Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
petromili píše:Sarisek1 píše:
Ja brala mesic pred nez jsem chtela otehotnet Calibrum baby plan brala jsem ho do tretiho mesice..Ted beru Calibrum mam to je od ukonceneho tretiho mesice az do kojeni..Jinak ber urcite kyselinu listovou..Na tu kombinaci Kys. Listove s vitaminy pozor, vetsinou ty vitaminy ji taky obsahuji. Me Dr varoval ze at si to bud stridam, a nebo at pouzivam to nebo ono aby tech vitaminu nebylo zase prilis, to taky neni dobry. Ja jsem do trech mesicu brala jenom Kys. Lis. pro tehotne na posilneni obranyschopnosti 2 tablety denne. Potom uz po jedne a nekdy v patem mesici jsem zacala uzivat Calibrum mami a beru to tak ze jeden den Calibrum, druhy Kys. Lis.
Ale urcite bych se poradila s gynekologem, co je vhodne s cim kombinovat
Kyselinu listovou jsem si koupila samostatně, asi za 40 Kč, ale má obsah 200 v 1 tabletě a je psané dávkování 1 tbl denně, to asi nebude dostačovat viď?
Cosmic píše:
K těm velkým dětem, myslím, že to není zcela pravda, fakt záleží, každý je individuál, třeba GS mamavit je speciálně vyvinut s Ústavem pro péči matku a dítě (Podolí) a vitamíny je právě lepší vynechat třeba ke konci těhu nebo nebrát celé ale obden apod.:D.. ale to věc názoru.. každopádně dost záleží na vyvážené stravě, když ji někdo má, na co navíc do sebe cpát vitamíny, že..
Ja mam brat vitaminy, z hrozby anemie a nedostatku vitaminu… A ze jsou po vitaminech vetsi deti? Ano, je to mozne… Ale u vsech vitaminu se vi, ze maji v 36tt uz vysadit, vcetne Magnesii Lactici ![]()
Mě byl doporučen od mudr. Femibion 400 před otěhotněním jsem ho brala 3 měsíce a po otěhotnění jsem začala brát Femibion 800.
Dostala jsem stejné vysvětlení o vstřebávání kyseliny listové.
Po jiných názorech jsem nepátrala.
Tak asi by se nemelo kombinovat milion veci, ale myslim, ze kys. listova (acidum fol. konkretne) treba s mamavitem jde, predavkovat listovkou se nelze a hlavne v tech hromadnych vitaminech je listovky fakt malo.. ale jak uz tady bylo nekolikrat receno, kazdy rekne neco jinyho a clovek si musi udelat prumer, ja osobne jsem zastancem to taky moc netlaskat.. driv nikdo nebral nic a taky byli zdrave deti..
Dotaz trochu mimo, jak vytvorim zpravu, aby tam bylo videt na ci zpravu presne odpovidam, vzdy kliknu u konkretni osoby odpovedet ale u svyho prispevku to nemam:D diky
Cosmic píše:Monny89 píše:díky:DDD
musis dat „citovat“![]()
![]()
no vidis, ze to uz umis ![]()
stále se člověk učí:DDD .. já už chci cítit pohyby a mít trochu to těhu bříško, zatím jsem jak přejedená:(
neboj, to prijde… v jakem jsi tt..??? ![]()
Ja jsem dnes zacala 34tt a uz mi ta vana prekazi a kazdy pohyb me boli ![]()
Monny89 píše:
neboj, to prijde… v jakem jsi tt..???Ja jsem dnes zacala 34tt a uz mi ta vana prekazi a kazdy pohyb me boli
jéé já jsem ráda, že už mi to jde s těma citacema:D málo stačí ke štěští, no tak to máš už za pár, jsi na mat. od ted nebo uz dva tydny?!
kdy si mela videt uz brisko jako tehu a kdy si citila pohyby?
Monny89 píše:
neboj, to prijde… v jakem jsi tt..???Ja jsem dnes zacala 34tt a uz mi ta vana prekazi a kazdy pohyb me boli
jo já jsem dneska 17+2…
si ty citace uzivas koukam ![]()
Ja rodim za mesic nu uz nejak, ale hrozi mi predcasny porod uz od 27tt ![]()
Jinak pohyby jsem citila v 19tt - regulerni kopnuti, na Vanoce ![]()
A brisko jsem mela takovyhle ![]()
Ahojda já jsem od dvou lékařů nezávisle slyšela, že jediným vhodným přípravkem z vitamínů je pro těhotné Femibion což je kombinace kyseliny listové a metafolinu.Ostatní jsou jen komerční taháky Výhodu má,že obsahuje metafolin což je biologicky aktivní forma folátu jenž umožňuje lépe zpracovat kyselinu listovou.Polovina žen nedokáže kyselinu zpracovat z genetických příčin,aniž by to věděli.Velice důležitá je kyselina listová hlavně první tři měsíce těhotenství.Tento přípravek je jeden z nejdraších,ale učinný.Po třech měsících lze dle lékaře užívat jen Jodové tablety.Ovšem já osobně pokračuji ve Femibionu.