Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Holky, chtěla jsem se optat, od kdy jste braly vitamíny pro těhotené. Jsem teprve 6tt, ale myslím, že tím se asi nic nezkazí. Jaké jsou nejlepší? Dívala jsem se, že cena není nejnižší, pojišťovna ale zřejmě nepřispívá že? Díky
Ja brala mesic pred nez jsem chtela otehotnet Calibrum baby plan brala jsem ho do tretiho mesice..Ted beru Calibrum mam to je od ukonceneho tretiho mesice az do kojeni..Jinak ber urcite kyselinu listovou..
beru jen kyselinu listovou a občas mamavit (max 1× tydně) protože moje strava není ted zrovna vyvážená díky nevolnostem. Myslím že je jedno jaké si vybereš, složení bude víceméně stejné u všech. Podle některých „odborníků“ je doporučováno brát vitamíny 3měs před otěhotněním, ale podle mě pokud jíš aspon trošku vyváženou stravu tak to není nezbytně nutné. Moje pojištovna Metal Alliance přispívá asi 300-400 na vitaminy pro těhotné, stačí přinést účet z lékárny a těhotenskou průkazku
Sarisek1 píše:
Ja brala mesic pred nez jsem chtela otehotnet Calibrum baby plan brala jsem ho do tretiho mesice..Ted beru Calibrum mam to je od ukonceneho tretiho mesice az do kojeni..Jinak ber urcite kyselinu listovou..
Kyselinu listovou jsem si koupila samostatně, asi za 40 Kč, ale má obsah 200 v 1 tabletě a je psané dávkování 1 tbl denně, to asi nebude dostačovat viď?
gabi.design píše:
Já brala od plánování těhu do konce třetího měsíce obyčejnou kyselinu listovou, jinak nic. Od toho 12.týdne nic neberu, ve 20.týdnu mi jen nasadili železo kvůli celkem vysoké anémii, která se potvrdila z odběrů a to jsem už taky dobrala. Žádné „těhotné vitamíny“ jsem si nekupovala vůbec.
A nevíš kolik měla obsah ta kys. listová v 1. tbl? Nechci toho do sebe cpát příliš, ale když už to jím, tak aby to aspoň fungovalo
petromili píše:merett píše:Díky za tip
já beru tuto
mě tuto poradili v lékárně že se dobře vstřebává, ale myslím že jakákoliv kys listová bude dobrá (myslím že by měla mít alespon tech 400jednotek)
petromili píše:
A nevíš kolik měla obsah ta kys. listová v 1. tbl? Nechci toho do sebe cpát příliš, ale když už to jím, tak aby to aspoň fungovalo
Ahoj Petromili, já jsem si kupovala tuto…
http://www.naturvita.cz/…super_cs.php
jsou tam i vitaminy B a kys.listové je 400µg v tabletě za super cenu
. Dávkování máš napsáno-já jsem to tak brala do 14tt -2 tablety denně. Jinak co se týká ostatních vitaminů pro „těhotné“, mi řekl dr. , že je to jen na mě, ale pokud žena jí vyváženou stravu není to nezbytné- a navíc stejně jen jde o „loby a výdělky“ farmaceutic.společností. Jedinné, na co jsem přes zimní období nedala dopustit bylo Céčko s postupným uvolňováním denně 1000mg (2 tablety Cetebečka…) a přítel, děti ani já jsme neonemocněli
- všichni kolem měli chřipku, virozy (děti je každoročně přitáhnou ze školy) a letos se nám to vyhnulo.....
merett píše:petromili píše:mě tuto poradili v lékárně že se dobře vstřebává, ale myslím že jakákoliv kys listová bude dobrá (myslím že by měla mít alespon tech 400jednotek)merett píše:Díky za tip
já beru tuto
Mně dala magistra v lékárně tuto a nic mi k tomu neřekla, že by byla lepší jiná, nebo kolik se má v těhu užívat ![]()
petromili píše:
Kyselinu listovou jsem si koupila samostatně, asi za 40 Kč, ale má obsah 200 v 1 tabletě a je psané dávkování 1 tbl denně, to asi nebude dostačovat viď?
taky mám 200 jednotek, ale mám tam napsáno dávkování pro kojící a těhotné 2 tablety denně, pro dospělé 1 denně a pro děti 1 obden
birma píše:
Ahojpetromili píše:
A nevíš kolik měla obsah ta kys. listová v 1. tbl? Nechci toho do sebe cpát příliš, ale když už to jím, tak aby to aspoň fungovaloAhoj Petromili, já jsem si kupovala tuto…
jsou tam i vitaminy B a kys.listové je 400µg v tabletě za super cenu
http://www.naturvita.cz/…super_cs.php. Dávkování máš napsáno-já jsem to tak brala do 14tt -2 tablety denně. Jinak co se týká ostatních vitaminů pro „těhotné“, mi řekl dr. , že je to jen na mě, ale pokud žena jí vyváženou stravu není to nezbytné- a navíc stejně jen jde o „loby a výdělky“ farmaceutic.společností. Jedinné, na co jsem přes zimní období nedala dopustit bylo Céčko s postupným uvolňováním denně 1000mg (2 tablety Cetebečka…) a přítel, děti ani já jsme neonemocněli
- všichni kolem měli chřipku, virozy (děti je každoročně přitáhnou ze školy) a letos se nám to vyhnulo.....
Díky
. To dělá i mamka, vždycky se nadopuje Céčkem a pak fakt chřipkový epidemii přejde jako nic. Někdo do sebe cpe horem dolem nějaké vitamíny a pak padne ![]()