poslouchala PA srdicko,ale jsem zvykla ze kope furt,e se porad krouti,takjsem mela a mam deprese.

• Citovat
  • Upravit
finduska
3.4.11 18:21

dekuji moc za nazory,jsem to nenapsala,nevim proc spoleham porad na metriky:-Ddneska jsem33tt.a po prvni injekci mi primar rekl,ze si mysli,ze tech 14dni do35tt urcite dam,proto mi ty injekce zarazily,no malicko jste mi uklidnily, ale tech kapacek uz mam plny kecky,mam porad navaly horka,doufam,ze je maly v poradku,fakt mi to dneska zarazilo,jestli jsem citila jeden pohyb,a pak tedy poslouchala PA srdicko,ale jsem zvykla ze kope furt,e se porad krouti,takjsem mela a mam deprese.

• Citovat
  • Upravit
31594
3.4.11 18:42

Já bych řekla, že mimčo může být zklidněné i tím magnéziem, ono nějak uvolňuje ten svalový tonus, to má vliv na dělohu, ale zároveň to jde i do mimča.
Netroufám si odhadovat potřebnost či nepotřebnost injekcí na dozrání plic, ale podle mě se nález může změnit z hodiny na hodinu, třeba praskne voda a do hodiny či dvou může být mimčo na světě, tak se třeba i sichrují, kdyby tě nestihli převézt, aby dítě mělo dozrálé plíce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
861
3.4.11 18:42

Ahoj. Ve 33tt jsi už skoro za vodou, takže hlavně klídek. Já ležela od 26.tt a to byl mazec. Diazepamy mi dávali každý den a kortikoidy asi ve 30.tt. Ty návaly horka jsem měla po těch injekcích taky a pohyby jsem málo cítila po těch diazepamech. Ale neboj dobře to dopadne, u mě taky plašili a rodila jsem ve 38tt a ještě mi to vyvolávali :mrgreen: Držím pěstičky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí