Jaké jsou nejlepší vitamíny v těhotenství

Napsat příspěvek
Velikost písma:
35
3.4.11 15:54
mati píše:
petromili píše:
Kyselinu listovou jsem si koupila samostatně, asi za 40 Kč, ale má obsah 200 v 1 tabletě a je psané dávkování 1 tbl denně, to asi nebude dostačovat viď?
taky mám 200 jednotek, ale mám tam napsáno dávkování pro kojící a těhotné 2 tablety denně, pro dospělé 1 denně a pro děti 1 obden

Tak doberu tu svojí po 2 tabletách denně a pomažu pro jinou :palec: . Ale díky, já už jsem chtěla brát 4 denně, když tu někdo z holek psal, že se má brát 800 jednotek a já mám jen 200 v tabletě :dance:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1748
3.4.11 16:00

a když už se tu probírají vitamíny pro těhotné - od zimy mi tu zustali nějaké multivitamíny, na kterých je napsáno že nejsou vhodné pro těhotné a kojící. Jsou nějaké vitamíny, minerály které se v těhotenství nedoporučují, nebo to je tam napsáno „pro jistotu“ příp. podpoření loby vitamínů pouze pro těhotné?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
merett
3.4.11 16:03
petromili píše:
merett píše:
petromili píše:
merett píše:
já beru tuto
Díky za tip
mě tuto poradili v lékárně že se dobře vstřebává, ale myslím že jakákoliv kys listová bude dobrá (myslím že by měla mít alespon tech 400jednotek)

Mně dala magistra v lékárně tuto a nic mi k tomu neřekla, že by byla lepší jiná, nebo kolik se má v těhu užívat :nevim:

http://www.lekarna.cz/…lmed-tbl-60/

ona mi jich samozřejmně nabídla víc a když jsem se ptala jaký je v tom rozdíl, tak mi řekla že ta bioaktivni se prý líp vstřebává. Jinak byl výběr na mě kterou si vezmu. Možná se toho chtěla jen zbavit :mrgreen: ale ne, to bych ji křivdila, chodím do stejné lékárny už dlouho a vždy mi dobře poradí a diskutují se mnou. K dávkování mi řekla že stačí 1tbl, tech 400 mikrogramu, že něco ještě sním ve stravě a je zbytrečné se tím tak dopovat že se přebytek stejně vyloučí

• Citovat
  • Upravit
35
3.4.11 16:06
merett píše:
petromili píše:
merett píše:
petromili píše:
merett píše:
já beru tuto
Díky za tip
mě tuto poradili v lékárně že se dobře vstřebává, ale myslím že jakákoliv kys listová bude dobrá (myslím že by měla mít alespon tech 400jednotek)

Mně dala magistra v lékárně tuto a nic mi k tomu neřekla, že by byla lepší jiná, nebo kolik se má v těhu užívat :nevim:

http://www.lekarna.cz/…lmed-tbl-60/
ona mi jich samozřejmně nabídla víc a když jsem se ptala jaký je v tom rozdíl, tak mi řekla že ta bioaktivni se prý líp vstřebává. Jinak byl výběr na mě kterou si vezmu. Možná se toho chtěla jen zbavit :mrgreen: ale ne, to bych ji křivdila, chodím do stejné lékárny už dlouho a vždy mi dobře poradí a diskutují se mnou. K dávkování mi řekla že stačí 1tbl, tech 400 mikrogramu, že něco ještě sním ve stravě a je zbytrečné se tím tak dopovat že se přebytek stejně vyloučí

Spíš se tahle chtěla zbavit mě :lol: To jo, ve stravě taky určitě něco bude.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4548
3.4.11 16:13

Brala jsem Calibrum baby plan a Calibrum mami. Zvlast v pocatktu tehu je to dulezite kvuli dostatku kys. listove, pak zelezo, ktere tehulkam a maminkam casto chybi.
Podivej se na programy sve pojistovny - moje tehdy prispivala jednorazove na tehuvitaminy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
58841
3.4.11 16:28

Na doporučení gynekologa jsem v posledním těhotenství brala Femibion, akorát teda patří k těm dražším vitamínům

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
714
3.4.11 16:39

S Terezkou jsem brala Gravital, teď se „připravuju“ na početí, tak beru taky kyselinu listovou. Jinak jsem se ptala Dr., co mám brát až otěhotním a doporučil mi Femibion. Přiznávám, že je dražší, ale určo bude nejlepší, protože můj gynekolog je fakt kapacita (dělal primáře na gyn.-porod. klinice v Plz), takže až na to hupsneme a budu těhu, určitě jdu do toho Femibionu. :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6095
3.4.11 17:34

Já brala hned od začátku kdy jsem zjistila, že jsem těhu (4 tt) acidum folicum, nejsilnejsi verzi kys. listove a tu prave ted dobiram (jsem 17 tt), pak pry uz neni uplne tak zapotrebi, protoze je nejdulezitejsi v prvnim trimestru. A zaroven beru mamavit, ted uz jen pul tablety, ale v prvnim trim. jsem brala celou …

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5394
3.4.11 18:27

Brala jsem pouze kyselinu listovou tři měsíce před snažením a po otěhotnění do třetího, čtvrtého měsíce těhu. Zatím nám s miminkem nich nechybí, uvidíme na konci, jak to bude se železem

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36544
3.4.11 19:01

na zacatku tehu kys. listovou.. pak po doporuceni gyndr. GS Mamavit :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25243
4.4.11 07:16

Ahoj, já jsem dostala někdy v 7.tt od doktorky kyselinu listovou a to přímo na předpis. Jinak nevím, s jakýma názorama se setkáš, ale já bych další vitamíny nebrala (já určitě nic brát nebudu). Myslím, že to není nutné a rodí se potom zbytečně velké děti.
Ale třeba ti někdo poradí lépe.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6095
4.4.11 07:42

K těm velkým dětem, myslím, že to není zcela pravda, fakt záleží, každý je individuál, třeba GS mamavit je speciálně vyvinut s Ústavem pro péči matku a dítě (Podolí) a vitamíny je právě lepší vynechat třeba ke konci těhu nebo nebrát celé ale obden apod.:D.. ale to věc názoru.. každopádně dost záleží na vyvážené stravě, když ji někdo má, na co navíc do sebe cpát vitamíny, že..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25243
4.4.11 07:45

Já bych v tomhle spoléhala především na doktorku, pokud ji mám dobrou a věřím jí (jemu), tak musí ona vědět nejlépe, co brát a co už je zybtečné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
402
4.4.11 07:49

Taky jsme měli calibrum baby plan a úplně obyč kyselinu listovou,každý den po jedné tobolce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6095
4.4.11 08:01

Určitě, každý musí věřit hlavně jednomu doktorovi, protože všichni říkají něco jiného… jedna doktorka mi třeba řekla, ať jím tři acidum folicum denně, další, že jedna tableta stačí, pak si člověk přečte fora a udělá si objetivní průměr a obrázek:D ale taky myslím, že možná lepší nic nebrat, jíst všechno s mírou, dřív žádná taková osvěta nebyla a možná lépe, dneska je přemíra info, to se nesmí, to ne a to ne a člověk by se z toho picnul:D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí