Jaké jsou nejlepší vitamíny v těhotenství

Napsat příspěvek
Velikost písma:
5010
9.11.15 22:07

Na pojišťovnu teda nevím, leda že by ta konkrétní pojišťovna měla nějaké bonusy, to se každý rok mění, měli by to mít na webu.
Jinak v prvním těhotenství jsem jedla Femibion, teď ve druhém jsem nic speciálního nekupovala. Doktorka sice doporučila, abych těhotenské vitamíny brala, asi kvůli věku, ale myslím, že díky prvorozené mám stravu pestrou dost.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2248
9.11.15 22:18

Myslím, že čpzp má nějaký program, kde hradí i tyhle vitamíny, nejjistější je prozkoumat stránky své pojišťovny, anebo zavolat na nějakou infolinku. Někdy i doktoři nebo sestřičky vědí:)

Já v prvním těhotenství nebrala nic, teď jsem v úplném začátku a brala jsem (a stále beru) kyselinu listovou. A snažím se aspoň 3× týdně nějakou rybu, každý den ovoce i zeleninu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
pcd
242
9.11.15 22:41

Já beru omega3 protože nejím ryby a mamavit- je v tom kyselina listová i hořčík stál mě kolem 200,–a balení je na 3měsíce

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
479
7.1.17 19:22

@Dorotta01 Taky mi ho doktorka doporučila, ale zatím beru jen kyselinu listovou. Nevím jestli ty vitaminy jsou nutný…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Jančakecalka
16.1.17 14:59

Ahoj, já právě užívala Ogestan, ten té listovky obsahuje dost a i jiné látky, které jsou hodně potřeba(jod, vitD+E, omega3).Dostala jsem vzorek od doktorky na gyndě a vše o. k.,tak jsem si ho pak i koupila. V lékárně ho moc nemívají, tak spíš přes net, vyjde to i levněji a mívaj celkem častý slevový akce.Ale muže se brát jak před plánováním těhu, tak během něj a i při něm, takže je fajn, že tělo dostává cenné látky už od začátku. ;)

• Citovat
  • Upravit
2214
16.1.17 15:04

Já beru také Femibion - už 4 měsíce a nyní jsem zjistila, že jsem těhotná a budu brát nadále.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Sýkorka-x
11.4.18 21:02

Před otěhotněním jsem nebrala nic. Asi od 7. týdne jsem brala Femibion (to balení do 12.týdne). Na počátku se mi začaly více zatrhavat a lámat nehty, v době kdy jsem doplněk nebrala, pak se to zlepšilo a ted mam nehty dobré. Beru ted nepravidelně to druhé balení - jsou tam i tobolky s rybim tukem, ryby si právě moc nedávám… Tak aspon něco. Pojišťovna mi zpět proplatila 500,–. Je potřeba podat žádost a každá pojišťovna ma jine programy, na co prispiva, je třeba si to přečíst. :-)

• Citovat
  • Upravit
2998
12.4.18 09:32

Mojí sestře řekla sestra v porodnici, že vysoká váha miminka /mělo 4,70/ je ovlivněná tím, že brala vitamíny. Ale je to už 15 let, tak třeba je to překonaný názor.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Darija06
17.4.19 14:18

@Sýkorka-x takže to má opravdu nějaký vliv na tělo? Dá se brát i po porodu?

• Citovat
  • Upravit
17.4.19 15:35

@Darija06 Já beru celé těhu a i přes to že jsem docela drobek malý ma odhadem víc než je běžně :) nevím jestli je to těmi vitamíny ale mě je doktor doporučil, kyselina listová kterou obsahují snad všechny tyhle vitamíny má prý vliv i na nějaké vady plodu( rozstepy atd.)
Beru pregnafolin z dr max. Do 12tt stojí asi okolo 300kc a ty pokračovací necelých 500 :P Jo a berou se i v době kojení.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Leona.Mirkova
27.4.19 17:17

@Darija06 Jak píše @moncicak123456 můžou se brát i když kojíš :). Brala jsem je i předtím než jsem otěhotněla a pak i po dobu co jsem byla těhotná. Když jsem se o tom bavila s gynekologem, tak říkal, že femibion bere hodně maminek, že patří mezi nejoblíbenější doplňky co se berou v těhotenství.

• Citovat
  • Upravit
Janka50
9.5.19 21:33

@Darija06 Vliv určitě má, v těhotenství je potřeba dbát na přísun živin a vitamínů a díky němu je do těla dostaneš.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí

Babylove Prsní vložky